viešbučio erdvė į vieną bendrą visumą privalo sujungti estetiką, inovatyvumą, pritaikomumą visų amžiaus grupių ir tipų žmonėms, kad kiekvienas viešbučio svečias atrastų savitą ir jam labiausiai priimtiną laiko praleidimo būdą.

Lietuvoje itin sparčiai plečiantis viešbučių rinkai, neišvengiamai atsiranda naujų idėjų poreikis, kaip apipavidalinti viešbučių erdves. Konkurso „Moderni viešbučio erdvė“ dalyviams lieka tik pasitelkti su profesionalumu suderintą fantaziją ir praverti mums duris į inovatyvių viešbučio erdvių projektavimo pasaulį.

Net 22 architektai bei interjero dizaineriai pademonstravo savo išmonę bei talentą, kurdami inovatyvią viešbučio erdvę. Dalyvių proejktus vertino kompetetinga komisija, kurią sudarė Architektas, architektūros premijų laureatas Gintautas Natkevičius, Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė, „Horwath HTL“ valdantysis partneris Heinz Wehrle, „Novotel Vilnius Centre“ generalinė direktorė Simona Arstikienė, „MK Services“ vadovas Modestas Kalinauskas, „Courtyard Marriott Vilnius“ generalinė direktorė Sigita Rudzevičienė, Architektas, architektūros studijos „Plazma“ vadovas Rytis Mikulionis bei Architektų biuro „MJZ“ vadovas, architektas Maciej Jakub Zawadzki.

DELFI skaitytojai kviečiami balsuoti už labiausiai patikusį projektą ir daugiausiai simpatijų pelnęs Inovatyvaus viešbučio kūrėjas bus apdovanotas specialiu konkurso organizatorių prizu.

1. Eglė Mišinytė

Interjero koncepcija kurta butiko tipo viešbučio registratūros bendrai svečių priėmimo erdvei. Prabanga šiame viešbutyje kuriama ne tradicinėmis priemonėmis, o išskirtiniais dizaino sprendimais. Pasirinktos grubios apdailos medžiagos (metalas, betonas) kontrastuoja su švelniomis, lenktomis formomis. Augaliniai motyvai interjere ištirpdo aiškią ribą tarp vidaus ir lauko erdvių.

2. Gabrielė Sereikaitė

Interjero koncepcija kurta jaunatviško ir modernaus viešbučio restorano erdvei. Šiuolaikiškai stilistikai parinkta netikėta spalvų paletė, dominuoja švelnios rožinės spalvos, auksinės detalės, kurios tampa atsvara „šaltoms‘‘ betono plytelių grindims, molio tinku dekoruotoms sienoms ir luboms su metalo konkstukcijomis. Pagrindinis tikslas buvo sukurti erdvę, kuri trauktų akį visų amžiaus grupių žmones, tarp jų ne tik viešbučio lankytojus, bet ir žmones ateinančius iš gatvės. Populiarėjant socialiniams tinklams, tampa svarbu savo išskirtinumu pritraukti kuo daugiau žmonių, šiuo metu tai yra vienas geriausių reklamos būdų. Interjere derintos dvi pagrindinės formos tai – kvadratas ir apskritimas. Kampuotų ir apvalių formų derinimas vieną kitą papildo. Jeigu naudotume tik kampuotas formas, interjeras taptų ganėtinai „aštrus“, tačiau įvedus apvalių formų interjeras yra sušvelninamas. Augalų panaudojimas restorane pagyvina projektą, suteikia jam gaivumo.

3. Jelena Bisikirskienė

Pagrindinė įdėja projektuojant viešbučio SPA erdvę, sukūrti ne tik brabangą alsuojančią, modernią, bet kartu ir jaukią bei patogią aplinką poilsiautojui. Pasirinkau pilkus, žalius atspalvius su aukso bei medžio detalėm. Norėjau sukūrti ūnikalią ir išskirtinę erdvę poilsio erdvėje.

