Štai minėtos gudrybės, kurios gali jums praversti netikėtai užsukus svečiams. O jei viską gerai apgalvosite, užtruksite vos 10 minučių!

1.Sutvarkykite namus

Beveik visuose namuose yra netvarkos – čia dėžutė, ten – krūva popierių ir pan. Jūs taip prie to įpratę, kad nė nepastebite. Žinote, kokia gudrybė padės įvertinti tvarką namuose? Nufotografuokite – tada šviežiu žvilgsniu įvertinsite situaciją ir galbūt kils minčių, kur padėti netvarkingai sukrautus daiktus.

Jokių perteklinių daiktų

2. Išneškite kelis daiktus

Ar ne Elizabeth Taylor pasakė, kad reikia apsirengti, pažvelgti į veidrodį, o tada nusisegti vieną aksesuarą? (na gerai jau, tai pasakė Coco Chanel, vadinasi, argumentas dar svaresnis). Siūlyčiau tą patį padaryti namuose. Daugelyje interjerų – per daug daiktų, o juk tie daiktai gražūs. Dažnai prieš fotografuojant būna labai sunku nuspręsti, kuriuos daiktus išnešti. Kita vertus, išnešus vieną kitą daiktą, atsiranda daugiau erdvės, atmosfera tampa lengvesnė, o likę daiktai išryškėja. Juk niekas neliepia išmesti mėgstamų daiktų – išneškite juos į kitą kambarį ar į palėpę. Vėliau parnešite (ir išnešite kitus daiktus).

Modernus interjeras

3. Suteikite baldams erdvės

Dar viena mano dažnai taikoma gudrybė – palikti tarp baldų didesnius tarpus. Išbandykite! Vos keli centimetrai turi įtakos. Jei namuose pakanka vietos, jokiu būdu nesugrūskite baldų – tada interjere vyraus lengvumo, gaivumo pojūtis. Ir dar viena gudrybė – patraukite baldus kelis centimetrus nuo sienų.

Erdvus baldų išdėliojimas

4. Pamerkite gėlių

Atidžiau įsižiūrėję į nuotraukas interjero žurnaluose, tinklaraščiuose, pamatysite, kad daugelyje namų būna pamerkta šviežių gėlių. Gėlės suteikia kambariui gyvumo, jaukumo, jos gali sušvelninti modernaus interjero linijas. Nuolat pirkti šviežių gėlių nepigu, bet yra alternatyva – kambarinės vazoninės gėlės.

Gėlės interjere

5. Pasukite kokį nors daiktą įstrižai

Kambarys atrodys gražiau, jei kokį nors daiktą pasuksite įstrižai. Galima išbandyti šį triuką su baldais (sena kėde ar plačia sofa) – nėra taisyklės, kad viskas turi būti išdėstyta kvadratu. Jei žvelgsite į savo namus stilisto akimis, atskleisite visą juose slypintį potencialą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)