Gerai iššveiskite

Nuodugniai išvalykite savo vonios kambarį – tai padės nuspręsti, kokių atnaujinimų jums reikia. Išplaukite grindis, iššveiskite tarpus tarp plytelių, kruopščiai išvalykite vonią ir dušą, nugrandykite rūdis nuo metalinių paviršių bei nuvalykite nuo visų paviršių dulkes ir muilo likučius. Ar metaliniai paviršiai vis tiek atrodo nešvarūs panaikinus rūdis? Ar nuvalyti vamzdžiai vis tiek atrodo pasenę?

Atnaujinkite apšvietimą

Apšvietimas gali patobulinti arba sugadinti kambario interjerą. Atsikratykite triukšmingo fluorescentinio apšvietimo ir pasvarstykite apie kitokius, jaukesnius apšvietimo variantus. Pavyzdžiui, jei turite aukštas lubas, galite pagalvoti ir apie nedidelį sietyną. Optimaliam apšvietimui akių lygmenyje įtaisykite sienines lempas abiejose kambario pusėse. Toks aukštis užtikrins, kad gerai save matysite pačioje tinkamiausioje šviesoje.

Vonios kambarys

Pakeiskite metalinius paviršius

Jei jūsų santechnikos įranga atrodo pasenusi, laikas kosmetiniam remontui. Rinkitės nikelį tradiciniam vonios interjerui. Norėdami sušildyti erdvę ir suteikti jai jaukumo, išbandykite švelnų bronzos atspalvį. Duše pakeiskite savo įprastą galvutę į prabangiai atrodančią lietaus. Jeigu turite ne dušo kabiną, o vonią, nuimama dušo galvutė pridės šiek tiek prabangos. Taip pat pakeiskite rankšluosčių ir tualetinio popieriaus laikiklius į tuos, kurie derėtų prie kriauklės.

Vonios kambarys

Nudažykite sienas

Pasinaudokite patarimu „mažiau yra daugiau“ rinkdamiesi vonios kambario spalvų paletę. SPA dažniausiai būna raminančios spalvos, pvz., mėlyni ir žali atspalviai, todėl laikykitės švarių ir paprastų spalvų schemos. Išbandykite šaltą pilką arba šiltą baltą spalvą. Tinka ir švelni levandų, šviesiai melsva bei mėtinė spalva. Venkite energingų, drąsių spalvų. Jeigu norite daugiau tekstūros, išbandykite ir tapetus, imituojančius žaliuojančią veją.

Genesis kolekcija Leaf Salonas Kapri

Pasikabinkite daug baltų rankšluosčių

Vienintelė išimtis, kai SPA salone neišvysite purių ir gaivių baltos spalvos rankšluosčių bei chalatų, būna tuomet, kai jame klientų laukia languoti turkiškos pirties rankšluosčiai. SPA salonai baltus rankšluosčius veikiausiai naudoja dėl sanitarinių priežasčių (galimybės juos išbalinti). Nepaisant priežasties, sniego baltumo tekstilė vonios kambaryje akimirksniu nukels jus į SPA salono rojų. Patarimas: rankšluosčius suvyniokite į ritinius ir laikykite krepšiuose arba sukabinkite juos ant vonios kambario kabyklų.

Vonios kambarys

Įneškite žalumos

Kambariniai augalai yra pats natūraliausias būdas išvalyti orą jūsų namuose, o SPA centrai taip pat susiję su apsivalymu ir atsinaujinimu. Taigi augalai + vonios kambarys = SPA vonia, ar ne? Įvairiausių rūšių kambarinės gėlės tinka net mažiausiems vonios kambariams, nes jas galima kabinti ant lubų, statyti ant palangių ir lentynų ar net skirti visą grindų kampą.

Augalai vonioje

Rinkitės medinį kilimėlį

Nors paprastas baltas vonios kilimėlis yra puikus sprendimas SPA salono įkvėptam vonios kambariui, medinis kilimėlis gali suteikti dar daugiau prabangos ir išskirtinumo (be to, kai kurie žmonės sako, kad jie yra lengviau valomi).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)