Antresolė harmoningai įsilieja į interjerą, o pati erdvė kol kas palikta interpretacijai. Laikui bėgant planuojama įrengti nedidelę darbo zoną. Dėl aukštų lubų reikėjo kruopščiau planuoti apšvietimo taškus ir atidžiai rinktis šviestuvų modelius. Buvo itin svarbu atkreipti dėmesį į jų parametrus: laidų ilgį, švietimo įtaisų dydį, kad patalpoje jie nebūtų per maži.

Pasirinkti trys pagrindiniai šviestuvai – du didesni ir vienas mažesnis. Dalis lubų šlaitinės, todėl čia įrengi kryptiniai įleidžiamieji reguliuojamieji šviestuvai. Jie šiek tiek didesnių gabaritų ir galingesni nei įprastose patalpose, nes siekta tolygiai paskirstyti šviesą ir reguliuoti šviesos šaltinius.

Kurdama interjerą, dizainerė daug dėmesio skyrė užuolaidoms. Jos suteikia namams elegancijos, prabangos ir jaukumo. Labai svarbu buvo jas tinkamai pakabinti. Miegamajame – nedideli langai su gana žemai dėl rekuperacinės sistemos nuleistomis lubomis, todėl, norint sukurti aukšto lango iliuziją, užuolaidos kabintos kuo arčiau lubų. Svetainėje aukštos lubos su dideliais vitrininiais langais suteikė galimybę kabinti neįprastai ilgas užuolaidas, besidriekiančias ir ties antresolės aukščiu.

Interjere vyrauja balta, juoda ir pilka spalvos. Naudoti blizgūs paviršiai, sieniniai tapetai, medis, stiklas ir metalas. Šiame būste vienas pagrindinių akcentų yra laiptai. Tiek funkcijos, tiek estetikos požiūriu tai labai svarbus konstrukcinis ir dizaino elementas.

Visų pirma laiptai atlieka atskyrimo funkciją, šiuo atveju atidalina virtuvės ir svetainės zonas. Taip pat jie padiktavo tolimesnius interjero sprendimus: atsikartojantis linijų motyvas atsirado virtuvėje su stiklo sienele, unikalus veidrodžio rėmas – svetainėje. Naktinių miegamojo kambario užuolaidų audinys taip pat su atsikartojančiomis laiptų turėklų linijomis.

Loftas su antresole/ Foto: Benas Šileika

Vienas iš įdomesnių interjero sprendimų – plytelės bendroje namų erdvėje: svetainėje, valgomajame ir koridoriuje. Jos pasirinktos dėl praktiškumo ir lengvos priežiūros. Blizgaus paviršiaus plytelės prisideda prie vizualaus erdvės didinimo. Kadangi bute šildomos grindys, šilumai laidžios plytelės – pats tinkamiausias grindų dangos variantas.

Vėsiu metų laiku šildomos plytelių grindys – malonios ir jaukios. Vonios kambaryje naudojamos medžio imitacijos ir blizgaus paviršiaus pilkos plytelės. Viena siena nudažyta. Šie du elementai suteikia interjerui vientisumo, autentiškumo ir sukuria kambario jaukumo įspūdį. Visi sprendimai, naudojamos medžiagos ir tekstūros šiame interjere kuria išbaigtumo ir išskirtinumo įspūdį.