„Bali Wood" interjero namai pranešime spaudai pristatė, kas kitąmet turėtų priminti atostogas jūsų namuose. Šios idėjos aplankė kelionės metu, kurios ašis tapo “Maison&Objet” paroda.

Pažintis su 2018-ųjų metų tendencijomis užsimezgė ne kur kitur, o vienoje iš mados sostinių, Prancūzijos Paryžiuje. Tarp didžiausių tarptautinių dizaino parodų linksniuojamas “Maison&Objet” keletai dienų tapo namais visiems, ieškantiems įkvėpimo.

Dėl vieno dalyko neliko abejonių: kiti metai neišsivers be galybės tekstūrų, betono netikėčiausiose vietose ir plataus spalvų spektro: raudona spalva kurstys interjerines aistras, gamtoje užaugę linai augs sienomis sukurdami jaukumo ir šilumos jausmą, virtuvėje naudojami spalvočiausi prieskoniai persimes į nevalgomus namų akcentus.

Maison&Objet parodos nuotraukos

Būtinybę sustoti ir pailsėti nuo įtempto gyvenimo įkūnys SPA įkvėpti interjerai. Įvairaus dydžio ir rašto augalai, raštuoti tapetai, pakabinami supuokliai ir iš rotango supinti baldai padės susikurti savo oazę ir priminti sau apie lankytas šalis atostogų laikmečiu.

Duoklė gamtai

Gamtoje gimusios šviesaus lino ir perlinės pilkos spalvos gali paversti ir patį šalčiausią interjerą savo paties priešingybe. Šviesiai rudos, natūralios medienos spalvos puikiai tinka mažoms erdvėms, sukurdamos didesnės erdvės iliuziją, neskaitant to, kad sukuriamas organiškų, gamtai prijaučiančių namų įspūdis.

Maison&Objet parodos nuotraukos

Jeigu namai būtų egzotinis patiekalas, jis neapsieitų be išraiškingiausių kario, džiovintos kalendros, ciberžolių arba kukurūzų atspalvių. Duete su jau aptartais pilkais tonais, šie atspalviai sukurs skoningiausių namų pavadinimą šiais metais.

Raudonas iššūkis

Ypatingai populiari 2018-aisiais metais bus raudona spalva su įvairiais savo atspalviais. Statiškus pastelinius atspalvius keis dinamiški, interjerui judesio priduodantys raudoniai. Namuose stinga energijos? Tegu jūsų interjeras pradeda pulsuoti - raudona spalva su visais savo atspalviais gali tapti tikru įrankiu norint savo interjerą pažadinti iš žiemos miego.

Maison&Objet parodos nuotraukos

Neapsiribokite vienu raudonos spalvos tonu - norint sušvelninti aplinką pabandykite pridėti mandarino ar koralų raudoną. Patiems drąsiausiems interjerams siūloma internsyvi šios spalvos atmaina. Naudojant raudoną spalvą su visais jos tonais ir pustoniais maišykite tekstūras ir detales, norėdami sukurti vizualines aukštumas ir žemumas, kurios prideda daugiau dimensijų jūsų erdvei.

Maison&Objet parodos nuotraukos

Naminė egzotika

Šių metų interjere išryškės tradicijų perkėlimas į metalo kūrinius. Nuo ritualuose naudojamų kaukių, gyvūnų statulų, iki įvairių genčių primityvių meno kūrinių - viskas gali surasti vietą tiek nedideliuose namuose, tiek erdviuose plotuose, įcentruojant objektą kaip pagrindinį akcentą.

Eklektiškuose namuose marokietiški raižiniuoti šviestuvai, meksikietiškų raštų audiniai, įvairūs nėriniai, afrikietiški motyvai ir statulėlės turėtų lengvai prigyti ir tapti nesuvaidinto jaukumo dalimi. Pataikaujant šiai tendencijai tiks viskas, ką parsivešite iš kelionių, o ypač gerai praleistas laikas ir nepakartojamos akimirkos.

