Optinė iliuzija

Veidrodžiai į kambarį įneša šviesos ir gylio, o tai savo ruožtu sukuria didesnės erdvės iliuziją. Tai ypač paranku, kai norima, kad mažas kambarys atrodytų erdvesnis. Jei veidrodžiui parenkama tinkama vieta, jis praplečia žvilgsnį ir kambario erdvės pojūtį. Kabinkite veidrodį ant sienos ar statykite jį ant grindų greta ar tiesiai prieš langą: tai sukurs dar vieno lango kambaryje iliuziją, leis pamatyti lauką iš didesnio kiekio kampų ir įneš į erdvę daugiau natūralios šviesos.

Veidrodis prie lango

Dideli veidrodžiai

Didžiuliai, žmogaus ūgio veidrodžiai kambariui suteikia dramatiškumo, ypač jei naudojami mažose patalpose. Žmogaus ūgio veidrodis koridoriaus gale gali vizualiai jį praplėsti ir sumažinti urvo įspūdį. Jei didžiulį veidrodį pakabinsite šalia išėjimo, jis taps greitu ir lengvu interjero elementu, padidins mažą erdvę ir sukurs svetingumo jausmą. Maža to, jis leis paskutinį kartą žvilgterėti į save, prieš išbėgant pro duris.

Veidrodis prieškambaryje

Maži veidrodžiai

Pabandykite įrengti veidrodžių sieną, derindami skirtingų dydžių ir formų veidrodžius. Svarbiausia užduotis yra rasti veidrodžius su skirtingais rėmais ir kraštais: jie pridės vizualinės tekstūros ir kartu užtikrins, kad veidrodžių siena labiau primins galeriją, o ne juokų kambarį. Derinkite veidrodžių proporcijas ir tarp jų palikite pakankamai erdvės, kad išvengtumėt perkrautos ar netvarkingos sienos pojūčio. Veidrodžius galite kabinti ir tarp nuotraukų, tekstilės dirbinių ar paveikslų: tarp sunkesnių objektų jie įneš lengvumo ir erdvės elementą.

Veidrodžių siena

Šviesos šaltinis

Naudodami interjerui veidrodžius, atsižvelkite į kambario šviesos šaltinius, nes vienas didžiausių veidrodžių privalumų yra jų žaidimas su šviesa. Jei pakabinsite veidrodį šalia šviestuvo ar už jo, galėsite sustiprinti šviesą ir padaryti, kad ji pasiektų tolimesnius kambario kampelius, o jei panaudosite veidrodį kambaryje su žvakėmis, padvigubinsite šių mažų liepsnelių efektą.

Veidrodis interjere

Asmeninis stilius

Kaip ir bet kuris interjero elementas, veidrodžiai gali tapti jūsų asmeninio stiliaus atspindžiu. Ar jums patiktų paauksuotų, senovinių rėmų drama, ar minimalistinis šiuolaikinių, siaurų rėmelių žavesys, ar jų abiejų derinys, rinkitės veidrodžius, kurie jums yra įdomūs, papildo jūsų interjero stilių ir suteikia trokštamų kambario interjero štrichų.

Viską apgalvojus ir pasitelkus kelias gudrybes, interjeras su (tinkamose vietose esančiais) veidrodžiais gali transformuoti jūsų būsto atmosferą bei išvaizdą ir leisti sušvytėti jūsų asmeniniam stiliui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)