Modernus menas

Modernus menas atmetė tradicinį idealistinį realizmo vaizdą ir nusprendė kurti ekspresyvius darbus, kupinus gyvių, ryškių spalvų ir nestandartinių formų.

Didžiulis meno kūrinys ant sienos yra puiki modernaus interjero detalė. Pasvarstykite apie mažų paveikslų seriją ant sienų, tačiau susilaikykite nuo galerijoms būdingo išdėstymo – tai apkraus interjerą.

Neutralios sienos

Atsikandę Viktorijos laikais gyvavusių freskų ir raštais margintų tapetų, modernistai nusprendė sienas paversti kaip įmanoma neutralesnėmis. Rinkitės baltus arba pilkus atspalvius ne tik vidui, bet ir eksterjerui.

Modernus interjero dizainas

Aiškios linijos

Moderniame interjero dizaine viena pagrindinių taisyklių yra aiškios, ryškios ir švarios linijos. Horizontalios bei vertikalios linijos kartojasi ne tik apdailoje, bet ir balduose.

Industriniai elementai

Modernus interjero dizainas neegzistuotų, jei jame nebūtų betono, plieno ir stiklo. Gerbkite šią taisyklę ir nepamirškite estetiškai įkomponuoti geležies ar plieno apdailos bei betono elementų.

Modernus interjero dizainas

Jokio daiktų pertekliaus

Susitvarkykite stalviršius, sienas, lentynas bei kitas aiškiai matomas vietas savo namuose. Prisiminkite minimalizmo mantrą: mažiau yra daugiau, kuri yra esminė kalbant apie modernų interjerą. Todėl įsitikinkite, kad jūsų namuose yra tik tiek daiktų, kiek jums reikia.

Ryškios spalvos

Moderniame interjere ryškios spalvos taip pat yra būtinybė, tačiau jos neturi dominuoti. Įterpkite akcentinių baldų, meno kūrinių ar kilimų. Rinkitės tarp raudonų, geltonų, mėlynų, juodų ir baltų spalvų.

Atviras išplanavimas

Moderniam interjero dizainui atviro tipo išplanavimas yra kone būtinas. Atviros svetainės, valgomojo ir virtuvės erdvės padeda laisvai cirkuliuoti orui, be to, namai atrodo daug erdvesni.

Modernus interjero dizainas

Paprasti baldai

Šiam interjero dizainui reikia rinktis santūrius, aiškių linijų baldus, kurie būtų niekaip nedekoruoti. Rinkitės iš vienspalvių, paprastų, bet kokybiškų medžiagų pagamintus baldus ir venkite įvairių raštų.

Puošnūs lipdiniai nereikalingi

Įmantrios architektūrinės detalės, įvairūs lipdiniai ir liejiniai moderniam interjero dizainui tikrai nereikalingi. Tikro modernaus dizaino namas turi turėti ramų interjerą, venkite puošnių įmantrybių.

Dideli langai

Gražūs dideli langai yra ne tik modernus, bet ir genialus sprendimas trokštantiems namuose turėti daugiau šviesos. Įsileiskite į namus kiek įmanoma daugiau natūralios šviesos ir gryno oro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)