Kaip teigiama pranešime spaudai, užbaigus šį plėtros etapą bendras „Radisson Blu Hotel Lietuva“ patalpų plotas siekia 39,5 tūkst. kvadratinių metrų, o svečiams iš viso siūlomi 456 kambariai. Taigi kambarių skaičiumi „Radisson Blu Hotel Lietuva“ yra didžiausias viešbutis Lietuvoje. Į viešbučio plėtrą Norvegijos nekilnojamojo turto vystytojų bendrovė „Linstow AS“ investavo 15,7 mln. eurų.

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius viešbučio atidarymo proga sakė: „Sveikinu „Radisson“ grupę užbaigus dar vieną reikšmingą plėtros etapą mūsų sostinėje. Esu dėkingas viešbučio vadovams už prisidėjimą prie Vilniaus svetingumo, gero miesto vardo garsinimo ir aukštos kartelės išlaikymo, teikiant paslaugas miesto svečiams. Esu įsitikinęs, kad naujasis viešbučio pastatas kokybiškai prisidės prie viso Konstitucijos prospekto darnios plėtros, kuri šiame rajone kaip tik įgauna pagreitį“.

Vykdant pastarąjį plėtros etapą šalia legendinio viešbučio Lietuva iškilo aštuonių aukštų priestatas. Pirmajame jo aukšte įsikurs verslo organizacijos, tokios kaip „Sixt Lietuva“ (UAB „Transporent“), „Narvesen“. Antrame ir trečiame aukšte savo biurus įkurs įmonės, tokios kaip UAB „Carggo Europe ir kitos.

Likusius penkis aukštus užima kambariai viešbučio svečiams. Atnaujintas ir išplėstas „Radisson Blu Hotel Lietuva“ tapo pirmuoju viso tarptautinio tinklo viešbučiu, svečiams siūlančių aukštesnės „Premium“ klasės kambarius. Pastarieji įrengti laikantis naujojo „Radisson Blu“ viešbučių kokybės ir interjero standarto: jie gerokai erdvesni, lyginant su standartiniais viešbučių numeriais, čia pritaikyti modernūs interjero dizaino sprendimai, siekiant kuo geriau pritaikyti viešbutį verslo reikalais atvykstančių svečių poreikiams.

„Paslaugų kokybė ir jos gerinimas visose srityse yra vienas svarbiausių mūsų tikslų. Siekiame, kad viešnagė Vilniuje paliktų neišdildomą įspūdį visiems čia atvykstantiems svečiams ir neabejojame, kad viešbutyje sukurta naujo kokybės standarto aplinka prie to reikšmingai prisidės“, - teigia Massimo Supino, „Radisson Blu Hotel Lietuva“ generalinis direktorius.

Jis pabrėžia, kad plečiant ir atnaujinant viešbutį ypatingas dėmesys buvo skiriamas ne tik svečių komfortui, bet ir saugumui. Nepriklausoma tarptautinė organizacija „Safehotels“ viešbučiui suteikė sertifikatą, liudijantį, kad „Radisson Blu Hotel Lietuva“ atitinka pasaulinio viešbučių saugumo standarto „Premium“ klasės reikalavimus.

Viešbučio svečių ir gausiai čia rengiamų konferencijų dalyvių automobiliams sutalpinti dvigubai išplėsta antžeminė stovėjimo aukštelė, o po naujuoju priestatu įrengtas dviejų aukštų požeminis garažas su elektromobiliams įkrauti skirtomis vietomis.

Atnaujintas ir išplėstas viešbučio restoranas: ligi šiol aptarnaudavęs iki 300 svečių, restoranas buvo papildytas dar 80 vietų. Naujovės neaplenkė ir viešbučio sveikatingumo centro, kurio salė buvo išplėsta bei aprūpinta pažangiausiais treniruokliais. Renovuota viešbučio registratūra su baru, siekiant sukurti erdvę, kurioje svečiai galėtų leisti laiką supami žmonių, bet tuo pačiu patogiai dirbti ir dalyvauti verslo pokalbiuose.

Šiemet pastatytas viešbučio priestatas yra A+ energijos efektyvumo klasės. Komfortą pastate užtikrina pažangi, aplinką bei energiją tausojanti šildymo ir vėdinimo sistema. Viešbutis bus sertifikuojamas BREEAM sertifikatu, kuris apima šiuolaikinį dizainą, efektyvumą, komfortą bei svečių gerovę.

Vadovaujantis patvirtintu detaliuoju planu, viešbučio savininkai „Linstow AS“ objektą suprojektuoti ir pastatyti patikėjo bendrovei UAB „Merko statyba“. Pastato architektas Saulius Mikštas teigia, kad kuriant statinį siekta juo darniai papildyti aplinkinio miesto kraštovaizdį ir pagrindinį viešbučio pastatą, tapusį neatsiejama Vilniaus urbanistinio silueto dalimi.

Viešbutį „Radisson Blu Hotel Lietuva“ Vilniuje valdo viena didžiausių viešbučių grupių pasaulyje „Radisson Hotel Group“, veikianti 110 šalių ir teritorijų. Grupė valdo arba šiuo metu vysto per 1370 viešbučių su daugiau negu 220 tūkst. kambarių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)