Įtraukite kuo daugiau horizontalių linijų

Japonų minimalizmo paprastumas ir elegancija slypi švaroje, ryškiose ir tiesiose linijose. Tradiciškai, horizontalios linijos yra dažniausiai naudojamos, nes jos padeda sukurti ramią aplinką ir leisti laisvai lietis energijai.

Naudokite tik natūralias medžiagas ir akcentus

Kertinis akmuo japonų minimalizme yra paprastų, naturalių medžiagų naudojimas. Nuo medinių grindų, sienų dailylenčių ir lubų iki tikro medžio ir alpinariumo svetainės viduryje.

Neutralių spalvų paletė

Tam, kad sukurtų ramią erdvę, japonai naudoja neutralių spalvų paletę – daugiausia baltus, kreminius, medienos ir švelniai pilkus atspalvius.

Japonų minimalizmas

Išmeskite nereikalingus daiktus

Vienas iš pagrindinių japonų minimalizmo bruožų – interjeras, neapkrautas nereikalingais daiktais. Tam reikia negailestingai atsisveikinti su visais daiktais, kurie nėra naudojami kasdieniame gyvenime ir buityje.

Paverskite savo namus erdviais ir šviesiais

Žinoma, dideli langai tam padėtų. Bet net jeigu turite vienintelį mažytį langelį, vis tiek galite namams suteikti daugiau šviesos. Triukas: ant savo sienų kabinkite kuo mažiau dekoro elementų. Šis patarimas, sujungtas kartu su neutralių spalvų palete, baltomis sienomis bei minimalistiniais akcentais, suteiks daugiau gaivaus oro net ir patiems mažiausiems namams.

Japonų minimalizmas

Sukurkite ramią vietą miegui

Itin žemi lovos rėmai yra pagrindiniai akcentai Japonų interjere – bet jie atrodo gerai tik tuo atveju, jei ketinate ir patalus turėti kuo paprastesnius. Pavyzdžiui, patalynę pasirinksite be visokių raštų ir marginių. Kai kurie minimalistai atsisako ir papildomų lovatiesių, pledų ir pasitenkina tik antklode ir pagalve. Bet jei jūs dar tam nesate pasiruošę, paklodes, pledus ir lovatieses dailiai sulyginkite su čiužiniu, kad vaizdas būtų preciziškai tvarkingas.

Nusileiskite žemyn

Japonų minimalizme svarbu būti kuo arčiau žemės, todėl dauguma baldų yra labai žemi, pavyzdžiui, žemos sofos, kavos staliukai, netgi lovos, kurios nuo žemės yra pakilusios vos per keliasdešimt centimetrų.

Japonų minimalizmas

Struktūrinis, bet švelnus apšvietimas

Siekdami praturtinti savo interjerą japonišku minimalizmu, turėtumėte rinktis struktūrinį apšvietimą. Rinkitės šviestuvus, skleidžiančius šviesą su švelniais baltais ar kreminiais atspalviais – jie suteiks namams daugiau erdvės.

Pasitelkite architektūrines detales

Japonų minimalizme labai mėgstama struktūra. Todėl švarios, griežtos linijos yra sustiprintos architektūrinėmis detalėmis, pavyzdžiui, medžio dailylentėmis. Jei tokių turite savo namuose, išryškinkite jas, o ne paslėpkite.

Japonų minimalizmas

Padenkite grindis tatami kilimu

Tatamis yra šiaudinis kilimas, kuris yra neatskiriama japoniško dizaino dalis. Nesvarbu, ar pasirinksite vieną didelį kilimą ar keletą mažesnių, jie pridės japoniško dizaino bruožų jūsų namams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)