Kiekviena būsto detalė papildo viena kitą, nesukurdama perkrautų namų vaizdo.

Geltonas butas/ Foto: Monikos Avik

Nemaža dalis erdvės išklota ąžuolinėmis parketlentėmis, puikiai derančiomis su knygų lentyna. Tai – unikalus dizainerės projektas. Svetainėje pūpsanti sofa ir fotelis yra skandinaviško stiliaus atspindžiai. Juos paryškina pagal individualų užsakymą išaustas kilimas. Bendra svetainės ir virtuvės erdvė sukuria jaukumo bei šeimyniškumo emociją, nesukelia nemalonaus atskyrimo įspūdžio.

Geltonas butas/ Foto: Monikos Avik

Pagrindinėse buto erdvėse pasikartojantį kvadratiškumą kūrėja perkėlė ir į virtuvės komplektą. Kvadratinės baldų plokštės suteikia žaismingumo ir kuria 3D efektą, kuris puikiai papildo minimalistinį jos stilių. Taip pat sumaniai išnaudota likusi kambario dalis. Joje įsikūręs valgomojo stalas į naujų šeimininkų namus atkeliavo tiesiai iš Kaziuko mugės.

Geltonas butas/ Foto: Monikos Avik

Kadangi būstas yra šiaurinėje pusėje, naudotos žemės spalvos – šilta balta, pilka, medžio faneruotės paviršiai. Balti tonai labiausiai dominuoja miegamajame. Šiai patalpai jaukumo suteikia „kabantysis sodas“. Autentiškumo bei ilgaamžiškumo jausmą kuria restauruota antikvarinė taburetė, virtusi naktiniu staliuku.

Geltonas butas/ Foto: Monikos Avik

Vonios kambariui vitališkumo suteikia dizainerės pasirinkta ryškiai žalia spalva. Nors plytelės yra to paties kolorito, gyvybingumo įspūdį sustiprina dinamiškas jų išdėstymas. Šios patalpos akcentu tampa kampas tarp vonios bei klozeto. Šis sprendimas leidžia funkcionaliai panaudoti erdvę ir sukuria papildomą vietą daiktams pasidėti. LED apšviesti augalai suteikia kambariui jaukumo ir unikalumo. Čia atsiribojus nuo visų galima mėgautis ramybe.

Lina Urban nepabijojo į lietuvišką interjerą įpinti ryškesnių spalvų. Ji stengėsi pabrėžti šiltų bei gamtai artimų atspalvių kontrastą, kad jis visais metų laikais primintų vasarą.

Geltonas butas/ Foto: Monikos Avik