Netinkamas apšvietimas

Net subtiliausiai įrengtą kambarį gali sugadinti netinkamas apšvietimas. Gražiausiai atrodo apšvietimas, suskirstantis patalpą zonomis – šviestuvais, pastatomomis, stalinėmis lempomis, o ne vienas ryškus šviestuvas palubėje. Jei kambaryje mažai dienos šviesos, pakabinkite šviesą atspindinčių veidrodžių – kambarys atrodys didesnis.

Kabinate paveikslus netinkamame aukštyje

Jeigu radote idealų paveikslą ir idealiai jam tinkantį rėmą, jokiu būdu nepadarykite vienos klaidos – nepakabinkite paveikslo netinkamame aukštyje. Paveikslo centras turi būti akių lygyje – maždaug pusantro metro nuo grindų aukštyje, t. y. žemiau, nei žmonės dažniausiai galvoja. Jei kabinate ant sienos kelis paveikslus, apgalvokite ne tik aukštį, bet ir paveikslų išdėstymą. Įsivaizduokite (arba dar geriau – nupieškite), kur kabės paveikslai, tik tada juos kabinkite.

Interjero dizainas

Ant sofos – per daug dekoratyvinių pagalvėlių

Dekoratyvinės pagalvėlės – nebrangus, nesudėtingas ir efektyvus būdas atnaujinti sofą ir visą zoną kambaryje. Tik nepersistenkite, antraip pagalvėlės užims visą kambario erdvę ir nebeliks vietos prisėsti. Jei pagalvėlės susidėvėjo, susigulėjo – drąsiai keiskite kitomis. Laikykitės nerašytos taisyklės – pirkite naują tik tokiu atveju, jei išmesite seną.

Aklai sekate mada

Periodiškai reikia atnaujinti interjerą, bet nepulkite taikyti kiekvienos tendencijos namuose. Metų spalva keisis kasmet, bet tai nereiškia, kad turite perdažyti visą svetainę švelniai rožine arba šviesiai žydra spalva. Kaip ir drabužių mados – tam tikri dalykai tinka tam tikriems žmonėms, todėl pritaikykite, o ne kopijuokite. Jei madinga tamsi, niūri paletė, o jūsų butas nedidelis, tamsia spalva nudažykite tik vieną sieną, o ją tegu atspindės ryškus akcentas – pvz., kėdė, leopardo kailio raštu audiniu aptraukta sėdyne.

Piktnaudžiaujate dekoratyviniais elementais

Su dažais ir teptuku iš sienos galima padaryti saldainį, kita vertus, galima viską sugadinti. Trafaretai, lipdukai, dekoratyvios detalės turi derėti prie visų kambario elementų, o ne traukti dėmesį.

Daiktai

Neišmetate nereikalingų daiktų

Nesinori išmesti daiktų, kurie brangūs dėl su jais susijusių prisiminimų ar už kuriuos paklojote nemažai pinigų. Bet jei šie daiktai tik renka dulkes, nėra stiliaus akcentas, tik užima namuose vietą, laikas su jais atsisveikinti. Būkite kritiški – palikite tik tai, kas jums iš tiesų reikalinga, o visa kita išneškite iš namų.

Priglaudžiate baldus prie sienų

Profesionalūs dizaineriai pašiurpsta iš siaubo, pamatę, kad visi baldai svetainėje – pristumti prie sienų. Tuščia erdvė vidury kambario atrodo ne tik keistai, bet ir kuria nejaukumo, formalumo pojūtį. Netaupykite erdvės, naudokite ją tam, kad kambarys būtų jaukus, stilingas. Patikėkite – pastatyti sofą atkalte į praėjimą yra visiškai normalu.

Ignoruojate praktinius poreikius

Būkite realistai – apsibrėžkite šeimos poreikius, norus ir biudžetą, o pagal tai kurkite dizainą. Kad ir kaip norėtumėte įsigyti auksinio Holivudo amžiaus prabangų veidrodinį kavos stalelį, jei pinigų nėra, pirkite minkštą otomanę. Kvaila skirti viso kambario biudžetą vienam daiktui.

Pradedate dizaino darbus be plano

Erdvės turi būti funkcionalios ir turėti savo stilių. Visa tai reikia išsiaiškinti, apsibrėžti, dar nepradėjus dekoruoti kambario. Net eklektiško stiliaus patalpos turi savą dizaino schemą, kuri sujungia visus elementus į visumą. Jei nepasirinkote vienos temos ar stiliaus, kambarys greitai virs chaosu. Nebūtina numatyti vietos kiekvienai smulkmenėlei, kita vertus, turi būti pradinė idėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)