Iš viso pasaulio atvykę architektai iš ledo pagamino visiems puikiai žinomus lankytinus objektus, esančius skirtingose pasaulio šalyse. Gigantiški ledo statiniai įsikūrė beveik 80 hektarų teritorijoje, skelbia dailymail.co.uk.

Ledo skulptūrų festivalis Charbino mieste vyksta nuo 1985 metų. Šiais metais konkurso dalyviams reikėjo atkurti civilizacijas palei senovės Šilko kelią. Ekspozicijoje galima išvysti Japonijos pilį, Pietų Korėjoje esančią šventyklą, budistų vienuolyną, Rusijos architektūrai būdingą statinį su svogūnus primenančiais kupolais ir kitus statinius. Magiškas ledo miestas apšviestas neoninėmis spalvomis ir itin gerai atrodo po saulėlydžio.

Visi statiniai pakankamai stabilūs ir atviri lankytojams. Turistai gali pasivaikščioti per tiltelius, jungiančius šventyklas, ir užlipti laiptais, vedančiais į katedras ir bokštus.

Festivalio organizatoriai skelbia, kad teminiame parke dabar pakankamai šalta – minus 30 laipsnių Celsijaus. Ekspozicija bus atidaryta lankytojams iki vasario pabaigos, kol į Charbiną ateis pavasaris ir skulptūros nepradės tirpti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją