Tarpusavyje derančios sofos ir foteliai

Dauguma žmonių įpratę manyti, kad tinkamiausia pirkti baldų komplektus, pavyzdžiui, sofą ir fotelius. Vis tik šios taisyklės laikytis visai nebūtina: galite drąsiai pirkti visiškai skirtingus krėslus ir derinti juos su iš esmės kitokia sofa. Svarbiausia, kad šie baldai turėtų panašumų su kuriais nors kitais namų interjero elementais.

Baltos sienos

Sienos jūsų namuose gali būti baltos išvengiant ligoninės įspūdžio, jei tik patalpoje nebus per didelio baltos spalvos objektų kiekio. Svarbiausia tinkamai planuoti akcentus, o tada jau liks tik džiaugtis šviesiu ir patraukliu interjeru.

Skandinaviškas interjero dizainas

Lubos turi būti baltos

Gali atrodyti, kad baltos lubos – norma, bet ši taisyklė tinka ne visiems kambariams. Baltos lubos gali blaškyti, jei kambaryje nėra daugiau baltų daiktų. Jei sienos bus nudažytos smaragdo spalva, baltos lubos atrodys per ryškios, per šviesios. Linksma geltona vaikui kambario sienoms parinkta spalva atrodys per ryški prie baltų lubų. Ekspertas pataria parinkti luboms labiau prie sienų derančią spalvą arba ne tokį skaistų baltą atspalvį.

Paveikslai kabinami aukštai

Dizaineriai meldžia – pakabinkite tą paveikslą žemiau. Kabinkite paveikslus kaip muziejuje – akių lygyje. Pakabinus tinkamame aukštyje svečiai galės grožėtis jūsų meno kūrinių kolekcija, nevargindami kaklo.
Prisiminkite, kaip paveikslai kabo galerijose. Taigi pakabinkite juos žemiau, vos aukščiau sienos centro.

Interjero dizainas

Viskas turi būti suderinta

Praėjo tie laikai, kai viską reikėjo derinti. Dabar karaliauja įvairovė. Įsivaizduokite – medžio tonai, minkštos medžiagos, spalvos, derančios prie sienų (be ne idealiai priderintos). Priešingu atveju, namai atrodys blankūs, monotoniški.

Baldai – palei sienas

Toks sprendimas itin dažnas, nes, anot daugelio, taip užtikrinama daugiau laisvos erdvės. Tenka pripažinti, kad tais atvejais, kai kambarys iš tiesų labai nedidelis, kitokių variantų paprasčiausiai nelieka. Jei vis tik kambarys gana erdvus, su šiuo stereotipu atsisveikinkite kartą ir visiems laikams.


Kuo mažiau baldų, tuo daugiau erdvės

Baldais apstatytas kambarys iš tiesų atrodo didesnis. Tai priklauso nuo kiekvieno intuicijos, skonio, ir vis tik tinkamas kiekis tinkamo dydžio baldų vizualiai didina, gražina kambarį.

Jei masyvus minkštas kampas užgriozdina erdvę, įsigykite mažesnę sofą, tik jokiu būdu neatsisakykite sėdimo baldo.

Nuobodžios vonios kambario plytelės

Mūsų dienomis būdų vonios kambariui dekoruoti yra begalės, todėl neabejotinai laikas pasakyti griežtą „ne“ nuobodžiosioms plytelėms. Išmėginkite iš akmens masės, betono ar netgi medienos pagamintas plyteles – rezultatas jus neabejotinai nudžiugins.

Dideli baldai

Masyvūs sofos porankiai ir nugarai skirtos atramos nebėra populiarūs. Paprastos formos, subtilesni dydžiai – štai šių dienų tendencijos. Rinkdamiesi baldus vadovaukitės šia taisykle: kuo mažesnis kambarys, tuo mažesni foteliai, sofos ir stalai. Interjero sprendimai

Ryškiaspalvis vaiko kambarys

Vaiko kambaryje turėtų vyrauti ramybė, todėl ryškios spalvos visai nėra privalomas šios erdvės atributas. Pastebėtina, kad ramesnių atspalvių erdvėje vaiko vaizduotė lavinama sėkmingiau. Užuot rinkęsi akį rėžiančias spalvas interjerui kurti, erdvę įvairinkite žaislais, plakatais ir piešiniais. Interjero sprendimai

Betonas – per šiurkštus

Būdų betonui interjere panaudoti tikrai netrūksta. Ši medžiaga moderniame interjere atrodo tiesiog puikiai. Didelis betono privalumas – atsparumas vandeniui, todėl jį drąsiai galima naudoti įrengiant vonios kambarį.

Tamsių spalvų sienos vizualiai mažina erdvę

Balti, neutralūs atspalviai – ne vieninteliai tinkantys mažai patalpai. Iš tiesų tamsios sienos gali netgi vizualiai praplėsti erdvę.

Jei visi paviršiai kambaryje yra vienos spalvos, kambarys atrodo didesnis. Pasirinkite patinkantį atspalvį – šiltą, sodrų, jaukų, raminantį – ir užpildykite juo erdvę. Taip, net ir lubas.

Skandinaviškas interjero dizainas

Dekoro elementai neturi liestis

Jei tarp sofos ir stalo bus 15 cm tarpas ir dar 15 cm tarp iki kavos staliuko, namai atrodys kaip muziejus, visiškai nejaukūs. Priešingai populiariam įsitikinimui, dekoro elementai gali liestis.

Lempa gali dengti dalį veidrodžio, o foteliui patiktų stovėti visiškai šalia knygų lentynos.

Jei auginate vaikus, gražių baldų neturėsite

Nepirkite brangių odinių krėslų, bet kita vertus, nereikia išsižadėti visų dailių, brangių anksčiau įsigytų baldų. Galite ir dabar nusipirkti naujus, elegantiškus baldus, net jei namuose šėlsta jūsų mažosios atžalos.

Svarbiausia baldus sustatyti tinkamai, vengti aštrių kampų, ieškoti patvarių medžiagų. Jei nepataupysite kokybiškiems baldams, ilgalaikėje perspektyvoje tik sutaupysite pinigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)