Apšvietimas

Skandinavų architektai ima iš gamtos tai, kas geriausia, maksimaliai išnaudoja šviesą. Štai kodėl namuose neturi būti užuolaidų. Įprastai svetainėje įtaisomi kuo didesni langai, kad į vidų patektų kuo daugiau šviesos.

Virtuvė, svetainė, valgomasis turi būti, viena vertus, neįkyrūs, kita vertus, įdomiai apšviesti. Lemputės atspindi šiaurietiško dizaino esmę – jos funkcionalios, su mažai detalių, elementų, šiltos, užima nedaug vietos ir yra puikus pasirinkimas skandinaviškojo dizaino gerbėjams.

Skandinaviškas interjero dizainas

Geometrija

Skandinaviškajame stiliuje papuošimai gana reti, o jei pasitaiko, būna kruopščiai atrinkti ir dažniausiai geometrinių formų, raštų. Privalomas juodos ir baltos spalvos derinys. Labai dažnai geometrinių figūrų pamatysite ant kilimo arba jais dekoruojamos sienos.

Tipografija

Skandinavų interjero dizaineriai pametę galvas dėl tipografijos. Stilizuoti, smagūs, asmeniški posakiai atspausdinami ant balto popieriaus, įrėminami ir kabinami ant sienų vietoje paveikslų. Išsirinkite mėgstamą citatą ir papuoškite ja savo namus.

Tekstilė

Vilnoniai ir kitokie šilti užklotai yra vienas iš skandinaviško stiliaus akcentų. Rinkitės pilkos spalvos atspalvius, natūralias tekstūras, prislopintas spalvas, pavyzdžiui, šviesiai violetinę, melsvą, žalsvą.

Kambariniai augalai

Ne vien šeimininkai kuria jaukius, užsukti kviečiančius namus. Jei norite, kad jūsų namai primintų tikrą oazę, būtinai įsigykite kambarinių augalų. Jie suteiks šilumos bet kokiai patalpai ir įneš spalvos į skandinaviškojo stiliaus baltumą.

Skandinaviškas interjero dizainas

Ryškiai mėlyni akcentai

Kokia skandinavų mėgstamiausia spalva? Neabejotinai šviesiai mėlyna, kuri atrodo nepakartojamai šviesaus interjero kontekste. Jeigu norite savo vienspalvei paletei įnešti gyvybės, turėtumėte rinktis būtent mėlyną.

Plonos kojelės

Sofa ant plonų kojelių suteikia erdvės, lengvumo pojūtį bute. Susidaro įspūdis, kad galima žvilgtelėti po sofa, be to, po ja užteks vietos miegoti augintiniui. Minkštas kampas iš dviejų ar trijų dalių atrodo sunkus, grubus – o tai absoliučiai prieštarauja tam, ko siekia skandinavų architektai ir dizaineriai. Tegu stalas ir dauguma baldų svetainėje būna su plonomis kojelėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)