Medžio imitacijos plytelių gamintojai, šiuo metu, naudoja inject technologiją, todėl nuo šiol galime džiaugtis skirtingais medžio raštais, ornamentais. Tai sukuria natūralų vaizdą. Dažnai yra sunku atskirti kur yra tikras medis, o kur jo imitacija.

Dar vienas svarbus šio sprendinio pliusas yra tai, kad šios plytelės labiau tinka erdvėse, kur grindys bus šildomos, dėl savo pralaidumo bei ilgaamžiškumo. Jos nekeičia spalvos ir savo techninių savybių bei nereikalauja ypatingos priežiūros.

Kaip jau minėjome kiekvienoje kolekcijoje šios plytės turi begales raštų, todėl jos neatrodys kaip sudėti vienos rūšies šablonai. Taip pat galima atrasti daug skirtingų formatų, kurie atitinka realius parketo matmenis.

Medžio imitacijos plyteles galima klijuoti tokiais pat raštais kaip ir parketą. Šios plytelės gali būti naudojamos kaip bazinės ir kaip dekorinės, akcentinės. Siekiant išskirtinumo tereikia pasitelkti vaizduotę ir nebijoti eksperimentuoti, nes tik eksperimentuojant atrandami genialūs sprendimai.