1. 50 smėlinės spalvos atspalvių

Nėra žinoma, kodėl smėlio spalva vyravo visą dešimtmetį, bet dešimtajame dešimtmetyje viskas buvo smėlinės spalvos – nuo sienų ir kilimų iki baldų ir aksesuarų. Taip, tai neutrali gama, bet ji labai nuobodi.

Po dešimties metų ėmė vyrauti pilka spalva, o dabar praktiškai kiekvieno buto sienos nudažytos baltai. Abi šios spalvos pagyvins jūsų interjerą, tik jei nenaudosite vieno atspalvio visiems paviršiams.

2. Kempinėle margintos sienos

Susidaro įspūdis, tarsi jūsų sienomis pasiviliojo Kempiniukas Plačiakelnis. Kempine nudažytos sienos buvo madingos dešimtajame dešimtmetyje, bet, ko gero, jų triumfo laikas turėjo baigtis 2000-aisiais. Jei norite perdažyti sienas su įdomiu efektu, išandykite „ombre“ arba vertikalius brūkšnius.

Interjeras

3. Sienų tapetai su apvadais

Dešimtajame dešimtmetyje tapetai su apvadais buvo ypač populiarūs vaikų kambaryje, bet dabar, kai madingos baltos sienos ir atviros lentynos, įrėminti tapetai atrodo pernelyg pretenzingai. Verčiau apklijuokite vieną sieną arba knygų lentynos sienelę tapetais su drąsiais ir ryškiais raštais.
Damasko raštų tapetai

Jei visi jūsų namų kambariai apklijuoti tapetais su damasko raštais, mes jus suprantame – dešimtojo dešimtmečio pradžioje prasidėjusi rytietiškų raštų mada sėkmingai išsilaikė iki 2000-ųjų, bet dabar jau tikrai atėjo laikas ją pamiršti. Šiais laikais už damasko raštą populiaresnis palmių arba didžiulių gėlių raštas, bet galite tiesiog pagyvinti kambarį, tarkim, geometriniais raštais.

Interjeras

4. Pasenusio dizaino baldai...

Kone visą svetainę užima didžiulis fotelis. Žinoma, tokie foteliai labai patogūs, bet jie gremėzdiški, apsunkina kambarį. Pakeiskite sunkų fotelį elegantišku, dailiu krėslu su pakoju.

5. Saulės ir mėnulio dekoras

Mažai kas taip akivaizdžiai asocijuojasi su dešimtojo dešimtmečio intereru, kaip saulę ir mėnulį vaizduojančios dekoracijos. Dažniausiai viename rate įrėminti saulės ir mėnulio veidai buvo kabinamas ant sienos. Dabar tokia dekoracija atrodo pernelyg naiviai. Daug geriau atrodys, pavyzdžiui, mėnulio formos vazonas arba serija įrėmintų nuotraukų, vaizduojančių skirtingas mėnulio fazes.

6. Holivudinė vonia

Vonios kambarys su veidrodžiu, įrėmintu daugybe lempučių lyg superžvaigždės grimo kambaryje taip pat tapo atgyvena. Šiandien toks sprendimas atrodo pernelyg pretenzingas, masyvus – jį patartina pakeisti elegantiškais ir lakoniškais šviestuvais.

Interjeras

7. Pripučiami baldai

Nuoširdžiai tikimės, kad jūsų namuose nebėra jokių pripučiamų baldų, bet jei kažkur užsiliko pripučiamas pufas, sveikiname – mokate saugoti daiktus. Vis dėlto, nors pigūs ir neekologiški pripučiami pufai sugrįžta į madą, rekomenduojame juos pakeisti stilingomis grindų pagalvėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)