Svarbi tinkama darbų eiga

Pasak Linos Urban, įsirengdami būstą žmonės privalo išspręsti pagrindinius iššūkius – suderinti visų šeimos narių būsimų namų vizijas, rasti patikimus rangovus bei suskaičiuoti, kiek pinigų gali skirti įsirengimui.

Specialistai rekomenduoja sąžiningai suplanuoti biudžetą, numatyti didesnius numatomų darbų, medžiagų ir baldų įkainius. Planuojant biudžetą reikėtų turėti interjero techninį projektą, kurį gali parengti interjero dizaineris. Interjero dizainerio darbo kaina priklauso nuo jo profesinės patirties ir kvalifikacijos.

Rengiant būsto projektą pravartu išsigryninti būsimo interjero koncepciją ir maksimaliai jos laikytis. Planavimas prasideda nuo erdvių funkcinio zonavimo (suskirstymo) ir pertvarų, tik tada galima pradėti galvoti apie elektros ir apšvietimo sprendimus, apdailos medžiagas ir, galiausiai, dekorą.

Nepaisant rekomendacijų, naujakuriai neišvengia populiariausių klaidų – nesusiplanuoja biudžeto arba jį suplanuoja tinkamai neįvertinę savo galimybių, pirmiausia įrengia apšvietimą, o tada pradeda galvoti apie patalpų funkcinį suskirstymą. Savarankiškai planuodami dažnai pertvarose nenumato atstumo nuo durų angos, kur turėtų būti montuojamas apvadas. Taip pat pasirenka per didelius minkštuosius baldus, kristalais ir nekokybišku blizgesiu siekia prabangos įspūdžio, sienoms naudoja šaltas bazines spalvas.

Praktiškos medžiagos ir baldai

Dizainerė pataria rinktis ilgaamžes ir praktiškas medžiagas, baldus. Ji akcentuoja, kad reikėtų įvertinti galimybę grindis kloti mediniu parketu, išsiskiriančiu savo natūralaus medžio pojūčiu ir šiluma. Jeigu parketas per brangus, galima rinktis aukštos klasės laminatą ar ypač atsparią vinilinę grindų dangą.

Interjero dizainas

Verta atidžiai apsvarstyti ir vonios kambario plytelių pasirinkimą – jas pakeisti yra pakankamai sudėtinga, nemažai kainuoja ir užtrunka. „Aš klientams rekomenduoju susilaikyti nuo labai intensyvių ar žaismingų sprendimų. Vonios patalpai puikiai tiks šviesios, pastelinės, vienspalvės ar natūralias medžiagas – medį, akmenį – imituojančios plytelės. Jos atrodys estetiškai ir praėjus ilgesniam laikotarpiui, padės išvengti nereikalingos netvarkos ir papildomų rūpesčių“, – pataria L. Urban.

Renkantis baldus rekomenduojama daugiau dėmesio skirti patogiai ir funkcionaliai virtuvei. Pastebima, kad žmonės linkę vis dažniau gaminti namuose, todėl labai svarbu pasirinkti patvarų stalviršį ir kitus gaminimui skirtus paviršius bei pilną virtuvės įrangos komplektaciją – sprendimas įrengti tik kaitlentę be orkaitės vėliau gali nuvilti. Taip pat siūloma rinktis ne balto lygaus dizaino, tačiau labiau išieškoto išskirtinio stiliaus virtuvę.

Tuo tarpu kiti būsto baldai – net ir dideli – yra pakeičiami ir atnaujinami lengviau nei virtuvės baldai. Siekiant sutaupyti, sofą ar universalesnę sofą-lovą, miegamojo lovą, smulkiuosius baldus – staliukus, spinteles, komodas – galima pasirinkti ir kiek ekonomiškesnius ar pasinaudojus įvairiomis gamintojų siūlomomis nuolaidų programomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)