Pasak J. Bingelytės, nors nuotraukų „prieš“ ji neturi, pradinis vaizdas buvo labai prastas – butas buvo itin apleistas ir ilgą laiką nematęs remonto. Baldai seni, grindys nusidėvėjusios, sienos gerokai apsitrynusios. Naujasis būsto savininkas nusprendė atlikti kapitalinį remontą – atnaujinti ne tik interjerą, bet ir inžinerines sistemas.

Tualeto ir vonios patalpos buvo sujungtos ir virto bendru vonios kambariu. Dizainerė patikino, kad sunkiausia buvo atnaujinti inžinerines sistemas bei tinkamai suplanuoti vonios ir virtuvės patalpas.

„Norint maksimaliai išnaudoti mažą virtuvės erdvę teko šaldytuvą projektuoti koridoriuje prie virtuvės. Vizualiai atrodo kaip spinta, kurioje slepiasi šaldytuvas ir lentynos susidėti įvairiems daiktams, maisto produktams. Taip pavyko sutaupyti vietos ir mažoje virtuvės erdvėje įterpiant čia valgomąjį stalą. Erdvė tapo pilnai išnaudota, o ir baldai neapsunkina erdvės“, – komentavo J. Bingelytė.

Jos teigimu, daug darbo buvo įdėta keičiant grindis – atlupus seną laminatą ir pamačius, kokia jų būklė, buvo nuspręsta jas iš naujo benuoti. Taip pat buvo pakeista visa santechnika, atnaujinta kanalizacija ir elektros instaliacija. Seni palikti tik kokybiški langai ir radiatoriai.

Dizainerė norėjo įrengti šiuolaikišką, tačiau stilingą bei jaukų būstą.

„Labiausiai džiaugiuosi, kad pavyko visiškai pakeisti seno buto vaizdą naujai, dabar butas atrodo labai „gyvas“, jaukus, nuotaikingas ir tuo pačiu šviesus. Džiugu, kad pavyko nustebinti daugelį, kuriems sunku įsivaizduoti kad galima gyventi senos statybos butuose“, – kalbėjo J. Bingelytė.

Anot dizainerės, senos statybos butų atnaujinimas yra daug sudėtingesnis reikalas, nes viskas būna pasenę, todėl viską reikia keisti iš naujo. Su nauja statyba viskas daug paprasčiau būna, kadangi nieko lupti ir ardyti nereikia, dažniausiai naudojami tie patys arba panašūs sprendimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)