Dar pavasarį Milano parodoje „Salone del Mobile 2018“ paaiškėjo, kad bene populiariausia turėtų būti švelniai žalia – arbūzo spalva. Žali atspalviai jau kurį laiką neužleidžia lyderio pozicijų, o arbūzo atspalvis puikiai dera prie įvairiausių interjerų, tokios spalvos baldas gali išlikti dėmesio centre arba atvirkščiai – ištirpti interjere, rašoma pranešime spaudai.

Mėlyna spalva ir toliau išlieka viena mėgstamiausių visame pasaulyje. Nesvarbu kokios būtų tendencijos, bet mėlyna spalva savo vietą interjere vis tiek atras, juolab, kad jai suteiktas naujas amplua – prabangus aksominis akcentas griežto interjero erdvėje, tai gali būti sofos, fotelio arba minimalistinio kilimo atspalvis. Šiek tiek prabangos turi būti visur.

Ir toliau išlieka itin populiarūs daugiafunkciai baldai. Tai nėra naujiena, bet ši tendencija tampa itin svarbi atsižvelgus į tai, kad žmonės renkasi mažesnius būstus, be to teikia prioritetą minimalistiniam stiliui. Vartotojai ieško baldų, kurie ne tik taupytų vietą, bet ir lengvai transformuotųsi. Šios tendencijos atsispindės ir Litexpo parodoje „Baldai. Interjeras. Dizainas 2018“.

Interjero ir baldų dizaineriai nepamiršta ir patogumo, juk visi mėgsta prisėsti ant minkštos sofos. Patogios ir spalvingos sofos taps bet kurio kambario puošmena.

Dar viena ateinančių metų tendencija – linijų ir formų paprastumas. Šiuolaikiniuose interjeruose ypač vertinami geometriniai, aiškūs, elegantiški dizainai su kiek užapvalintais kampais. 2018 m. interjero dizainui įtakos turės minimalistinis, skandinaviškas, modernusis, taip pat retro modernus stilius. Metaliniai baldai žaviai dera su medžiu, medžiaga aptrauktais baldais, jie įneša į interjerą prabangos, spindesio, patvarumo.

24-oji tarptautinė paroda „Baldai. Interjeras. Dizainas 2018“ vyks spalio 11 – 13 d. Litexpo parodų centre. Viena iš pagrindinių naujienų – tai visame pasaulyje puikiai žinomų italų gamintojo „Edra“ baldai. Dar viena naujovė – tai visas tris dienas vyksiantis renginys „Menas interjerui“. Čia bus pristatomi išskirtiniai tapybos, grafikos, fotografijos, skulptūros bei taikomojo meno darbai, sukurti žinomų Lietuvos menininkų. Be to, jau trečiąjį kartą vyks išskirtinė paroda specialistams – architektams ir interjero dizaineriams, čia bus pristatyta daugiau nei 40 pasaulinių ženklų atstovaujančių įmonių. Parodoje dalyvauja per 100 įmonių. Kasmet parodą aplanko per 20000 lankytojų

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)