Pilnas buto įrengimas nuo pat darbo su brėžiniais pradžios, užtruko apie 7-8 mėnesius.

Kaip pasakojo dizainerė, visame bute buvo nuspręsta dengti vientisą grindų dangą, o virtuvės zonoje neklijuoti įprastų grindų plytelių – vietoje to pasirinktas kokybiškas laminatas. Toks sprendimas leido išsaugoti būsto vientisumo jausmą ir spalvos nuotaiką.

„Nors būstas ir nedidelis, jame erdvės – apstu: ankščiau buvęs siauras koridorius, vedęs į uždarą virtuvę, buvo išgriautas, taip išdidinant dušo bei tualeto kambarį. Virtuvės uždarumas taip pat buvo panaikintas – kurdama šią erdvę pagalvojau, kad nereikia jos dar labiau užspausti. Norisi kuo daugiau erdvės, šviesos ir jaukumo!

Miegamojo zoną vis tik palikome uždarą, tik kiek apsuktą – didžiulė klasikinio stiliaus lova atsidūrė šalia lango, o spinta – šalia durų. Miegamojo sienų dekoravimui parinkau šviesius tapetus, kurie sukuria ramybės jausmą, leidžia atsipalaiduoti ir sukuria gerą nuotaiką“, – kalbėjo K. Grybaitė.

Vonios kambaryje įmontuota skalbimo mašina bei drabužių džiovyklė. Pasak dizainerės, nedidelėse erdvėse reikalingi praktiški sprendimai. Pati erdvė išklijuota šviesiomis, raštais dekoruotomis plytelėmis, kad būtų išlaikytas stiliaus vientisumas.

K. Grybaitės teigimu, nors buto svetainė ir šviesi, taip visko palikti nesinorėjo, todėl ji nusprendė pagrindiniu akcentu paversti turkio spalvos sofą – kambarys iškart tapo gyvesnis. Dizainerė įsitikinusi, kad tokia ryški detalė suteikia prabangos skonį. Taip pat vėliau radus kažką mielo širdžiai, bus galima papildyti ir sienas papuošti tos pačios spalvos turinčiais paveikslais.

„Įžengus į išgriautą būstą Antakalnyje buvo sunku įsivaizduoti, kad jis taps tikra klasiką bei modernizmą atspindinčia erdve: išgriautos sienos, senos plytelės, plėšyti tapetai ir daug statybinių atliekų aplink. Tačiau tai tik pirmasis įspūdis, apsižvalgiusi objekte jau vykdama iš jo mintyse kūriau interjero vaizdą kaip jis turėtų atrodyti.

Žinoma eigoje iškilo įvairių situacijų. Gal sudėtingiausia buvo apsispręsti, ar atsisakyti plytelių virtuvės zonoje ir pasirinkti kokybišką laminatą, ar vis tik pasiduoti praktiškumui? Eigoje pasilikome prie vientisos dangos sprendimo ir tikrai nepasigailėjome. Išsirinkome tikrai kokybišką laminatą, gerą atsparų glaistą ir rezultatas tikrai nudžiugino!“– galutiniu rezultatu džiaugėsi K. Grybaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)