Baltos sienos ne tik atveria erdvę, bet ir šviesina kambarį, taip pat suteikia švarų foną, ant kurio meno kūriniai atrodo dar ryškesni. Čia slypi ir priežastis kodėl dauguma muziejų ir kūrybinių darbo erdvių dažnai renkasi paprasčiausią baltą spalvą. Bet prieš panardindami teptuką į dažus ir paruošdami dažymo volelį darbui, yra keletas dalykų, kuriuos turėtumėte žinoti, rašo thekitchn.com.

1. Negalima imti pirmos baltos spalvos, kurią pamatėte

Yra labai daug baltos spalvos atspalvių, todėl neskubėkite iš išsirinkite tą, kuri geriausiai tinka jūsų namų erdvei. Vilioja pasičiupti gryniausią, švariausią, balčiausią baltą spalvą, kurią pamatėte ant dažų pavyzdžio. Tačiau itin šviesus baltos atspalvis gali atrodyti kaip gruntas – per daug sterili ir tarsi nebaigta. Ji taip pat gali turėti šaltą melsvą toną, kuris neigiamai veikia akis. Pasvarstykite apie tokį baltos atspalvį, kuris turi šiltą pigmentą arba tokį, kuris yra tiesiog jaukesnis.

2. Ji paveikia kitus dekoro sprendimus

Kai kurie žmonės gali sukurti tobulą „viskas yra balta“ vaizdą, kitiems visgi į interjerą įkomponuoti baltus baldus, meno kūrinius ir sienas sunku, jei nesinori sukurti liūdno viešbučio arba biuro įvaizdžio. Tam, kad to išvengtumėte, įpinkite į interjerą daugiau raštų, galite išbandyti blizgią arba pusiau blizgią apdailą.

Šviesiai baltos sienos gali būti puikus įrankis tiems, kurie mėgsta spalvas, nes jos suteikia puikų foną spalvotiems baldams ir aksesuarams.

3. Balti dažai reikalauja daugiau priežiūros

Kai rankomis nuolat čiupinėjate baltas sienas šalia šviesos jungiklių, durų bei baldų, arba jeigu baldai dažnai prisiliečia prie sienų, purvas ir žymės greitai pasirodys. O jeigu turite mažą vaiką, būkite pasiruošę nuolatos stebėti, ar jis netapšnoja sienų. Jei tai kelia rūpesčių, tuomet galite išbandyti blizgią arba pusiau blizgią apdailą - ją bus tiesiog lengviau valyti.

4. Apšvietimas yra svarbus

Apšvietimas yra didelių apsvarstymų reikalaujantis dizaino sprendimas – ypač, jei turite baltas sienas. Nors balti dažai gali pašviesinti tamsų kambarį ir padidinti erdvę, vaizdas bus skirtingas, nes viskas priklauso nuo apšvietimo. Išbandykite skirtingus baltos spalvos atspalvius savo namuose, pasižiūrėkite, kaip jie atrodo skirtingu dienos metu bei kaip atrodo naktį, tuomet pasirinkite. Jums gali prireikti pakeisti lemputes, kad šios skleistų šiltesnę arba šaltesnę šviesą – priklausomai nuo to, kur ir kaip jos naudojamos.

5. Jums vis tiek teks nudažyti gerai

Nors baltos spalvos dryžiai nėra tokie ryškūs kaip kitų spalvų, klaidos vis tiek bus matomos. Kaip ir visais kitais dažymo atvejais, svarbus pasiruošimas, todėl nepamirškite apklijuoti lipnia juosta vietų, kurių nenorite nudažyti ir kibkite į darbą.

Jeigu nudažėte sienas baltai, tačiau rezultato negalite pakęsti, jums labai pasisekė: baltą spalvą lengviausia perdažyti kita.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)