4. Marius Morozovas, Andrew Shostak

Industrinis stilius pastaraisiais metai išgyvena tikrą renesansą ir pasaulyje pradėtas vadinti dizaino atradimu. Šiuolaikinio dizaino srityje toks stilius atsiskleidžia visai kitomis spalvomis ir tampa kone geidžiamesnis nei modernus. Geležis, metalas, medis – pagrindiniai šio stiliaus komponentai, kuriuos bandoma paslėpti ar net visai užmaskuoti. Šiandien, projektuojant inovatyvų interjerą, industriniai elementai aplinkai suteikia šarmo ir tvirto charakterio.

Projekte eksponuojami inžinerijos ir mechanikos stebuklai sugrąžina į tuos laikus, kai pramonė buvo pagrindinė ir pati svarbiausia šaka. Ji asocijuodavosi su solidumu, patikimumu ir ilgalaikiu naudojimu.

5. „RB Solutions” Architektų komanda

Moderni viešbučio erdvė – komfortiškas, erdvus, išmanus viešbutis, pritaikytas verslo ir privatiems klientams, atspindintis poreikį apsistoti miesto centre, arti verslo centrų, ir tuo pačiu jausti senamiesčio atmosferą, džiaugtis išskirtiniu privatumu.

Mūsų idėja – moderni viešbučio erdvė, supama miesto ir esanti šalia senamiesčio. Viešbutis jungia skirtingų laikotarpių architektūrą. Bendra erdvė suprojektuota moderniame, inovatyviame pastato korpuse, skirtame gausiems žmonių srautams ir jų poreikiams.

6. Vaiva Barbaravičiūtė

Projektuojamas prabangus restoranas penkių žvaigždučių viešbutyje. Šiame projekte siekiama sukurti estetišką, stilingą erdvę, kuri būtų ne tik maloni akiai, bet ir patogi tiek svečiui, tiek aptarnaujančiam personalui.

Tamsios gaubiančios spalvos suteikia erdvei jaukumo. Grafito ir aukso kontrastas sudaro solidų įvaizdį. Erdvei gyvybingumo, dinamikos suteikia spalvingi akcentai. Gausūs apšvietimo sprendimai funkciškai atskiria kiekvieną erdvę. Samsung360 kasetė paskirsto orą visomis kryptimis, neleisdama jam sudaryti skirtingų temperatūrų zonų. Ji yra puikus sprendimas, norint pajusti maksimalų šviežio oro komfortą, nejaučiant tiesioginio pūtimo. Taip pat antivirusinis įrenginys (virus doctor device) filtruoja orą iš jo šalindamas bakterijas ir alergenus.

7. Veronika Viršičiūtė

Pateikiamas penkių žvaigždučių viešbučio restorano ir baro interjero konceptas. Restorane naudojami stiliai: minimalizmas, kičas ir industrinio stiliaus motyvai. Dominuoja sultingos spalvos bei geometriniai žvilgsnį traukiantys akcentai. Restoranas padalytas į tris zonas. Pirmoji zona – su panoraminiais langais peizažų mėgėjams, antroji – baras, trečioji – atskira patalpa didesniam žmonių būriui. Taip pat restoranas turi atskirą WC zoną, visiškai derančią su viso interjero konceptu. Interjero idėjinis sprendimas – spalvų gamos bei tekstūros kontrastas.

8. Kęstutis Devenis, Rūta Bajevaitė

SPA centras, priklausantis butiko tipo viešbučiui, kuriame gali apsistoti iki 40 svečių. SPA centro interjeras – moderni oazė, suteikianti ramybę ir privatumą prabangioje aplinkoje. Šioje SPA centro zonoje galima mėgautis vandens procedūromis ir pirtimis. Išskirtiniam svečių poilsiui SPA erdvėje kuriamos individualios zonos gali būti valdomos pagal poreikius.

