Skelbimų portale Alio.lt galima rasti itin prabangiai ir romantiškai įrengtų būstų, kuriuos galima išsinuomoti pasibuvimui dviese Vilniuje.

Vienas iš pasiūlymų yra Pilaitėje, M. Mažvydo gatvėje. Čia nuomojamas modernaus dizaino, komfortiškai įrengtas naujos statybos butas su dviviete sukūrine vonia. Bute yra visi patogumai, buitinė technika, švarūs indai, patalynė bei rankšluosčiai, veikia internetas ir televizija.

Skelbime pabrėžiama, kad butas nuomojamas tik dviems žmonėms. Išsinuomoti šį butą galima už 35-45 eurus dienos metu, parai jis kainuotų 60 eurų, o jeigu nusprendžiate romantiškai praleisti savaitgalį, vienos paros nuomos kaina būtų 65 eurai.

Kitas skelbimas taip pat siūlo romantišką ir prabangų butą Pilaitėje, Priegliaus gatvėje. Čia galima rasti vienetinius, dizainerių sukurtus baldus, modernų įrengimą ir viską, ko reikia puikiam poilsiui bei pabėgimui nuo įprastos rutinos.

Butas unikalus tuo, kad yra padalintas į skirtingas erdves: privatų SPA su masažine vonia, iš kurios galima žiūrėti skaitmeninę televiziją, prašmatnią miegamojo erdvę su dvigule lova bei jaukią, stilingą virtuvę, kurioje yra visi įrankiai, reikalingi karališkai vakarienei dviems.

Bute taip pat įrengta žaliuojanti ir erdvi terasa. Skelbimas nurodo, kad pasiūlymas yra skirtas dviems žmonėms, pobuviams ir vakarėliams butas nenuomojamas. Dienos metu išsinuomoti butą galima už 40 eurų, parai kainuotų 70, o savaitgalį – 85 eurus.

Dar viename skelbime yra pasiūlymas išsinuomoti jaukius apartamentus A. Goštauto gatvėje, greta Neries pakrantės. Šiame bute, kaip ir kituose, yra įrengta sukūrinė vonia, o už papildomą kainą galima išsinuomoti ir pirtį bei pobūvių salę su garso ir vaizdo aparatūra.

Bute yra įrengta virtuvė su visais reikalingais įrankiais, kabelinė televizija, internetas bei erdvus miegamasis su ištaigingo dydžio lova. Paros kaina šiame bute yra nuo 45 eurų, o savaitgaliais ir švenčių dienomis – nuo 59 eurų.

Nuomotojai teigia, kad susidomėjimas šiais apartamentais artėjant Valentino dienai išaugo ir jau yra rezervacijų. Bet net ir ne meilės dienos progai žmonės mielai pasinaudoja galimybe romantiškai pabūti dviese ir maloniai nustebinti savo antras puses.

Nuomininkams tenka daug iššūkių

DELFI domėjosi, kas įprastai būna trumpalaikės nuomos klientai, ir ar nuomininkams tenka susidurti su kokiomis nors problemomis dėl to.

Viena verslininkė, nuomojanti panašius butus Vilniaus Senamiestyje, teigia, jog trumpalaikė nuoma yra ne tik naudinga patiems nuomotojams bei nuomininkams, bet ir pačiam Senamiesčiui. „Mes už savo lėšas viską susitvarkome ir neprašome jokios valstybės pagalbos. Būna, kad sienas išpaišo arba tinkas nubyra, tai patys sutvarkyti viską turime“, – sako ji.

Pašnekovė mano, kad tai būdas yra žmonėms pagyventi laikinai, kol susiranda arba nusiperka savo nuolatinį būstą. Tačiau ji teigia, kad vienai ar dviems paroms nuomoja labai retai – dažniausiai nuomininkai užsilieka kelioms savaitėms arba net mėnesiams.

Žinoma, nuolat keičiantis nuomininkams, be nuostolių apsieiti nepavyksta. Verslininkė teigia, kad apsistoję žmonės neretai ką nors sulaužo, pasitaiko ir vagysčių. „Buvo tokia situacija, kai jaunimas išsinuomojo butą kelioms dienoms, pasikvietė keletą merginų, ir tada dingo keli daiktai iš to buto. Tai būna dingimų, dažnai pasitaiko, kad ir sulaužo ką nors“, – pasakoja ji.

Taip pat kalbėjomės, kitokia situacija yra pas verslininką, nuomojantį butus ne tik lietuvaičiams, bet ir užsieniečiams. Pasak jo, daugiausia nuomojami butai parai arba dviems. „Dažnai pasitaiko, kad atvyksta „Erasmus“ studentai, kurie ieško trumpam laikui buto. Tai daugiau pavasarį – rudenį. Lietuviai, kurie keliauja, irgi parai arba dviems mėgsta nuomotis. Žiemą klientų srautas sumažėja“, – sako pašnekovas.

Anot jo, kai kuriomis progomis ypač suaktyvėja klientų susidomėjimas trumpalaike nuoma. „Jau prieš mėnesį po penkiasdešimt žmonių dėl Valentino dienos nakties skambina. Visus savaitgalius irgi užima porelės dažniausiai“, – pasakoja jis. Daugiausia trumpam nuomotis butą pageidauja jaunesni žmonės. Verslininkas sako, kad neretai pasitaiko, jog tiesiog vidury dienos išsinuomoja butą kelioms valandoms.

Nuomotojui dažniausiai pasitaikantis nemalonumas, kai butą išsinuomoja vienas žmogus, tačiau vėliau prisikviečia pilną kompaniją. „Būna netvarkingi labai, ypač jeigu studentai kokie nors, o iš Pietų kraštų jaunimas savotiškai tvarką supranta. Prirūko kartais, nors žino, kad negalima, o tada negali porą parų nuomot buto, kol neišsivėdina viskas. Dažnai pasitaiko, kad išsinuomoja du žmonės, o ryte sužinai, kad visa didelė kompanija buvo, arba kaimynai pasako. Triukšmauja, sulaužo ką nors“, – pasakoja pašnekovas.

Pasak verslininko, nemalonumų su nuomininkais dažnai pasitaiko, tačiau kartais tenka aiškintis ir su policija. „Bando išsinuomot kartais moterys, kurios užsiima nelegaliais dalykais, teikia paslaugas tam tikras. Mes po to iš kaimynų sužinom, problemų kyla visokių tada“, – dalinasi įspūdžiais jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)