1. Kokia jūsų virtuvės paskirti

Ką veiksite virtuvėje – ar tiesiog gaminsite pusryčius, pietus, ar kartais norėsite išbandyti naujų receptų, o gal valgio gaminimas jums – labai svarbus užsiėmimas, kuriam negailite laiko ir jėgų? Nuo atsakymo į šį klausimą priklauso, kokia bus viryklė, gartraukis, ar didelis stalas, spintelių paviršius ir t. t. Jei pietaujate ir vakarieniaujate ne namuose, ar verta leisti pinigus madingai virtuvės įrangai, kuri liks interjero dalimi? O jei jums prie širdies prieskonių, čirškančio aliejaus aromatas, mielas kulinarinės kūrybos chaosas – apgalvokite kiekvieną detalę.

2. Kaip išdėstytos patalpos bute?

Ar virtuvė yra arti miegamojo, ar toli? Teks remtis esamu buto planu, bet tik jūs sprendžiate, ar svarbu greitai patekti į virtuvę, ar priešingai – norite atskirti virtuvę nuo valgomojo. Labai svarbu šeimos sudėtis, įpročiai. Kur mėgstate leisti vakarus, ar ryte svarbu greitai pasiekti kavos virimo aparatą? Ar valgysite tik virtuvėje, ar norėsite dengti stalą svetainėje, valgomajame? Šiuos ir panašius klausimus aptarkite su namiškiais.

Virtuvės interjeras

3. Viskas po ranka ar spintelėse?

Kaip jums patinka – kad indai, peiliai ir kt. visada būtų po ranka, kaip profesionalaus gamintojo virtuvėje, ar kad virtuvėje klestėtų minimalizmas, kai viskas sudedama į spintas, stalčius ir išimama tik prireikus? Čia nėra teisingų ar neteisingų atsakymų tiesiog nuo jų priklauso, kokius baldus pasirinksite, kokia bus virtuvės paviršių koncepcija. Tai, kas vieniems atrodys netvarka, prisiekusiam kulinarui bus ideali vieta gaminti pagal įvairiausius receptus.

4. Atkreipkite dėmesį į medžiagų kokybę.

Nesvarbu, kiek laiko ketinate praleisti virtuvėje, baldai turi būti iš kokybiškų medžiagų. Patikėkite – būtent kokybiški virtuvės baldai teikia namams nepakartojamą atmosferą. Jie lyg širdis – jei ji sveika, jos nepastebite, o jei nesveikuoja, nesvarbu, kaip funkcionuoja kiti organai, ar stiprūs raumenys.

5. Nebijokite individualumo

Kažkodėl daugelis įrenginėja virtuvę ne taip kruopščiai, kaip svetainę ar vonios kambarį. O juk būtent čia galima išreikšti savo individualumą, įrengti virtuvę, kuri tiks būtent jums. Pagalvokite, ko tikitės iš virtuvės, kiek joje praleisite laiko, kiek šeimos narių ten leis laiką ir pan. Virtuvė – jūsų namų širdis, čia prasideda dienos nuo puodelio karštos kavos, čia susirenka namiškiai po dienos veiklų. Tegu virtuvė bus maksimaliai patogi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)