Kaip bebūtų liūdna, plytelių gamintojai klasikos nišoje šiais metais neparodė nieko naujo, tad tenka suktis su tuo, kas jau išrasta. Paprastesniam dizaino procesui, apsibrėžkime klasikinio stiliaus principus.

Klasikinis interjeras pasižymi idealia harmonija, tvarka bei balansu. Šio stiliaus dekoro elementams bei apdailai būdinga rafinuota prabanga, simetrija, išpuoselėtos detalės ir dekoracijos. Iš esmės sukurti klasiką interjere nėra labai sudėtinga. Klasikiniai baldai, šviestuvai ir pan. interjero salonuose dažniausiai eksponuojami atskirose zonose, o renkantis klasikines plyteles patarti galime mes.

Grindų plytelės

Klasikinės grindų plytelės dažniausiai imituoja prabangaus šlifuoto akmens plokštes ar marmurą. Didelis plytelių formatas bei nepriekaištingai blizgantis paviršius tik sustiprina solidaus klasikinio stiliaus įspūdį. Tokiomis plytelėmis klojamos vonios, virtuvės, valgomojo, prieškambario ar net svetainės grindys.

Papildomi elegancijos balai jums jei rinksitės „octagon“ tipo plyteles nupjaustytais kampais bei kontrastingos spalvos intarpais.

Jei vis dėlto blizgūs akmenys Jums ne prie širdies, drąsiai galite rinktis medžio imitacijos plyteles – jos ne tik ilgaamžiškos, bet jų ir atskirti nuo tikrų medinių grindų beveik neįmanoma. Tamsaus ąžuolo ar raudonmedžio atspalviai klasikiniame interjere atrodys puikiai, ypač suklijuoti „eglutės“ formatu. Drąsesniems interjero sprendimams nepakeičiamos perpintų medžio raštų plytelės „versailles“. Iš esmės, jei linkstate prie medinių grindų, klasikinis vonios kambario interjeras neapsieis be medžio imitacijos plytelių vien praktiškumo sumetimais.

Sienų plytelės

Jei grindų plytelės gali būti klijuojamos visame būste, sienų plyteles dažniausiai pamatysite tik virtuvės ar vonios kambario patalpose. Klasikinio stiliaus vonios kambaryje visas dėmesys atitenka sienoms. Klasikinės sienų plytelės voniai gali būti labai įvairios: akmeninės, raštuotos, neretai labiau primenančios tapetus nei plyteles. Aukštos grindjuostės, inkliuzai, juostelės, metalizuotos detalės ir pan. būdingos beveik kiekvienai klasikinių plytelių kolekcijai. Dažniausiai pailgo formato plytelės klijuojamos vertikaliai – taip pasiekiamas arba sustiprinamas aukštų lubų įspūdis.

Klasikinis vonios kambarys neretai primena gyvenamąjį kambarį, o ne san. mazgą. Nenuostabu, kad prabangiai įrengtoje nuosavoje SPA norisi praleisti daugiau laiko.

Spalvos

Vienas svarbesnių faktorių, kodėl klasikinis interjero dizainas yra nepavaldus laikui, tai neutrali spalvų paletė. Klasikiniame interjere nepamatysite itin ryškių, akį rėžiančių atspalvių. Jam būdingi švelnūs pasteliniai, balti, kreminiai, rusvi, šiek tiek rečiau pilkšvi tonai, bei tamsiai rudi ar juodi akcentai.

Pilkas vonios interjeras