Remonto metu buvo pakeisti langai, grindys, išgriauta sienelė tarp vonios ir tualeto, atsisakyta dujų ir panaikintas dujų skaitiklis.

Sunkiausia užduotis, anot jos, buvo patogiai suplanuoti erdves mažame bute. Reikėjo trijų miegamųjų vietų, talpios spintos, erdvaus darbo stalo.

„Idėjų semiuosi iš „Pinterest“, seku kelis man patinkančius interjero dizainerius „Youtube“, skaitau Lietuvos ir užsienio interjero žurnalus. Tiesiog tai yra man labai įdomi sritis, todėl man šeima ir skyrė užduotį suplanuoti interjerą“, – pasakoja Gustė.

Pašnekovė sako, kad iš pat pradžių tikėjosi, jog viską pavyks pasidaryti po truputį patiems. Kapitalinis remontas nebuvo planuotas, darbų pradžioje norėjosi atlikti tik dalinį remontą. Tačiau to pasėkmė – blogai suplanuotas laikas, išlaidos taisant pačių padarytas klaidas ir nenumatytos išlaidos profesionaliems darbų vykdytojams.

Todėl ji tikina, kad visgi, kai nusimato rimti darbai, geriausia viską nuo pat pradžių patikėti profesionaliems specialistams. Taip pat reikia realiai įvertinti situaciją ir suprasti, kad tuo metu, kai vyksta darbai, namuose nebus galima gyventi.

„Paruošiamuosius darbus atliko brolis su tėčiu. Tai buvo didesnis darbas nei galvojome iš pradžių. Išmontuoti visus baldus, nulupti tapetus, kurių, pasirodo, buvo net 4 sluoksniai, išlupti grindis užtruko apie dvi savaites. Profesionalūs apdailininkai savo darbą atliko per truputį daugiau nei mėnesį“, – apie pasakoja lietuvė.

Dar apie savaitę užtruko sumontuoti visus baldus. Anot pašnekovės, virtuvės baldų montavimui teko samdyti meistrus, kurie sumontavo baldus ir prijungė buitinę techniką. Tai buvo neplanuotos, bet būtinos išlaidos. Kitus baldus surinko ir pakabino savarankiškai.

„Viską pirkome Lietuvoje. Kai kuriuos dalykus buvo patogu išsirinkti internetu, nes atidžiai planavome biudžetą ir kartais prireikdavo pristatymo į Šiaulius paslaugos. Nemažą dalį visko pirkome per išpirktuves, dalį buitinės technikos pirkome naudotą – kaitlentę, orkaitę. Taip pat pasinaudojome salonų ekspozicijų išpardavimais ir įsigijome užuolaidas, pagalvėles“, – įspūdžiais dalinasi Gustė.

Iš viso remonto darbai ir pilnas įrengimas, įskaitant buitinę techniką bei stalo įrankius šeimai kainavo apie 12 tūkst. eurų.

„Ką galėjome darėme patys: išmontavome baldus, nulupome tapetus, išlupome grindis. Labai gerai suplanavome ko norime, todėl daugiau laiko galėjome skirti geriausios kainos paieškai, o ne dizainui. Lyginome kainas, laukėme nuolaidų. Taip radome geriausios kainos plyteles, santechniką, apdailos medžiagas. Pasinaudojome išpirktuvėmis, interjero salonų ekspozicijų išpardavimais“, – apie remonto darbus pasakoja kaunietė.

Nuotraukos prieš remontą

Visiškai pakeitusi savo tėvų namus, Gustė turi patarimų ir kitiems žmonėms, kurie planuoja namų remontą. Pasak jos, reikia labai gerai įvertinti esamą situaciją, pasitarti su specialistais dar prieš pradedant planuoti remontą. Jei reikia, geriau luktelėti ir sukaupti visą reikiamą sumą bei atlikti visus darbus vienu metu.

„Pridėkite dar bent trečdalį numatyto biudžeto nenumatytoms išlaidoms. Pavyzdžiui, mums papildomai kainavo virtuvės montavimas, dujų skaitiklio išardymas, baldų pristatymas. Taip pat labai gerai apsvarstykite visus savo poreikius ir prioritetus, pagal realias finansines ir erdvės galimybes. Tiksliai suplanuokite baldų išdėstymą ir interjero dizaino sprendimus dar prieš pradedant remonto darbus. Jei patys to padaryti negalite, būtinai užsisakykite bent trumpą interjero dizainerio konsultaciją. Dabar yra nemažai galimybių tai padaryti internetu. Tai tikrai atsipirks su kaupu“, – pataria Gustė.

Anot jos, kai jau bus viskas nuspręsta, geriausia nesiblaškyti. Tai daugiausia laiko ir nuostolių atnešantis procesas. Geriau laiką paskirti geriausios kainos paieškoms. Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kas bus namų puošmena ir investuoti tam daugiau laiko ir finansų.

„Tėvų namuose, kuriuose šiuo metu gyvena ir mano brolis, kūrėme šiuolaikišką interjerą. Keletas pasiteisinusių sprendimų: mama labai džiaugiasi raštuotomis plytelėmis, visi labai patenkinti, kad virtuvėje atsisakėme didelės dalies pakabinamų spintelių, yra tik vienintelė, kuri dengia gartraukį, nes jo anga buvo netinkamoje vietoje. Taip virtuvė tapo erdvesnė, šiuolaikiškesnė, jaukesnė. Čia telpa labai praktiška išskleidžiama lova, kuri itin reikalinga, nes šiuo metu su tėvais gyvena ir mano brolis, taip pat praverčia, kai pasisvečiuoti atvyksta sesuo. Stalas išskleidžamas tik valgio metu. Tačiau pagrindinis džiaugsmas mamai tai, kad visi kasdieniai indai ir įrankiai laikomi stalčiuose, tai žemesnio ūgio žmogui itin patogu ir mažiau fiziškai apsunkina“, – teigia pašnekovė.

Namai įrengti ne tik labai praktiškai, bet ir puošniai. Kambariuose dominuoja tekstilė ir paveikslai. Pasak Gustės, tai kiekvienos erdvės vizualus akcentas ir tam tikra asmeniška išraiška.

„Pavyzdžiui, virtuvės zonoje kabo fotografija su penkiais paukščiais Neringos pakrantėje – mūsų šeimoje kaip tik penki nariai – tėvai ir trys vaikai. Kartu su lininėmis užuolaidomis ir šviesaus medžio fasadais sukuriama lengva atostogų nuotaika. Svetainėje senelio gaminti liaudies meno dirbiniai, išsaugotas giminės paveikslas. Sodrios raštuotos užuolaidos ir keletas spalvingų pagalvėlių kuria šiek tiek solidesnę, bet šiuolaikišką nuotaiką, o koridoriuje pasitinka gėlių paveikslėlis. Net vonios kambaryje turime nedidelį paveikslą, kuris papildo spalvų gamą“, – apie interjerą kalba kaunietė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (280)