Tai nedidelis vieno kambario butas priešais Geležinkelio stotį su virtuvėle, dušu ir lova, tačiau visi šie dalykai – tame pačiame kambaryje.

1914 metų statybos name esantis 12 kvadratinių metrų dydžio butas įrengtas palėpėje. Skelbime nurodoma, kad jis ekonomiškas, įrengtas naujai, nuomojamas su visais baldais ir yra patogioje vietoje. Šio būsto nuomos kaina – 230 eurų per mėnesį. Dar rašoma, kad elektrinis šildymas nuomininkams kainuotų iki 20 eurų per mėnesį, maždaug tiek pat reikėtų sumokėti už šaltą vandenį ir kitas paslaugas.

Tokioje nedidelėje erdvėje butą įrenginėjusiems žmonėms teko vienoje sutalpinti viską, ko gali reikėti: vietą miegoti, vietą nusiprausti bei įrangą, reikalingą maisto gaminimui. Įprasta, kad maži ir pigūs vieno kambario butai būna įrengti bendrabučio tipo namuose ir neturi šių patogumų, todėl tenka dalintis bendromis erdvėmis su kitais to paties namo gyventojais. Tačiau šis butas įrengtas kitokio tipo būste, tad dušo kabina pastatyta tame pačiame kambaryje.

Nekilnojamo turto (NT) brokeris paminėjo, kad anksčiau tualetas taip pat nebuvo atskiroje erdvėje, kaip dabar, tačiau vėliau buvo nuspręsta jį įrengti atskirai. Nuo drėgmės butą turėtų apsaugoti oro kondicionierius.

NT brokeris Vaidotas Senavaitis papasakojo, kad tokio tipo butas tinka taupantiems ir tiems, kas nedaug laiko praleidžia namuose, o toks buto išplanavimas Lietuvoje pasitaiko rečiau nei kur nors užsienyje.

„Tai variantas taupantiems, dirbantiems, kurie neieško kokios nors prabangos, o vietos, kur gali pernakvoti, dirba 12 valandų per dieną arba atvyksta iš kito miesto darbo reikalais“, – teigė V. Senavaitis.

NT brokeris nurodo, kad teko matyti ir daugiau panašių butų, pavyzdžiui, su vonia kambaryje, tačiau dažniau Lietuvoje pasitaiko tokių trumpalaikės nuomos variantų.

Pasak jo, būstas buvo išnuomotas ir anksčiau, o surasti nuomininką nėra labai sudėtinga, tačiau NT brokeris sutinka, kad toks variantas tinka ne visiems.

„Negaliu sakyti, kad labai sunku. Yra žmonių, kurie domisi. Aišku, pagrindinis privalumas – tai, kad jis visiškai centre, minimalistinis. Ten iš buvusios palėpės padaryta erdvė, kurioje įrengė tokius mikrobutus tiems, kas daugiau laiko praleidžia ne butuose, o kažkur kitur. Yra dirbančių žmonių, kuriems reikia tik pernakvoti ir tam jis yra visiškai funkcionalus.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)