Loftas įsikūręs 1981 metų statybos name, kuris buvo renovuotas ir perdarytas iš administracinių patalpų į gyvenamąsias. Būstas turi ir pakankamai aukštas lubas, siekiančias 3 metrus.

Pasak dizainerės, buvo nuspręsta palikti vieną bendrą erdvę ir vizualiai ją padalinti į zonas: virtuvę, svetainę ir miegamąjį.

Pirminė idėja buvo vyriškas tamsus interjeras, bet butas labai saulėtas ir šviesus, todėl tai šiek tiek pakoregavo dizainerės planus ir butas gavosi labai jaukus.

„Už lovos galvūgalio buvo nešančioji kolona, todėl gimė idėja koloną praplatinti, apsiūti gipso kartonu ir nudažyti juodai, tai tapo miegamojo zonos akcentu.

Virtuvės akcentas nuleistos lubos, apsiūtos laminuotomis grindimis, toks sprendimas leido paslėpti ventiliacijos vamzdžius, nenuleidžiant lubų visame bute“, – pasakoja J. Sadovskaja.

Ji teigia, kad įrenginėjant loftą sunkiausia buvo sutilpti į sąmatą, nes metaliniai ir industrinio stiliaus baldai, dekoro elementai yra nepigūs. Visgi, pasistengus ir skyrus pakankamai laiko ir fantazijos, šis klausimas buvo išspręstas.

„Lofto įrengimas kainavo nemažai, nes buvo daromas kapitalinis remontas, šildomos sienos, pravesta kanalizacija, įvesta nauja instaliacija, taip pat įrengta šildymo bei vėdinimo sistema. Bendra remonto suma su visais darbais ir medžiagomis kainavo 24 tūkst. eurų“, – įrengimo kainą įvardijo dizainerė.