„Lietuvos ryto“ televizijos laidos „4 kampai“ kūrėjai pasmalsavo, kokia yra architektės sėkmės paslaptis ir ką ji sukūrė iš seno plytų garažo Vilniaus senamiestyje, rašoma pranešime spaudai.

Konkurse „Mano erdvė 2018“ apdovanotą butą, o gal nedidelę studiją architektė kūrė romantiškoje, akmenimis grįstoje Vilniaus senamiesčio gatvelėje visai šalia Aušros Vartų šventovės. Namas-studija kieme iškart krinta į akis: ji – tai prie senų sandėliukų prisiglaudęs, surūdijusio metalo plokštėmis dekoruotas senas garažas.

Garažas virto namais

„Ar mes galime iš jo padaryti kažką gražaus?“ - architektės paklausė senutėlį garažą nuostabioje Vilniaus senamiesčio vietoje įsigijęs studijos šeimininkas. „Tai buvo labai įdomi užduotis, - šypsosi architektė Indrė, - labai mėgstu, kai darbe sau iškeli užduotį ir bandai ją įgyvendinti. Praėjusiais metais per konkursą gavau renginio vedėjo repliką: lengva gauti apdovanojimą, kai butą įrenginėji romantiškame Vilniaus Užupyje, priešais Angelo skulptūrą. Įdomu, kaip būtų, jei interjerą reiktų kurti monolitiniame name. Man pavyko įrodyti, kad net ir senas, 21 kvadratinio metro garažas gali virsti jaukiais namais“.

Grožio sename, apleistame garaže tikrai nebuvo. „Tačiau architektai visada mato daugiau, nuostabu, kai atsiranda geras užsakovas, kurio mintis smagu įgyvendinti“, - sako architektė, interjere naudojusi tris paprastas formas - apskritimą, kvadratą ir trikampį. Jos atsikartoja ir namo išorėje ir viduje.

Garažas virto namais

Studijos vidus spinduliuoja šiluma ir jaukumą. Vidaus apdailai architektė naudojo neįprastas medžiagas – beržo fanerą. Interjerą kūrusi architektė iškėlė sau iššūkį – sukurti interjerą iš itin pigių ir ekologiškų medžiagų.

Gal tik iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad perstatyti, įrengti, suformuoti naujas erdves sename plytų garaže yra paprasta, tačiau skaičiuoti ir galvoti reikia labai daug. „Svarbiausia buvo suformuoti svarbiausias erdves – maisto gaminimo zoną, valgymo zoną, miego zoną, dušo patalpą. Kai šios erdvės randa savo vietą, galima žaisti su detalėmis“, - teigia Indrė.

Funkcionalūs baldai šiame name keičia pozicijas pagal namų šeimininko poreikį. Indrė sugalvojo originalų būdą, kaip naudojant vos keletą itin paprastų ir pigių detalių, galima keisti interjerą kasdien. „Svarbiausia, kad maža erdvė nebūtų užkrauta daiktais“, - sako architektė ir priduria, kad šiame būste yra viskas, ko reikia minimalistinį gyvenimo būdą propaguojančiam žmogui.

Tokių minimalistų, panašu, yra ne vienas, vos pasirodęs skelbimuose, namas jau rado savo naują šeimininką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)