Nors Liucija ir Bogdanas kartu jau 31 metus, vienas į kitą jie žvelgia su neslepiama meile ir švelnumu. Pirmą kartą vienas kitą pamatė būdami vos 18 ir 13 metų amžiaus, o į pirmą pasimatymą nuėjo, kai Liucijai buvo 18 metų. Užteko vos pusmečio susitikinėjimų, kad jaunuoliai suprastų, jog nebegali vienas be kito gyventi. Bogdanas pasipiršo mylimajai kovo 8 d. ir nuo tada jie kartu – jau daugiau nei tris dešimtmečius.

„Štai taip mes ir gyvenam, sugyvenam ir vis dar liepsnoja meilė širdyje“, – neslėpė šiltų jausmų vyrui Liucija.

Pokyčiams juos įkvėpė pasikeitęs gyvenimas – iš namų išsikrausčius vaikams, norėjosi atšviežinti ir naujai realybei pritaikyti namus. Kaip tik sutapo, kad judviejų dukra parodė, jog vyksta TV3 ir „Ikea“ projektas, kuriame galima laimėti namų atnaujinimą, ir paskatino dalyvauti. Kiek padvejojusi Liucija užpildė paraišką ir... pamiršo. Užtat paskui buvo didžiulė nuostaba ir džiaugsmas, kai jų miegamasis buvo atrinktas dalyvauti projekte.

20 metų senumo kambarys

Pora gana aiškiai žinojo, kokių pokyčių savo kambaryje nori. „Norisi šviesesnio kambario, kad nebūtų juoda, žalia, raudona. Norisi moderniau, jaunatviškiau, pakeisti aplinką“, – savo lūkesčius išsakė namų šeimininkas Bogdanas. „Jei pora vienas kitą myli, miegamasis turi būt pats gražiausias kambarys namuose“ – pridūrė jis.

„Neturiu kur susidėti savo daiktų: parfumerijos, vaistų. Neturiu vietos, kur dažytis. Ir noriu pakeisti šitą raudoną spalvą – ji labai jau atsibodo“, – sakė Liucija.

„Ikea“ interjero dizainerė Kristina Tamašauskaitė, padėjusi atnaujinti poros miegamąjį sako, kad ryžtis pokyčiams žmonėms dažnai sutrukdo gausybė priežasčių. Vienas jų – susiformavę įpročiai ir nenoras imtis didesnio masto atnaujinimų.

„Dažnai namus atsinaujinti trukdo inercija – nors gyvenimas keičiasi, vis pritrūksta laiko investuoti į namus, pakeisti baldus ar kitus daiktus. O kartais pritrūksta ir idėjų bei konkrečių sprendimų“, – sako dizainerė.

„Liucijos ir Bogdano namuose turėjau atnaujinti miegamąjį, kuris buvo įrengtas 2000-aisiais: kambaryje buvo daug blizgių audinių, ryškių spalvų, tam laikotarpiui charakteringų baldų, taigi atnaujinti reikėjo viską iš esmės“, – pasakoja interjero specialistė.

Be šių vizualinių pokyčių interjero dizainerei teko spręsti ir kitą problemą – kaip sutalpinti visus miegamajame laikomus daiktus.

20 metų senumo kambarys

„Lietuvių butai dažnai yra kompaktiški ir nedideli, tačiau visi vienodai mėgstame kaupti daiktus. Dažnai tai daroma nepakankamai organizuotai – vietoje komodų, pakabinamų lentynų ar spintelių daiktais nukraunami visi lygūs paviršiai. Aš patariu išmokti „paleisti“ daiktus ir taip išsaugoti namų erdvę, o tikrai reikalingus daiktus sudėti taip, kad jie netrukdytų gyventi“, – sako K. Tamašauskaitė.

Ji primena auksinę dizaino taisyklę – mažiau yra daugiau. Tai galioja ir daiktams, ir namų spalvoms, ir medžiagoms.

Turint gana aiškią kambario idėją, apsisprendus dėl spalvinės gamos, pirmiausia reikia išsirinkti didžiausius ir svarbiausius baldus. Šiuo atveju, tai buvo lova.

Kaip sako dizainerė Kristina, lova yra labai svarbus baldas, nes joje ne tik miegama, bet ir žiūrimas televizorius, valgoma, skaitoma, ar tiesiog ilsimasi, lovoje praleidžiame net trečdalį savo gyvenimo, tad ji turi būti išties patogi.

Išsirinkus lovą, prie jos buvo derinama spinta, komodos, tuomet renkami apšvietimo elementai ir dekoro detalės. Kai visa tai atsidūrė poros miegamajame – vaizdas pasikeitė neatpažįstamai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)