Interjero dizaino kontekste „wabi-sabi“ skatina namuose išlaikyti autentiškumą, geriau vertinti mylimą ir branginamą aplinką, ragina per paprastumą sukurti jaukumą ir ramybę. „Wabi-sabi“ pasekėjai retai perka naujus daiktus ir nėra apsėsti minties, kad kiekviena detalė turi būti tobula, tačiau jų interjere vyrauja autentikos ir netobulumo harmonija. Kitaip tariant, tai gali būti tarsi priešnuodis chaotiškam, perfekcionizmo apsėstam pasauliui, kuriame mes gyvename.

Žinoma, abstrakčios wabi-sabi idėjos ne visada yra lengvai įgyvendinamos, todėl svetainė thespruce.com pateikė keletą svarbiausių patarimų, kuriais pasinaudoję galite namams suteikti daugiau jaukumo ir geros energijos, kurios visi taip trokštame.

Skandinaviškas interjero dizainas

Kuo daugiau rankų darbo daiktų

„Wabi-sabi“ esmė yra autentiškumas ir galima teigti, kad nėra nieko autentiškesnio nei rankų darbo dekoracijos ir vienetiniai dirbiniai. Vaza, kurią aptikote atostogų metu, meno kūrinys ant medžiagos skiautės, kurį patys padarėte ar keramikos dirbiniai iš vietinio turgaus yra labai vertingi namų elementai, suteikiantys šilumos, išskirtinumo.

Išmeskite nereikalingus daiktus

Vien todėl, kad „wabi-sabi“ yra metodas, kurio pagrindinė vertybė netobulumas, nereiškia, kad toleruojamas daiktais perpildytas chaosas. „Wabi-sabi“ namai turėtų būti neperkrauti nereikalingu šlamštu, tvarkingi, nes juose turite jausti ramybę, bet tai neturėtų būti manija. Jeigu vertinate minimalizmą ir sekate jo principais, jūs jau esate pusiaukelėje, tačiau tik joje. Prisiminkite – viskas ne dėl paties paprastumo, o dėl to, kad tas paprastumas atneštų ramybę į namus.

Skandinaviškas interjero dizainas

Įsileiskite augmeniją

Organinės medžiagos ir elementai iš gamtos yra pagrindiniai „wabi-sabi“ namų komponentai dėl to, kad jie atneša tik gerą energiją. Be to, natūralios priešmaišos, randamos augaluose, medienoje ir akmenyse, yra puikūs priminimai, kokį grožį galima rasti netobulume. Kad dar labiau padidėtų geros energijos srautas, interjere panaudokite medinius baldus, šviežiai skintas gėles ir tiek kambarinių augalų, kiek tik trokšta jūsų širdis.

Nereikia visko suderinti

Ne viskas turi būti idealiai suderinta ir darnu visą laiką. Tiesą sakant, per daug suderinamumo gali gerokai nugesinti namų charakterį ir svetingumą, neminint jų sielos. Žinoma, tai nereiškia, kad dabar turite bet kaip suporuoti skirtingus daiktus tarpusavyje, tačiau verta į namus atsinešti kažką, ką jūs labai mėgstate ir vertinate, ir kas tobulai neįsilieja į interjerą. Kalbant apie „wabi-sabi“ netobulumas ir yra tobulybė.

Skandinaviškas interjero dizainas

Grįžkite į pradžią

Pagal „wabi-sabi“ daiktų turite turėti minimalų kiekį – tik tuos, kurie sukelia nostalgiją, leidžia jais grožėtis ir yra naudingi bei turintys visų šių savybių kombinaciją. Dar kartą – ši kryptis nenaudoja minimalizmo principų dėl paties minimalizmo, tačiau kelia tikslą turėti tik tuos daiktus, kurie yra svarbiausi siekiant namams suteikti kasdienės ramybės ir džiaugsmo. Ne taip, kaip uolūs minimalistai, kurie pasiruošę išmesti mėgstamą vazą vien tik todėl, kad ji nedera prie visų turimų daiktų. „Wabi-sabi“ pasekėjas pasilaikytų tą vazą vien todėl, kad ji daro jį laimingu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)