Naujame, nedideliame 48,5 kv. metrų bute įsikūręs jaunas vyras pageidavo, kad interjero dizainerė Lina Klios sukurtų patogią darbo vietą, pakankamai didelę virtuvę kulinarijos vingrybėms ir būsimojo interjero siužete rastų vietą Sankt Peterburge įsigytam moters paveikslui. „Užteko žvilgtelėti į paveikslą ir būsto spalvos iškart tapo aiškios. Meno kūrinys ir modernus skandinaviškas stilius – dabar matomo interjero pamatas“, – pasakoja dizainerė.

Kaip ir daugelyje naujų daugiabučių, funkcinės zonos suskirstytos pagal judėjimo trajektorijas. Įžengus: prieškambaris ir bendroji erdvė, iš kurios patenkama į tualetą bei miegamąjį. Bendroji erdvė dalijama į tris dalis: virtuvę, darbo sritį ir svetainę.

Kadangi virtuvė užima gana svarbų vaidmenį užsakovo gyvenime, jai suteikta daug vietos. Savo uždarumu, moderniu minimalistiniu dizainu ir neutraliomis spalvomis ji harmoningai įsilieja į visumą. Baltomis plokštėmis uždengti tarpai tarp virtuvės komplekto, sienų bei lubų, paslėptos rankenėlės ir griežta modulinė kompozicija tarsi paslepia virtuvę, sutapatina ją su siena. Kompozicijoje esantis juodas darbastalis – vienintelis virtuvės traukos centras, derantis su greta esančia darbo zona.

Skrupulingas darbas namuose reikalauja šiek tiek privatumo net tada, kai gyveni vienas. Norisi turėti savą kampelį, kuriame gali susikaupti ir atsiskirti nuo viso pasaulio. Projekto autorė nutarė darbui skirtą plotą nuo svetainės atskirti knygų lentyna. Joje įmontuotas dekoratyvus LED apšvietimas vakare būstui suteikia jaukumo. Dinamiškas lentynėlių, talpių spintelių suskirstymas bei medžio imitacijos plokštės intarpai pagyvina konstrukciją ir suteikia bendrajai erdvei džiaugsmingumo, tad interjero nuotaika lengva ir jaunatviška.

Paveikslo inspiruoti melsvi ir pilki tonai tampa esminiais svetainės komponentais. Jie raiškiai suskamba erdvėje ir puikiai reprezentuoja svetainės zoną, atskirtą nuo virtuvės aukštu baro tipo stalu: „Buto savininkas ketina gyventi vienas, tad buvo atsisakyta įprasto valgomojo stalo virtuvėje ir vietoj jo suprojektuotas siauras stalas už sofos trims asmenims. Taip išdėsčius baldus televizorių patogu žiūrėti ir sėdint ant sofos, ir prie stalo“, – paaiškina projekto autorė.

Viena pagrindinių vyriško interjero spalvų – juoda. Ji tapatinama su vyriškumu, simbolizuoja eleganciją, nepriklausomybę, paslaptingumą ir net stiprybę. Kartu su melsvais, baltais ir pilkais atspalviais ji užima svarbią vietą ne tik bendrojoje erdvėje, bet ir miegamajame bei vonios kambaryje. Visos buto spalvos ir santūri jų dermė kuria harmoningą nuotaiką.

Daug nepastebimų sandėliavimo vietų, atspalvių neutralumas ir vieno ramaus tono akcentavimas. Jokių nereikalingų detalių ir paprasti, komforto pojūtį suteikiantys sprendimai. Visa tai – stilingo šiuolaikiško interjero kūrimo principai, kuriais vadovaudamasi interjero dizainerė Lina Kios sukūrė jaukų vyrišką būstą jaunam, praktiškam gyventojui.