9. Dovilė Sprudzanaitė

Projektuojama 4 žvaigždučių viešbučio registratūros ir bendros svečių priėmimo erdvės koncepcija su vonios kambariu. Pagrindinė interjero idėja buvo sukurti patogią ir inovatyvią erdvę, kurioje komfortą rastų, kiekvienas atvykęs svečias. Tai šiuolaikinio dizaino, gamtos ir ekologiškų vertybių balansas. Interjere naudojamos įvairios medžiagos – metalas, akmuo, betonas, stiklas bei augalai – padeda sukurti ne tik paslaptingą, bet ir šiek tiek mistišką erdvę. Jos pagrindiniu akcentu tampa labirintas, kuriuo galima keliauti čia ir dabar. Leiskitės į kelionę labirintu, kuriame atrasite ramybę, harmoniją ir tylą.

10. Ingrida Kaliukevičiūtė

Viešbučio „Gallery hotel“ interjerui būdinga stilistinė įvairovė. Jame prabanga susipina su industrijos elementais, modernu ir įsiskverbiančiais spalvingais bei gyvais akcentais, kurie papildo atskiras viešbučio zonas. Įžengę į viešbučio vestibiulį, pastebime solidžias, prabangias spalvas bei medžiagas: auksą, rafinuotus tamsius tonus, atspindinčius paviršius, natūralų akmenį ar net įrengtą vandens fontanėlį su jam pritaikytu apšvietimu. Vestibiulio zonoje šios detalės susipina su pamėgtais industrijos elementais: atvirais ventiliacijos vamzdžiais, tamsiomis aukštomis lubomis, dideliais juodų rėmų langais, betonine siena.

11. Janina Basova, Eivina Lazickaitė, Rūta Švipaitė/Kubinis metras

„Mėlynasis banginis“ – taip vadiname savo viešbučio erdvės interjerą, kuris parengtas pagal Renato D'Ettorre Architects projektą. Nestandartinių dydžių erdvės, kaip didžiausias žemės gyvūnas, interjerui suteikia didingumo ir nepaprastumo, todėl pabrėžti erdves ir jų formas buvo pagrindinė mūsų užduotis.

Siekdami suvaldyti erdves pasitelkėme monochromijos principą – interjeras kuriamas naudojant tos pačios spalvos skirtingus tonus. Kiekvienas naudojamas objektas ir plokštuma buvo apgalvoti renkantis medžiagiškumus – matiškumu, blizgesiu, grublėtumu ar aksomo švelnumu kūrėme kontrastus ir įvairovę. Norėjome įrodyti, kad minimaliausiomis priemonėmis galima sukurti turtingą interjero dizainą.

12. Laura Byčenkova

Projektuojamas penkių žvaigždučių viešbutis „Manor hotel“.

Pasirinkta erdvė. Viešbučio erdvei pasirenkami Palevenės (http://www.palevene.lt/) dvaro griuvėsiai ir prikeliami naujam gyvenimui.

Vestibiulio erdvė įrengiama išraiškingoje arkadoje. Visi esami arkados elementai išlaikomi originalūs. Arkose sumontuojami langai ir įėjimo durys. Arkos elementas kartojamas ir interjero duryse į sanitarinius mazgus, taip pat įeinant į liftą, veidrodžiuose.

13. Laura Varniūtė

Pagrindinė viešbučio bendrosios erdvės idėja – jauki ir gyvybinga registratūros erdvė. Ji sukuriama, jungiant kelias skirtingas zonas: restorano su baru ir registratūrą. Interjere vyrauja betonas, kartais įsiterpia vario spalvos elementai. Greta šalto betono visose bendrosiose zonose atsikartoja vertikaliai apželdinta siena, kurios funkcija – sugerti garsą. Naudojami įvairūs atspalviai, taip pat skandinaviškų samanų rombo elementai „Wi-fi“ ir skaitymo zonoje.

14. Margarita Kovalevskaja, Juozapas Vilius Sladkevičius

Modernus viešbutis – atgaiva kiekvienam keliautojui. Savo projekto koncepcijai pasirinkome poilsiavietės klasės („Resort“) viešbutį. Viešbučio erdvė yra supama pušyno, nuteikianti atsipalaiduoti ir pailsėti. Viešbutis orientuotas į užsienio ir Lietuvos klientus, kurie nusiteikę pailsėti nuo miesto šurmulio. Galimos viešbučio lokacijos: kurortiniai miestai, rekreacinės teritorijos, esančios netoli miesto ribų, pajūrio teritorija.

15. Agata Žukauskienė

Interjero koncepcija sukurta miesto viešbučiui, pasirinkus šiuolaikišką dizaino stilistiką. Pilki tonai derinami su šiltais atspalviais. Tai leidžia moderniame interjere išsaugoti jaukumą. Žoliniai augalai, naudoti vidaus patalpoje, suteikia galimybę dalinai ištrinti ribą tarp vidaus ir lauko. Poilsio zonoje sąmoningai pritaikyti dviejų skirtingų dizainų foteliai, kad nebūtų monotoniškumo. Aptakios formos, kiliminė danga, švelnių šiltų atspalvių gobelenai – visa tai naudojama namų aplinkos jausmui sukurti.

Visai kitokia nuotaika erdvėse, į kurias svečias patenka pirmiausia. Čia siekiama patraukti akį, palikti įspūdį. Šviečiantis logotipas tamsios sienos fone nukreipia įeinančiųjų dėmesį į registratūrą.

16. Anna Drutel

Viešbučio X registratūra Vilniuje

Pristatytas naujas, modernus viešbutis, atitinkantis visus šiuolaikinės visuomenės reikalavimus: patogumas ir komfortas, įdomus dizainas, inovatyvūs sprendimai, leidžiantys mėgautis visais įmanomais modernaus viešbučio pranašumais.

Sukurtas minimalistinis viešbučio registratūros interjeras, kuriame dera kontrastingos faktūros, lakoniškos formos, subtilus dekoras ir pritaikyta daug inovatyvių inžinerinių sprendimų. Svečiams šis modernus ir inovatyvus viešbutis – patogumo, komforto ir šiuolaikinio dizaino aplinka, kurioje gera dirbti ir ilsėtis.

Įrengiant viešbutį, būtina atsakingai pasirinkti įvairios įrangos gamintojus bei tiekėjus. Modernūs, patikimi produktai ir sprendimai – raktas į sėkmingai išpildytą projektą. Todėl buvo pasirinkti tie gamintojai, kurie skiria ypatingą dėmesį inovacijoms, efektyvumui, patogumui bei estetikai.

17. Dmitrij Borodin

SPA viešbutis – moderni erdvė poilsiui, kuri perkelia pavargusį miesto žmogų į kitą realybę, t. y. ten, kur vyrauja nesibaigianti šviesa, ramybė ir harmonija.

Viešbučio erdvės sudėliotos taip, kad jau nuo pat įėjimo atsiskleistų įdomūs, neįprasti erdvių rakursai ir jų persipynimai, pavyzdžiui, svečių priėmimo erdvė vizualiai susijungia su SPA erdve, todėl nuo pirmų sekundžių svečiai nuteikiami raminančiam poilsiui. Šias dvi erdves skiria ažūrinė sienelė ir per grindis nuo registratūros tekanti vandens juosta. O į vandenį nukreiptų prožektorių šviesa užpildo erdvę žaismingais atspindžiais.

Interjere panaudotos kontrastingos, bet natūralios spalvos ir akcentai, veidrodžiai, šiek tiek aukso detalių. Visa tai sukuria harmoningai prabangų interjerą.

18. Raminta Vitkūnė, Eglė Mulevičiūtė

Kuriama interjero koncepcija viešbučio registratūrai bei bendrai svečių priėmimo erdvei. Tikslas – sukurti oazę pačiame miesto sūkuryje, pasitelkiant išmaniąsias technologijas ir inovatyvius dizaino sprendimus. Suprogramuoti komforto scenarijai ir gaivi estetika leidžia pabėgti nuo kasdienybės šurmulio ir atsipalaiduoti elegantiškai žaismingoje aplinkoje.

