Butas yra naujos statybos name, Vilniaus Bajorų mikrorajone, užima 45 kv. metrus. Kaip teigia dizainerė, įrengimo kaštus ji skaičiuoja nuo to etapo, kai pradėjo dirbti su užsakovais. O tuo metu bute jau buvo įrengtas vonios kambarys, sudėtos grindys, išdažytos sienos ir įdėtos durys.

Užsakovai – jauna dirbanti pora, kuri mėgsta keliauti ir leisti laisvalaikį gamtoje. Pašnekovė atskleidžia, kad iš pradžių jie kreipėsi tikėdamiesi sulaukti pagalbos suprojektuoti virtuvę, nes iš pradžių maistą ruošdavo ant rašomojo stalo, šalia kurio buvo sustatyta krūva puodų ir keptuvių, o indus tekdavo nešti plauti į vonią.

„Natūralu, kad nebuvo patogu taip gyventi. Nors bute nebuvo ir kitų baldų, tokių kaip miegamojo lova ar sofa, porelė tuo labai nesiskundė ir galvojo, kad likusius baldus susipirks patys palaipsniui, kai taps nepatogu miegoti ant čiužinio, o svetainėje televizorių žiūrėti atsisėdus ant patiesto užtiesalo. Tačiau norėdama jiems padėti, pasiūliau paruošti interjero koncepciją paprasto koliažo principu ir, jei jiems patiks, galėsianti parinkti jiems visus likusius baldus vienu kartu. Kadangi mano pasiūlyta koncepcija jiems labai patiko, galiausiai nusprendėme įrengti pilnai visą interjerą“, – pasakoja J. Bingelytė.

Dizainerė sako, kad pagrindinė užduotis buvo funkcionaliai suplanuoti erdves, kad vizualiai patalpos nesumažėtų ir pavyktų sutalpinti visus būtiniausius daiktus. Daugiausia vietos bute užėmė svetainėje buvę virtuvės baldai, todėl nuspręsta projektuoti baltos spalvos virtuvę su blizgiu paviršiumi, jog ji atspindėtų kuo daugiau šviesos ir taip išplėstų erdvę.

Koridoriuje dizainerė pasiūlė įrengti veidrodinę drabužių spintą, kuri taip pad didina erdvę, suteikia tūrio. O pagrindiniu svetainės akcentu tapo tamsiai mėlyna sofa, kuri traukia dėmesį iškart atėjus į butą.

„Daugiau dėmesio buvo kreipta į detales ir tekstilės gaminius, kurie sukūrė šiam butui individualumo bei savitą nuotaiką. Užuolaidos per visą kambario aukštį tarnauja ne tik kaip jaukumo elementas, bet ir vizualiai paaukština patalpą, suteikia minkštumo. Miegamajame kambaryje teko spręsti dilemą kaip sujungti dvi zonas į vieną: miegamą ir darbo zoną. Kambarys nėra didelis, todėl rinkau kuo kompaktiškesnius ir mažiau vietos užimančius baldus. Darbo stalas užsakovų pageidavimu turėjo būti kuo didesnis, kad tilptų visa kompiuterinė įranga, todėl buvo parinktas minimalistinio dizaino, su keliais nedideliais stalčiais, o lentyną daiktams susidėti perkėlėme atskirai ant kitos sienos, kad susilietų su siena ir kambarys neatrodytų perkrautas daiktais“, – apie interjero sprendimus šneka J. Bingelytė.

Pašnekovė sako, jog dėl vietos trūkumo teko priimti nestandartinį sprendimą – valgomojo stalą atremti į sofos nugarinę dalį. Stalas buvo parinktas kuo siauresnis, kad netrukdytų virtuvės zonai, o valgomojo kėdės, kai yra nenaudojamos, stovi stalui iš šonų, kas atrodo gražiai, netrukdo praeiti ir neužima daug vietos.

Pasak dizainerės, projektuojant interjerą, jau nebuvo galima keisti grindų ir sienų spalvų, todėl teko prisitaikyti ir toliau plėtoti jau pasiūlytą interjero stilistiką. Interjere buvo naudojamas kontrastų principas: derinamos šviesios ir tamsios spalvos, blizgūs ir matiniai paviršiai, prislopintos ir ryškios spalvos. Tokie sprendimai suteikia interjerui gyvybės ir išraiškingumo. Savitumą bei užsakovų asmenybes puikiai atspindi jų išsirinkti paveikslai, kabantys ant sienų.

„Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi tuo, kad nuo pirminio užsakovų prašymo padėti tik su virtuvės projektavimu, viskas pasibaigė pilnu interjero išbaigimu. O rezultatu džiaugiasi ir patys buto šeimininkai, ir į namus dažniau kviečiasi svečius, nes iš jų net nesinori išeiti“, – įspūdžiais apie darbą dalinasi J. Bingelytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)