Žalumos tendencija

Madingiausi namai šiais metais žaliuos kaip niekada - rojaus sodai taps raktiniu žodžiu, kuris skambės itin dažnai. Šiemet raštuoti augalai sulaukė daugiausia dėmėsio, o ir Pinterest 2018-ųjų metų interjero tendencijų prognozėje užėmė stabilią poziciją. Nustebti nėra ko, nes augalai pastaraisiais metais tapo itin pamėgtas namų dekoravimo elementas. Tai byloja ir Vilniuje atsidariusių augalų parduotuvių skaičius.

Maison&Objet parodos nuotraukos

Tradiciniai moliniai ir keramikiniai vazonai šiais metais slėpsis medinėse dėžėse arba grubaus audimo lininiuose maišuose. Tikime, jog tamsiame kambarėlyje ar sandėliuke rasite, ką nors, ką galima būtų prikelti antram gyvenimui ir funkcionaliai panaudoti savo atšviežėjusiame interjere.

Terakotos plytelės, bei vazos 2018 metais taps stilingų namų rodikliu. Tiek pavienės natūralios spalvos vazos, tiek skirtingų formų, aukščių ar spalvų kompozicijos sušvelnins ir patį grubiausią interjerą. Glaistytos plytelės, žvilgantis stiklas ir neatsibostančios detalės iš metalo pridurs elegancijos šiuolaikiniuose interjeruose.

Maison&Objet parodos nuotraukos

Dėmesys ekologijai

Paprasta, bet ne prasta. Ši tendencija, kuri vyrauja kuriant minimalistinius baldus, reikalauja itin kokybiško medžiagų pasirinkimo. Pasitelkiant gamtai nekenkiančių, organiškų žaliavų, kaip perdirbtos medienos, ekologiškos medvilnės ar akmens, panaudojimą, išardysite nesirūpinimo gamta grandinę.

Skatiname šiemet neužgožti natūralių medžiagų spalvų ir faktūrų, neslėpti, ką gamta padovanojo po dažų sluoksniais ir nelygumų nugludinimais. Koncentruojantis ties pamušaliniais, minkštais, paprastų formų baldais, išskirtinas būtų patogumas ir visapusiškas jaukumas. Skandinaviškų, retro modernių stilių užuominos interjere yra laukiamos ir liaupsinamos pagyromis.

Medienos motyvai

Technologijų pažanga, ypač praėjusiais metais, mums leidžia mėgautis tokiais natūraliais gamtos elementais kaip mediena. Šiais metais tikimės ją matyti užaugusią iki lubų arba pasirengusią tapti akcentu vienoje ar kitoje sienoje. Norėtume pridurti, kad technologijoms sparčiai besivystant, rankų darbas nenublanksta ir išlieka madingu.

Kaip niekad anksčiau didėja žmonių susidomėjimas baldo sukūrimo istorija, jo pagaminimo eiga. Iš antrinių žaliavų sukurti baldai įgyja didesnę vertę vien dėl savo specifikos, unikalumo ir lengvo įsiliejimo į šiuolaikinius interjerus.

Išskirti šiais metais norėtume pakankamai neįvertintą medžiagą - korką. Korkas ne tik tinka grindims, bet ir spintelių durims, ir netgi sienoms.

Maison&Objet paroda

Viena iš labiausiai prieinamų tendencijų šiemet yra geometrinių formų įvedimas į namų interjerą. Taisyklių, kaip ir kur geometriją galima įvesti, nėra. Mūsų drąsiausias pasiūlymas būtų nukloti kambarį pytelėmis arba be reikalo nuvertintais tapetais nuo galvos iki kojų, o tiksliau dengti grindis ir sienas ar net lubas. Jei nedrąsu visą vonios kambarį iškloti geometrinėmis figūromis ar ištapetuoti visą svetainės sieną, užteks ir pagalvėlių ar nedidelių dekoro elementų su geometriniais raštais.

Maison&Objet paroda

Jaučiate, kad visas tas sujudimas dėl natūralių, gamtą atspindinčių tonų nėra jums? “Maison&Objet” parodoje buvo subtiliai užsiminta apie gyvybingų spalvų tendenciją, kurios išpildymui namuose galima išnaudoti ryškiai mėlynos, žalios, violetinės spalvos tonus. Norėtume iškirti jog prognozės melsvai žalioms, turkio spalvoms kitąmet bus ypač palankios. Teisingose vietose iššokusios spalvos turi galią padidinti erdvę. Pasinaudokite ja.

Nevystantis menas

Jei mėgstate gėlių nuotraukas, jums patiks ši tendencija. Pagrindinė idėja slypinti po šiuo dekoro sprendimu, yra ta, kad skoningi tapetai, gali tapti meno kūriniu interjere. Vengiantiems savo namus nukrauti augalų vazonais nepastebimai dėmesį sukoncentruosite į stambius ir kontrastingus tapetų raštus.

Maison&Objet parodos nuotraukos

Šiais metais namuose būsite ne vieni. Interjero dizaino parodoje plika akimi matoma tendencija aprėpė visą fauną, kuri apsigyvens 2018-ųjų metų madingiausiuose interjeruose. Išpildyti šiai idėjai tinkamos visos priemonės – nuo paprasčiausių tapetų, metalinių minimalistinio dizaino gyvūnų galvų iki realistiškų skulptūrų.

Maison&Objet parodos nuotraukos

Ieškote paprastesnių būdų susikurti jaukius namus, kurie alsuotų atostogomis? Iš rotango arba makramės būdu pinti supuokliai, kabantys virš žemės, ar krėslai, palengva svyruojantys ant grindų gali tapti sėkmingai namuose gyvuojančiu akcentu, kurį padiktavo baldų gamintojai “Maison&Objet” parodoje, kaip 2018-ųjų metų tendenciją.

Maison&Objet parodos nuotraukos

Nukrypimas nuo standartų

2018-ųjų metų virtuvėje apsigyvens spalvingi virtuvės baldai, akmeninės ar varinės kriauklės bei betoniniai stalviršiai. Šviesiose virtuvėse siūlome įvesti spalvų perdažant spintelę savo mėgstamiausiu ryškiu atspalviu. Keliaujantieji netruko pastebėti, kad madingiausiuose viešbučiuose ir restoranuose jau nebepamatysite standartinių baltų keramikinių praustuvų ir kriauklių. Šiais metais nestandartiniai praustuvai taps madingiausių namų etikete. Patariame pakeisti pasenusią nerūdijančio plieno ar baltą kriauklę į betoninę, lavos ar kito akmens, varinę ar iš granito.

Tuo tarpu svetainėje dėmesį patrauks meno objektai, tapetai, keramika, šviestuvai pagaminti iš madingų medžiagų: plieno, marmuro ar medžio, blizgančio žalvario arba aukso. Neapdorotos medžiagos kaip gipsas, pasenusio metalo ar vario plokštės, betonas, akmuo ir mediena gali tapti ne vien namų svetainės, bet ir viešų erdvių, restoranų svarbiausiu akcentu, kuris gali būti lygus meno kūriniui. Didelę įtaką namų temperamentui darys apšvietimo sprendimai, kurie yra vienas svarbesnių interjero dekoravimų aspektų.

Maison&Objet parodos nuotraukos

Iš visų aptartų tendencijų pasisėmę tai, kas puikiausiai primintų atostogas jūsų namuose, šiais metais namų širdies plakimas priklausys tik nuo jūsų. Šviesūs, žemiški tonai ir natūralios medžiagos privers sulėtinti tempą ir įvertinti tai, kuo gamta apdovanojo mus. Aistringi raudoniai, aitrūs prieskoninių spalvų akcentai suteiks namams judesio ir greičio, prilygstančio miesto gyvenimui. Kurią kelionės kryptį bepasirinktumėte, galite būti tikri, kad ji nebus nuobodi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)