Jeigu kada nors svarstėte kaip išdėlioti baldus, kaip sutalpinti daugiau sėdimų vietų, kaip išgauti daugiau šviesos ir panašiai, štai pavyzdžiai – nuo genialių mažų erdvių iki didesnių svetainių su idėjomis, kurias galima pasiskolinti – kurie atskleis geriausius būdus, kaip išplėsti savo turimus kvadratinius metrus nieko negriaunant.

Matykite savo atvaizdą

Veidrodžiai yra vienas geriausių būdų, kurie jūsų mažai svetainei suteiks daugiau erdvės. Veidrodžiai viską atspindi, taip pat ir visą į kambarį patenkančią šviesą.

Maža svetainė

Užpildykite ją

Dažniausiai nedidelę erdvę bijome užgriozdinti pernelyg dideliais baldais, tačiau kartais ją užstačius didele sofa, kuri „apkabina“ sienas, turėsite kambarį, kuriame 1. galima susodinti daug žmonių, 2. viešpatauja jaukumo ir svetingumo jausmas.

Maža svetainė

„Tai bent“ veiksnys

Kartais geriausias būdas vizualiai padidinti kambario plotą – priversti akis lakstyti po visą erdvę (taip nepastebėsite, kokia ji maža).

Maža svetainė

Linijinis dizainas

Pabandykite savo svetainėje įkurdinti įvairius geometrinius ir linijinius raštus. Tai mažai erdvei suteiks struktūros pojūtį ir papildomo ilgio bei pločio iliuziją.

Maža svetainė

Jokių kojų

Jeigu ieškote papildomos vietos daiktams sudėti ar paviršių jiems eksponuoti, apsvarstykite baldų be kojų – tokių, kurie tvirtinasi tiesiai prie sienos – galimybę. Kabantys nemaži baldai apgauna akis, mat atrodo, kad jie užima mažiau erdvės, nes grindys po jais vis tiek tuščios. Be to, jeigu yra poreikis, tą naujai atrastą erdvę galite panaudoti kažkam susidėti.

Maža svetainė

Knygų siena

Jeigu nedidelė ir liūdnoką svetainę norite paversti mėgstamiausiu kambariu, tuščią jos sieną paverskite biblioteka nuo lubų iki grindų. Taip atsiras daug vietos daiktams susidėti ir bus sukurtas tam tikras įmontuotos prabangos efektas. Jeigu norite dar stilingesnio varianto, išsirinkite knygų lentynai sodrią spalvą ir galbūt net dekoruokite ją.

Maža svetainė

Galima pakišti

Bet kurios mažos gyvenamosios erdvės tikslas yra panaudoti visą turimą plotą kaip įmanoma efektyviau. Tad erdvė po kavos staliuku (jeigu jis neturi lentynėlės) gali atrodyti šiek tiek neišnaudota, tad po juo galima pakišti papildomus pufus.

Suteikite savo erdvei gyvumo

Ne paslaptis, kad augalai bet kuriam namų kambariui suteikia papildomos vertės, tačiau gyvenamojoje erdvėje su jais galima pasielgti itin kūrybiškai. Štai Justina Blakeney savo kompaktiškoje svetainėje augalą tiesiog pakabino, kad jis neišnaudotų itin vertingo grindų ploto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)