Svarbiausia paprastumas

Esminė minimalizmo idėja – mažiau yra daugiau. Ir tikrai ne todėl, kad turite nuobodų ir negyvybingą skonį. Pagrindinis tikslas yra sukurti begalinės erdvės pojūtį, kuriame atsiskleis kūrybiškumas ir naujos idėjos. Todėl pasvarstykite apie paprastus baldus ir užuolaidas, stenkitės vengti sudėtingų ir įmantrių raštų, išskyrus geometrinius ir art deco įkvėptus raštus.

Leiskite sienoms kvėpuoti

Kitas svarbus dalykas minimalizme yra vienspalvės sienos. Nesvarbu, ar renkatės dažus, ar tapetus, turite apriboti atspalvių skaičių iki trijų arba net tik vieno. Kad tikrai sukurtumėte švaresnę ir laisvesnę atmosferą, galite rinktis sidabrinę, baltą ir pilką spalvą. Šios spalvos sukuria atpalaiduojantį jausmą, pakankamą, jog pasijaustumėte ramesni.

Grindys pagal Zen filosofiją

Grindys taip pat prisideda prie minimalistinio vaizdo jūsų namuose. Vienas dalykas – grindų danga labai svarbi funkcionalumui ir patogumui. Jūs turite pasirinkti teisingą medžiagą, sutampančią su jūsų būstu. Butams tai itin svarbu, kai kalbama apie tai, kaip pasirinkti teisingą grindų dangą – nuo kilimų iki kietmedžio. Namams jums gali patikti baltos vinilinės lentelės arba pilki kilimai. Tačiau nesvarbu, ką pasirinktumėte, privalote reguliariai siurbti grindis, kad išlaikytumėte jas nepriekaištingai švariomis.

Įleiskite šviesą

Jeigu norite iš savo interjero išpešti viską, kas geriausia, tuomet privalote pakeisti namų apšvietimą. Geriausi apšvietimo variantai – švelnią ir šiltą šviesą skleidžiantys šviestuvai tam tikrose namų vietose, kur norite sukurti daugiau jaukumo. Jums reikės baltą šviesą skleidžiančių lempų šalią sofų. Taip pat turėtumėte pakabinti lengvas, šviesias ir permatomas užuolaidas, jog šios suteiktų kambariui šviesos ir dienos metu išryškintų minimalizmo bruožus.

Atsineškite šiek tiek augmenijos

Kas sako, kad minimalistinės svetainės turi būti visiškai vienspalvės? Jūs galite praskiesti dominuojančius baltus ir pilkus atspalvius augalais – sukulentai ir kaktusai turėtų praskaidrinti monotoniją. Verta apsvarstyti vazoninius augalus ir bonsų medelius kambarių kampuose. Neabejokite – lapai ir žiedai tikrai atrodys itin žavingai tokioje šviesioje ir švarioje atmosferoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)