Pasinaudokite spalvomis

Monochrominis vaizdas patraukia akį ir kuria darnų bei iš anksto apgalvotą įspūdį. Beje, tai gali suveikti ir virtuvėje. Neturite pinigų brangioms plytelėms virš viryklės? Nudažykite tą vietą plaunamais tos pačios spalvos, kaip spintelės, dažais.

Užuot perdažę visą kambarį, išdažykite tik vieną sieną išsiskiriančia spalva. Kitas variantas – išdažyti stačiakampį virš sofos kontrasto įspūdį sukuriančia spalva. Naują atsiradusią erdvę galėsite paversti „galerija“. Taip pat galima išdažyti vidines lentynų sienas netikėtomis spalvomis arba luboms parinkti kiek šviesesnį atspalvį nei sienų spalva.

Norėdami sutaupyti, panaudokite senų dažų likučius. Jeigu kada nors kažką dažėte, greičiausiai kažkur namuose ar garaže turite likusių dažų. Labai nedaug pasilikite galimiems dažytos sienos pataisymams, tačiau likusius galite kuo puikiausiai panaudoti. Priklausomai nuo to, kiek dažų turite, galite perdažyti jais vieną sieną, kuri taps viso kambario akcentu. Tai pareikalaus labai nedaug darbo, tačiau atnaujins ir nuspalvins jūsų interjerą.

dažymas

Natūralūs elementai

Gamta pasižymi tuo, kad visada viską pagerina. Jeigu norite savo būstui suteikti namų jausmą, atsineškite kažką iš lauko. Natūralios medžiagos kambariui suteiks spalvą, formą ir gyvybę. Nors skintos gėlės yra gražu (ir tai tikrai geras pasirinkimas), tačiau tai tėra trumpalaikis sprendimas. Kita vertus, augalai vazonuose gyvena ilgai, juos galima statyti ant stalo ir mėgautis jų kvėpavimu ir gyvybe. Taip pat tai puikus sprendimas tuštiems kampams užpildyti.

Sukurkite šeimos nuotraukų galeriją

Klasikinė eksponavimo schema dar nuo Viktorijos laikų: sukurkite šeimos nuotraukų galeriją suderintuose (arba kontrastuojančiuose) rėmeliuose, koliažą ant didelės sienos, pavyzdžiui, laiptinėje ar prieškambaryje. Geriausiam rezultatui pasiekti pirmiausia sukurkite planą – sudėliokite viską ant grindų ir kaitaliokite viską tol, kol rasite tinkamą kompoziciją ir „pusiausvyrą“. Toks panašių daiktų išdėstymo menas visada alsuoja stilingumu.

Parodykite spintelių turinį

Jeigu esate nuomininkas ir nekenčiate savo virtuvės spintelių, išbandykite atviras lentynas. Tiesiog atsukite dureles ir jas nuimkite – šis sprendimas išeksponuos gražiai sutvarkytą jų turinį. Arba betvarkę, tokiu atveju reiks skirti šiek tiek laiko susitvarkymui.

Jeigu dar nesate pasiruošę visiškai atsiverti, rinkitės tarpinį variantą: dalis uždarų spintelių ir dalis atvirų lentynų. Tokiu atveju pakaks nuimti vienas ar dvejas dureles ir parodyti gražesnius savo indus ar receptų knygas. Tuomet kasdienius rakandus laikykite uždarose spintelėse.

Interjero dizainas

Metaliniai elementai

Detalės gali sukurti visumą, tad nepamirškite, kad tokiuose kambariuose, kaip virtuvė ar vonia (ar bet kur, kur yra spintelės), labai svarbūs metaliniai elementai. Būtent įvairūs metaliniai aksesuarai suteikia namams prabangos įspūdį.

Kad interjeras neatrodytų šaltas ir nejaukus, svarbu nepamiršti ir kitų aksesuarų. Mažos detalės gali viską labai pakeisti: gražus padėklas, įdomūs rėmeliai, maža, tačiau išskirtinė krištolo vaza su gyvomis gėlėmis paįvairins jūsų interjerą ir įpūs jam daugiau gyvybės.

Plyteles išklijuokite neįprastu būdu

Požeminių perėjų ir metro plytelės yra vienos pigiausių, tačiau jeigu jas išklijuosite netradiciniais būdais, tai sukurs visiškai kitokį įspūdį. Neribokite savo fantazijos!

Kad sukurtumėte unikalų vaizdą, užtenka kelių kvadratinių metrų plytelių, tad jei nebijote išleisti šiek tiek daugiau, galima rinktis prašmatnų stilių ar porceliano plyteles. Taip pat galite kaip akcentą įterpti kelias rankomis tapytas ar itin modernias plyteles.

Plytelės

Senus daiktus prikelkite naujam gyvenimui

Labai lengva prarasti nuovoką, ką turi, ypač jeigu vienoje vietoje gyvenate daug metų. Tad apžiūrėkite savo namus naujomis akimis ir pamatysite, kad kai kuriuos senus daiktus galima panaudoti naujai.

Vienus galite perstatyti į kitą vietą, kitus sugrupuoti ir padaryti dailias kompozicijas. Daiktų kabinimas grupėmis ant sienos yra vienas geriausių būdų kažką įprasto paversti ypatingu interjero akcentu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją