Naujausia ir jau įgyvendinta Dalios idėja – pirmoji Lietuvoje kokybiškos buities studija “Demoroom”. Apie tai, kaip namuose sukurti patogią aplinką, ji gali pasakoti valandų valandomis. Tą ji ir darė, kai pas ją atvyko filmuoti “Lietuvos ryto” televizijos laidos „4 kampai” komanda, rašoma pranešime spaudai.

Jei tik norite, šiuose namuose galite pagyventi ir viską patys išmėginti. Ar esate girdėję, pavyzdžiui, apie tai, kad iš krano gali bėgti verdantis vanduo? Dalia sako: „Kai tokį turi – nebereikia virdulio, o maisto ruošimas tampa gerokai greitesnis”. Šiandien be tokio prietaiso savo namų interjero dizainerė neįsivaizduoja.

Patogus interjeras

Vonios kambaryje, ji tvirtina, taip pat turi būti tvarka: „Dauguma žmonių mėgsta apsikrauti įvairiausiomis, bet ne visada reikalingomis smulkmenomis. Nuo kvepalų buteliukų, dantų šepetėlių ant kriauklės ir kojinių ant radiatoriaus”.

Kad vonios kambaryje būtų ne tik patogu, bet ir tvarkinga, Dalia siūlo visiškai paprastus, tačiau genealius sprendimus: dantų šepetėlį laikyti ne stiklinaitėje, kaip įprasta, o sukabinti spintelėje. Radiatorių rankšluosčiams ji taip pat siūlo įrengti spintelėje, tuomet jie nebadys akių. O kad jie visada būtų gaivūs ir sausi, dizainerė pataria pirkti ne kilpinius, o lininius. Praustuvas, sako, turėtų būti kuo siauresniais kraštais, kad jo nereiktų taip dažnai valyti, o muilą geriausiai pakabinti tiesiai virš kriauklės, kad kuo mažiau prisitaškytų.

Patogus interjeras

Demonstraciniame kambaryje interjero dizaineriai sienas įrengė ne iš gipso, o iš baldinių plokščių ir išklijavo jas tapetais. Stiklo pertvarų valymas, anot Dalios, taip pat užima pernelyg daug laiko, taigi, jei dušo kabina bus nišoje, pertvaros neprireiks. Vietoj plytelių, kurias nuolat reikia valyti, dušo kabinoje Dalia pasirinko lakuotą betoną.

Funkcionaliame Dalios vonios kambaryje „4 kampų” komanda aptiko dar vieną itin naudingą prietaisą - klozetą ir bidė viename.

Antrąjame lofto aukšte įrengtas miegamasis. Čia pasaulis tarsi apverstas aukštyn kojomis – grindys išklijuotos tapetais, o kilimas dengia sieną. Miegamajame Dalia įkurdino spintą, apie kurios funkcionalumą irgi pagalvojo. Juk visi žinome, kaip sunku tamsioje spintoje ieškoti mėgstamo drabužio.

Patogus interjeras

„Sukurti funkcionalius, racionalius, aplinką saugančius namus nėra sunku, - įsitikinusi interjero dizainerė. – Tereikia tik pasukti galvą ir imtis įgyvendinti tai, kas gerokai palengvina buitį ir būtį”.

Visi atsakymai į klausimus, kaip susikurti patogius namus – jau šį šeštadienį, 18.30 val., laidoje „4 kampai”, tik per “Lietuvos ryto” televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)