Kambario spalva

Kambario spalva yra labai svarbi bendrai atmosferai, nes skirtingos spalvos iššaukia skirtingas emocines reakcijas. Pavyzdžiui, mėlyna spalva yra raminanti, todėl dažnai naudojama miegamuosiuose. Raudona suteikia energijos, todėl ją geriau rinktis tuose kambariuose, kuriuose daugiau bendraujama, pavyzdžiui, valgomuosiuose bei svetainėse. Žalia verčia atsipalaiduoti, todėl tinka kambariuose, skirtuose meditacijai.

Garso buvimas/nebuvimas

Garsai, kuriuos žmogus girdės kambaryje, kol jame bus, gali sustiprinti reikiamą kambario atmosferą arba ją visiškai sunaikinti. Akvariumo garsai, pavyzdžiui, gali suteikti kambariui raminantį efektą. Verta pagalvoti, kaip užgožti ar nuslopinti pašalinius erzinančius garsus, pavyzdžiui, oro kondicionieriaus skleidžiamą triukšmą, nes tokie garsai yra tikri nuotaikos žudikai.

Apšvietimas yra svarbu

Kambario atmosfera yra tai, ką žmogus jame jaučia visais savo pojūčiais. Apšvietimas yra svarbi atmosferos dalis, nes, kaip ir spalva, tai yra vienas iš pirmųjų dalykų, kurį žmogus neabejotinai pastebi įėjęs. Blankus apšvietimas tikrai netinka tai erdvei, kurioje ketinate bendrauti su žmonėmis, tačiau meditacijai tai yra idealus pasirinkimas.

Skandinaviškas interjero dizainas

Meno dirbiniai

Meno dirbiniai gali subtiliai sujungti tarpusavyje visus kambaryje esančius dizaino aksesuarus. Jie gali apjungti interjero detales, spalvas ir taip sukurti pačią tinkamiausią atmosferą. Geras meno kūrinys gali interjerui turėti neįtikėtinos įtakos. Namų atsmosfera gali tapti raminančia ar idealia vieta pokalbiams bei atspindėti šeimininko asmenybę.

Kvapas kambaryje

Daugelis žmonių planuodami kambarių interjerą, šį aspektą pražiopso. Žmogaus gebėjimas užuosti kvapus yra galinga juslė, kuri iškart išprovokuoja tam tikrus jausmus. Kvapas gali turėti sąsają su tam tikru sezonu, pavyzdžiui, kas rudenį nemėgsta cinamono ir obuolių kvapo? O pavasarį – žydinčių gėlių? Kvapai gali padėti sukurti ir tam tikrą nuotaiką kambaryje.

Baldai – pagrindinis aspektas

Baldai atspindi tai, kaip bus naudojamas kambarys bei parodo jo funkcionalumą kasdieniame gyvenime. Žmonės gali pasakyti, kam kambarys naudojamas, vien pažiūrėję į jame esančius baldus. Baldams naudojamos medžiagos, audiniai taip pat yra svarbūs renkantis tinkamus baldus konkrečiam kambariui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)