Terasą supančios ryškiaspalvės oranžinės kolonos namų savininkei kėlė klausimų – moteris svarstė, kokia spalva jas dažyti, kad erdvė atrodytų ramesnė. Tačiau dizainerė buvo įsitikinusi, kad oranžinės kolonos yra išskirtinis elementas, kurį privalu išsaugoti. Jos taip pat įkvėpė ryškų, žaismingą terasos stilių.

Šiuose namuose gyvena šeima su vaikais. Pasak R. Rimkės, ryškesni dizaino sprendimai turėjo derėti su patogumu, todėl pintos rotango kėdės derintos su plačia modernia lauko sofa ir lengvai prižiūrimomis plastikinėmis kėdėmis vaikams.

„Terasos pokyčiams pasiryžę namų savininkai norėjo tokios erdvės, kurioje jie galėtų mėgautis gaiviu oru ir gamtos artumo pojūčiu, o vaikai – turėtų kampelį žaidimams. Šilti tonai paprastai asocijuojasi su vasara, saule ir jaukumu, todėl šiai terasai parinkau raudonos ir geltonos spalvos akcentus. Jaukumo suteikė ir spalvų kontrastą išryškinanti dirbtinių augalų sienelė. Tokios sienelės balkonuose – patogus ir sprendimas tiems, kurie neturi laiko augalų priežiūrai arba galimybių žiemos metu juos laikyti namuose“, – pasakoja interjero dizainerė.

Dizainerė kūrė šiuo metu itin populiarų eklektišką stilių, pavyzdžiui, rotango kėdės derintos su modernia, raudona lauko sofa.

Stilius bei patogumas svarbus ir balkone

Kaip pagrindinius Rygoje atnaujintos terasos iššūkius, R. Rimkė išskiria nedidelį jos plotą, apvalią formą ir elektros įvadų trūkumą. Taupydama erdvę, ji rinkosi tokius baldus, kuriuos būtų galima sudėti vienus ant kitų, ant sienos pakabinta žalioji sienelė taip pat neužėmė papildomos vietos. Tam, kad jaukiais vasaros vakarais šeima nepritrūktų šviesos, dizainerė parinko saulės energija įkraunamus šviestuvus ir jaukumo suteikiančius žvakių žibintus.

Norintiems savo namuose susikurti poilsio ir atostogų oazę, R. Rimkė pataria atkreipti dėmesį į kelis terasos įrengimo aspektus:

Nuspręskite, kokią pagrindinę funkciją terasa turės. Jei norėtumėte joje pusryčiauti, pirmiausia pasirinkite valgymui skirtą patogų stalą ir kėdes. Jei dažniau norėtumėte mėgautis saule ir atsipalaiduoti – didesnį dėmesį skirkite poilsio baldams.

Rinkitės daugiafunkcius baldus. Šiandien netrūksta baldų, kurie atlieka kelias funkcijas, pavyzdžiui, gali tarnauti kaip kavos staliukas ir daiktų laikymo dėžė. Nenaudojamos kėdės taip pat gali būti sulankstomos, pakabinamos ant sienos ir paliekamos kol prireiks.

Gyvenant su vaikais, svarbiausia – saugumas. Jei gyvenate su vaikais, pagalvokite apie terasos ar balkono baldus, kurie butų saugūs ir pritaikyti mažiesiems, pavyzdžiui, jų kampai bus suapvalinti, neturės dužių, aštrių elementų. Vaikams patinka patiems nešiotis savo baldus, todėl šioje terasoje dviem vaikams skirtos kėdutės, kurias bus lengva prižiūrėti, nuplauti.

Terasos pokyčiai

Nepamirškite detalių. Lauko kilimėliai, tekstilė, pagalvėlės, žibintai ir žvakės padės sukurti jaukumą ir leis mėgautis buvimu „lauke“ net vėsesniu metu.

Lentynos reikalingos ir lauke. Naudokite įvairias lentynas daiktų laikymui – jos padės patogiau organizuoti daiktus, palaikyti tvarką ir išsaugoti erdvės pojūtį. Siauruose balkonuose jas vertėtų statyti erdvės galuose, taip patį vidurį paliekant poilsiui.

Suteikite namams žalumos. Koks balkonas be augalų? Pasitelkus keletą lentynų ar vazonėlių nesunkiai susikursite miesto sodą, kuriame augti galės ne tik gėlės, bet ir, pavyzdžiui, braškės, mėtos arbatai ar bazilikai vasariškiems patiekalams. Jeigu neturite noro auginti sodo balkone, žalumos suteiks dirbtinių augalų sienelės, vazonėliai, kurie tarnaus ne vienerius metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)