Akivaizdu, kad įžūlios, ekscentriškos ir neretai daug kainuojančios dekoravimo idėjos, dominavusios praėjusiais metais, jau liko praeityje. Nuosaikios ir taupios, praktiškos, ekologinės pusiausvyros netrikdančios ir patogios 2018-ųjų dizaino tendencijos skirtos funkcionaliems, maloniems ir moderniems interjerams kurti. Laikas susipažinti su naujausiomis 2018-ųjų tendencijomis, vyrausiančiomis dizaino ir dekoravimo srityje artimiausiu metu.

Šie metai skirti susitelkimui į šeimą, meilei, sėkmingų santykių puoselėjimui namuose ir darbe, todėl naujausios dekoravimo tendencijos skirtos malonioms erdvėms kurti ir tarpusavio bendravimo kokybei gerinti. Šių metų modernaus interjero tendencijos padės puoselėti draugiškų erdvių interjerą, paskatinsiantį žmones veikti nesavanaudiškai ir dosniai, tuo pačiu taupant pinigus ir neeikvojant per daug pastangų, rašo lushome.com. Kitaip tariant, 2018 m. išlaidavimas nebus sveikintinas. Svarbu žinoti, kad šiais metais svarbiausia interjero dizaino tendencijų idėja – jau egzistuojančių daiktų potencialo atskleidimas.

1. Jaukumas

Šviečiančios sienelės, skaitymo kampeliai, nedidelės skirtingų paskirčių erdvės, kurias jungia bendras atviras interjeras – štai šių metų dizaino tendencijos, skirtos namams ir biurams patobulinti.

Jaukūs ir patogūs kampeliai suteiks galimybę atsipalaiduoti, nusiraminti ir pasimėgauti taikiomis akimirkomis stilingoje aplinkoje. Dailios ir patogios zonos papildo modernią bendrąją erdvę žavingu ir stilingu jaukimu. Visų mažyčių erdvių dekoravimas ir mikrozonų įrengimas neabejotinai pripildys namus ir darbo vietas prabangiu ir itin madingu komfortu.

2018 m. interjero tendencijos. Jaukumas

2. Moderni spalvų paletė

Šiais metais rekomenduojama apjungti žalsvus ir rusvus atspalvius su antriniais mėlynos, baltos, juodos, tamsiai raudonos, švelniai oranžinės ir gilios geltonos tonais. Žemiškos spalvos gyvenamosioms erdvėms suteiks jaukumo ir šilumos.

2018 m. interjero tendencijos. Žemiškos spalvos gyvenamosioms erdvėms suteiks jaukumo ir šilumos

Švytinčios metalo pilkos ir aukso spalvų detalės tobulai papildys tylias ir jaukias 2018-ųjų spalvas, neperžengiant modernaus interjero spalvų paletės ribų. Didingieji varis ir bronza – dvi stilingos medžiagos, suteikiančios papildomos šilumos ir prašmatnumo kuriant modernų interjerą. Visi balkšvi atspalviai, pilkšvi tonai, terakota, tamsi rausvai violetinė ir vyno spalva kuo puikiausiai atspindi šių metų interjero dizaino tendencijas.

3. Tamsi mediena, kamštmedis ir ryškios spalvos

Šviesiai rudi natūralios medienos atspalviai suteikia modernumo, patrauklumo ir tobulai tinka nedidelėms erdvėms.

2018 m. interjero tendencijos. Tamsi mediena

Tamsi mediena – tai viena iš šių metų modernaus interjero dizaino tendencijų, suteikianti gardžių šokolado atspalvių ir malonios prabangos.

2018 m. interjero dizaino tendencijos

Kamštmedis – dar viena dėmesio verta medžiaga, tinkama ne tik grindims, bet ir spintelių durelėms bei sienoms dekoruoti. Medienai ir jaukiai tekstilei būtinas ryškus apšvietimas. Taigi apjungta su įspūdingomis šviesos šaltinių idėjomis mediena padeda kurti nesuspaustas, šiltas ir patogias erdves.