19. Veronika Žvirblė

Viešbutis „Balta smilga“

Viešbutis „Balta smilga“ įsikūręs kurorte. Interjero koncepcija sukurta viešbučio restorano ir jam priklausančių sanitarinių mazgų zonai. Pasirinkta mišri stilistika, jungianti eleganciją su lofto stiliaus paprastumu bei ekologiniu akcentu – žaluma ir gaiva. Restorane įrengtos baro, valgomojo / restorano, greitojo maitinimo bei launžo zonos. Dominuoja balta spalva ir ryškūs žali akcentai, sukurti naudojant gyvus augalus, elegancijos suteikia krištolas, sendinto aukso intarpai.

20. Rimantas Špokas, Norbertas Pagalys

Idėja: šiuolaikiška atvira ir daugiafunkcė viešbučio erdvė ant Neries upės kranto.
Viešbučio koncepcijai pasirinkta apleista ir neišnaudota vieta Vilniaus centre prie Neries kranto – Seimo garažų pastatas tarp R. Juozapavičiaus ir Žvejų gatvių. Naujo pastato planas – du stačiakampiai geometriniai tūriai, įkomponuoti ant atnaujintos esamos struktūros, sujungtos su prie upės projektuojama prieplauka.

„River Hotel Vilnius“ – tai vieta ne tik sostinės svečiams apgyvendinti, bet ir erdvė aktyviam laisvalaikiui, poilsiui, kultūrai, pramogoms. Tikslas – sujungti įvairius funkcinius ir estetinius veiksnius į vieną harmoningą visumą, šiuolaikinės modernios architektūros glėbyje priglausti dalelę gamtos ir etninės kultūros fragmentų.

Pirmo aukšto erdvė skirta tiek viešbučio gyventojams, tiek lankytojams, užsukusiems tik trumpam. Įėjimo zonoje pirmame plane suprojektuota registratūra, šiek tiek toliau – baras su laukiamuoju ir poilsio zona, kur galima ramiai pasėdėti, užsisakyti kavos ar tiesiog panaršyti internete. Geru oru galima gėrėtis upės ir miesto vaizdu iš didelės terasos, kurioje įrengtas mažas parkas su suolais ir skėčiais. Čia tinkama erdvė nedideliems kultūriniams renginiams ir vakarams. Požeminė perėja veda iš viešbučio į upės pakrantę, kurioje suprojektuota nedidelė prieplauka.

21. Tomas Gendrikas

Vyraujant dinamiškam gyvenimo tempui ir sparčiai besiplečiant miestui, buvusios pramonės teritorijos išstumiamos į miesto periferiją. Tačiau apleisti gamyklų ar snandėlių pastatai niekur nedingsta. Jie konvertuojami į gyvenamuosius, visuomeninius ar kitaip visuomenei naudingus pastatus.

Šio projekto idėjos ašimi tampa būtent toks apleistas buvusios gamyklos pastatas. Senas ir šaltas gelžbetonio karkasas bei aptrupėjusios plytų mūro sienos puikiai kontrastuoja su šiltais ir minkštais natūralaus medžio paviršiais. Žavesio ir intrigos interjerui suteikia restauruotas senas sijinis keltuvas, ant kurio menamai „pakabintas“ ažūrinis registratūros kubas. Bendroji svečių priėmimo erdvė projektuojama simetriška, apsupta laiptų ir praėjimo balkonų. Jiems naudojamos kontrastuojančios medžiagos. Juodo lakštinio metalo turėklai erdvei suteikia griežtumo ir tvarkos, o natūralus ąžuolas – jaukumo ir šilumos.

22. Živilė Verikaitė

„Reiktų sporto SPA“, – šiuos žodžius išgirdusi ėmiausi projektuoti modernų ir inovatyvų SPA centrą, kuriame būtų įmanoma stebėti rungtynes gulint masažinėje vonioje, plaukiojant baseine ar kitaip sveikatinantis.

Konkurso pavadinimas „Moderni viešbučio erdvė 2018“ diktavo idėjas įvairiems interjero sprendimams. Baltos, juodos, rudos ir aukso spalvų interjero detalės ir formos susijungė į vieną visumą ir pavertė erdvę jaukia poilsio vieta, skirta sporto gerbėjams ir jų šeimoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)