Į klausimą, koks žiemos metas pats smagiausias, atsakymo ilgai ieškoti netenka – tai, žinoma, kalėdinis laikotarpis. Jis, aišku, neatsiejamas nuo tam tikrų malonių rūpesčių: dovanų pirkimo, eglutės puošimo ir namų dailinimo – ne šiaip sau tvarkymo, o pavertimo švara tviskančia, žiemos pasaką primenančia erdve, rašo goodhousekeeping.com.

Ant durų pakabintas kalėdinis vainikas (jį nesunku pasigaminti ir patiems), stilingai papuošta eglutė, nuo židinio karančios arba laiptų turėklus apsivijusios girliandos – kad ir įprasti, tačiau labai paveikūs kalėdinių švenčių atributai.

O kaipgi dekoruoti pietų stalą, kad jis atrodytų efektingai? Žinoma, pirmuoju smuiku per vaišes griežia patiekalai, bet ir puošyba pasirūpinti patartina. Pasirinktą spalvų paletę atitinkantys papuošimai sustiprins iškilmingą, džiugią nuotaiką. Pagrindiniu akcentu galėtų būti koks nors Kalėdų temą atitinkantis atributas – puokštė, vainikas arba kompozicija. Šventinį stalą puikiai pagyvina vandenyje plūduriuojančios žvakutės, rankų darbo vardų kortelės, dailiai perrištos servetėlės, teminės figūrėlės ir kiti mažmožiai. Tad pasitelkite fantaziją ir pasistenkite, kad per Kalėdas virš padengto stalo tvyrotų pakili nuotaika.

Kalėdinio stalo dekoras - paprastai ir greitai

Vienas paprasčiausių stalo dekoravimų pavyzdžių gali būti tiesiog švari, balta ar panašios spalvos medžiaginė servetėlė, perrišta kaspinėliu, pagražinta namuose keptu sausainiu. Stalą pagražina natūralūs kankorėčiai, eglės ar pušies šakelės.

Kalėdinio stalo dekoras - paprastai ir greitai

Mėgstantys blizgesį, gali stalą dekoruoti kalėdiniais žaislais, puikiai tinka kankorėžiai, nupurkšti sidabriniais dažais.

Kalėdinio stalo dekoras - paprastai ir greitai

Mėgstantys natūralumą, stalą gali dekoruoti natūraliomis eglės ar pušies šakelėmis, medžio drožlėmis, kankorėžiais. Puikiai tinka mažos žvakelės, kurios stalui suteiks jaukumo.

Kalėdinio stalo dekoras - paprastai ir greitai

Kuklų stalą galima papuošti raudonu ar kitos spalvos padėklu, o ant jo stovi kelios žvakės. Šalia stovi tautės, užkandžiai. Stalą dengia švelnių spalvų staltiesė. Minimalu, bet gražu!

Kalėdinio stalo dekoras - paprastai ir greitai

O jeigu stalo dekoravimas yra per sunki užduotis, galima dailiai papuošti lėkštes, iš kurių valgysite, ir įrankius, su kuriais valgysite. Pavyzdžiui, įrankius padėti ant raudonos servetėlės, perrišti kaspinėliu, pagražinti pušies šakele. Atrodo puikiai, švariai ir šventiškai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)