Toliau pateikta keletas patarimų bei idėjų iš portalo „Elle Decor“, galbūt pasitarnausiančių kaip stimulas naujiems, drąsiems sumanymams.

Ryžkitės akcentams nedidelėse patalpose

Ryški grafika ir įspūdingi raštai gali net labai pasiteisinti nedidelėse patalpose, pavyzdžiui, vonioje.

Eksperimentuokite su raštais

Derinant skirtingų stilių ir intensyvumo raštus pavyks be vargo pagyvinti bet kurio kambario interjerą.

Nevenkite spalvų koridoriuose

Net jei esate konservatyvių pažiūrų ir paprastai renkatės santūresnes spalvas, pamėginkite vis dėlto peržengti komforto zonos ribas ir bent koridorių sienas nudažykite kaip nors ryškiai – kad ir violetine spalva.

Sukurkite ant stalo kolekcionuojamų daiktų ekspoziciją

Savą istoriją turintys daiktai tikrai pagyvins bet kurią patalpą. Atminkite, kad lentynos tikrai nėra vienintelė vieta kolekcionuojamoms vertybėms laikyti. Pamėginkite išdėlioti daiktus ten, kur jie bus puikia matomi, – ant stalo.

Įsirenkite nuo grindų iki lubų siekiančias lentynas

Per visą sieną besitęsiančios lentynos – bene garantuotas sprendimas, norint, kad interjeras atrodytų originaliai.

Nepamirškite bendro įspūdžio

Į savo būstą privalote žvelgti kompleksiškai, t. y. nepamiršti, kaip atskiros patalpos dera tarpusavyje. Atminkite, kad visų namų interjeras turi būti harmoningas net ir tuo atveju, jei yra paįvairintas išskirtiniais akcentais.

Nesibodėkite autentika

Užuot mėginę užmaskuoti archajiškas interjero detales, pabandykite išnaudoti autentišką namo stilių. Galbūt taip pavyks sukurti natūralumu alsuojančią erdvę.

Paverskite sienas drobėmis

Įspūdingais atvaizdais dekoruoti tapetai, labiau nei meno kūriniai, pagyvins nuobodžiausią kambarį.

Audinius rinkitės ne vien minkštiems baldams aptraukti

Netradiciniai sienų apmušalai gali būti raktas į unikalų dizaino sprendimą, todėl atminkite, kad sienas galima ne vien dažyti arba tapetuoti, bet ir išklijuoti medžiaga.

Siekite pusiausvyros tarp seno ir naujo

Renovuojant unikalaus stiliaus būstą, svarbu kaip reikiant pagalvoti, kokias detales palikti ir kaip prie jų priderinti naujus akcentus.

Nepamirškite natūralių akcentų

Kad kiek sušvelnintumėte lakoniškų formų modernių baldų daromą įspūdį, papildykite interjerą keletu natūralių akcentų, pavyzdžiui, medžio elementais arba augalais.

Užsitikrinkite komfortą

Nors vizualiai labiau priimtina kartais atrodo įmantrios formos sofa, atminkite, kad jūsų nugarai ji gali nepatikti. Visada stenkitės įsitikinti, kad baldai, kuriuos ketinate įsigyti, yra patogūs ir tinkamo dydžio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)