4. Paprastos formos ir metaliniai baldai

Paprastumas – dar viena aktuali tendencija, kalbant apie linijas ir formas. Geometriškumas, grynumas ir elegancija su šiek tiek lenktais kampais pelnytai gali būti vadinami didžiausiomis modernaus interjero vertybėmis. Minimalistinis, skandinaviškas, aukštųjų technologijų stiliai ir retro modernaus dizaino įtaka – stilingi 2018-ųjų interjero kūrimo pasirinkimai. Metaliniai baldai padeda formuoti dailų vaizdą derinant juos su mediena ir jaukių audinių apmušalais, o galutinis vaizdas dvelkia prabanga ir ilgaamžiškumu.

2018 m. interjero tendencijos. Paprastos formos ir metaliniai baldai

5. Grąžinamasis perdirbimas

Tokio pobūdžio projektai šiais metais skirti ne vien tik dėmesio vertų gebėjimų demonstravimui, bet ir suteikia galimybę kurti dailius ir išskirtinius baldus bei meno kūrinius, tobulai susiliejančius į visumą su erdvių interjeru, suteikiančius balanso spalvų paletėms ir harmonizuojančius tekstūras.

2018 m. interjero tendencijos. Perdirbtos medienos siena

6. Ekonomiškos idėjos ir originalumas

Gaivių spalvų kombinacijų derinimas su jau turimais dekoro elementais, kūrybingas ir patrauklus tekstūrų apjungimas, įtraukiant naujus objektus, grąžinamasis perdirbimas ir nebrangių idėjų įgyvendinimas dekoruojant namus – štai svarbiausios ir tikrai nebrangios šių metų tendencijos, kurios dailiai ir stilingai suasmenina modernų interjerą.

7. Tradiciniai amatai ir medienos apdirbimas

Medienos dirbiniai praplečia interjero dizaino idėjas, suasmenina ir padeda kurti patogias ir prabanga alsuojančias erdves. Rėmai ir naminiai augalai kartu atrodo harmoningai ir suteikia naujų atspalvių ekologinės pusiausvyros netrikdančioms dekoravimo idėjoms.

2018 m. interjero dizaino tendencijos

8. Keramika, stiklas ir metalas

Terakotos plytelės, keraminės vazos, namų akcentai ir menas – tai modernios mūsų dienų interjero kūrimo tendencijos. Išskirtinio dizaino plytelės, stiklo ir metalo elementai suteikia moderniam interjerui elegantiško švytėjimo. Metaliniai baldai, paveikslų rėmai, apšvietimo įranga, apdailos plokštės ir metalo dirbiniai suteikia erdvei stilingumo, išskirtinumo ir ryškumo.

2018 m. interjero dizaino tendencijos

9. Oda ir natūralus akmuo

Net tik odiniai baldai, bet ir namų interjero akcentai, pagaminti iš odos, pavyzdžiui, lentynų laikikliai, rankų darbo odinės gėlės ir sienoms puošti skirti stilingi meno darbai – visa tai itin aktualu kuriant interjerą 2018-aisiais. Marmuras, granitas ir smulkūs akmenukai interjero dizaino srityje šiais metais bus itin populiarūs. Geometriniams raštams, drožybai ir originaliam dekoravimui panaudojant natūralų akmenį šiais metais neabejotinai skirta itin reikšminga vieta.

2018 m. interjero dizaino tendencijos

10. Nedideli spalvingi akcentai

Japoniško ir skandinaviško stilių samplaikoje akcentuojama neutralių spalvų paletė ir švelnūs spalvų potėpiai.

2018 m. interjero dizaino tendencijos

Nedideli, bet ryškūs akcentai ir prigesintos spalvos suteikia modernumu alsuojančiam interjerui patogumo, erdvumo, aktyvumo ir prabangos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)