Didžioji dalis namo sienų – stiklas, pro kurį nevaržomai skverbiasi šviesa ir nuostabūs, metų laikų keičiami gamtos vaizdai. Dėl šios priežasties interjero autorės Jurgita Paškevičiūtė ir Agnė Šiaudvytė pasiryžo, regis, neįmanomai misijai – modernaus pastato interjerą sugretinti su supančia aplinka. Namo vidus privalėjo tapti vaizdo, matomo pro langus tąsa, atspindėti gamtos spalvas, medžiagiškumus, faktūras bei motyvus, tačiau išlikti šiuolaikiškas kaip pastato architektūra.

Pagrindiniu bendrosios erdvės aspektu tapo „paslėpta“ virtuvė, durys, spintos ir išryškinta valgomojo zona bei židinys. Koridoriaus durys ir spintų durelės maskuojamos medžio faktūrą imituojančia plokšte, kurios spalvos intensyvumas nepaprastai gerai dera su grindis puošiančiu parketu. Pasirinktas eglutės raštas ne tik suteikia interjerui prabangos, solidumo, bet ir nurodo jo tematikos kryptį.

Korpusiniai virtuvės baldai ir sistemos montuojamos nišoje. Baldų spalva derinama su šviesiai rusvais sienų tonais. Baldinė plokštė – blizgi, atspindinti ne tik vidaus aplinką, bet ir eksterjero elementus: saulės šviesą, medžių siluetus. Grindis puošia klasikinio marmuro raštą imituojančios poliruotos plytelės, žaviai išryškinančios pagrindinį erdvės akcentą – židinį, kurio apdailos akmuo tvirtinamas veidrodiniu būdu.

Virtuvę nuo valgomojo zonos skiria sala, kurioje įmontuota plautuvė ir papildomi daiktų sandėliavimo skyriai. Dalis salos tarnauja kaip baras: čia galima suvalgyti greitus pusryčius ar pasišnekučiuoti su šeimos nariu prie puodelio kavos.

Valgomasis – ryškus ir margas, tai – traukos ir bendravimo centras. Jo pagrindą sudaro karališkos mėlynos spalvos aksomu aptrauktos kėdės ir juodo, vandens raibuliavimo raštu išmarginto stalo duetas. Pakėlę galvą aukštyn, išvysime lubų lipdinius, kurių rašto pagrindas slypi visai šalia esančiose ažūrinėse slankiojančiose lentynų pertvarėlėse. Pasak projekto autorių: „Tai medžių lajų žaismas, šešėliai ir moderni saulės simbolio interpretacija. Raštai ažūrinėse plokštėse ir lubose suteikia interjerui stilingos prabangos pojūtį, taip pat siejasi su kuriamu įvaizdžiu, tematika.“

Antrajame namo aukšte yra erdvus šeimininkų miegamasis, vonios kambariai, spintos ir papildomi kambariai svečiams priimti ar darbuotis. Pagrindiniame miegamajame dominuoja karališko dydžio lova. Spalvos lengvos, pastelinės, tad netrikdo ir leidžia sklisti šviesai. Tiesiai iš miegamojo galime patekti į šeimininkų vonią – ergonomikos ir elegancijos erdvę.

Modernus namas

Kambaryje be vargo įsikomponuoja didelis patogus dušas, laisvai pastatoma vonia (joje gulint matyti aukštaūgis pušynas), unitazas, bidė ir plati komoda. Sienas dengia akmens rašto plytelės. Jos siejasi su pirmojo aukšto dekoro medžiagomis ir suteikia kambariui dar daugiau prabangos. Modernios klasikos stiliumi įrengtą vonią puošia lengvos smėlio spalvos užuolaidos. Toks langų akcentas nėra būdingas šios paskirties patalpoms, tačiau suteikia šilumos ir jaukumo.

Rengdami apšvietimą, architektai ir dizaineriai stengėsi pateikti kuo daugiau variantų ir atskleisti svarbiausius projekto aspektus: „Kurdami interjerą dažnai naudojame daug skirtingų apšvietimo grupių, nes jas patogiau pritaikyti prie skirtingo paros laiko, nuotaikos ir poreikių. Pavyzdžiui, šiame projekte prožektoriai apšviečia lubų raštus; balduose, nišose ir laiptų porankyje paslėpti šviesos šaltiniai suteikia jaukų foną, sukuria ramią ar romantišką aplinką vakarojant prie židinio liepsnos ar vakarieniaujant. Bene pats svarbiausias – svetainės šviestuvas, mat jo šviesos srautas ir spektras reguliuojami.“