Ši ranča yra magnato labiausiai vertinamas turtas. 89 metų turtuolis daugiau nei pusę gyvenimo kūrė ir tobulino vietą, kur buvo sudaryti didžiuliai sandoriai ir pramogavo garsenybės. Už 250 mln. JAV dolerių naujasis rančos savininkas gaus tikrą „oazę Teksase“.

Dirbtiniai ežerai ir upės

„Mesa Vista“ ranča įsikūrusi už maždaug 145 kilometrų nuo Amariljo. Čia suformuoti dirbtiniai ežerai, upės, sukurtas nepriekaištingas gamtos kampelis. Savo dydžiu ranča prilygtų beveik pusei San Francisko.

T. Boone Pickensas dėl prastėjančios sveikatos (silpsta jo rega ir klausa, jis turi ir kitų sveikatos problemų) po truputį apleidžia savo verslą ir tvarko finansinius reikalus. Jis nori pasirūpinti, kad ranča atitektų žmogui, kuriam rūpinimasis ja bus vienas iš prioritetų.

„Parduoti rančą yra protingas 89 metų žmogaus sprendimas, – sako pats T. Boone Pickensas. – Dabar yra daugybė priežasčių, kodėl ranča apsimoka parduoti būtent dabar, jau nekalbant apie tai, kad noriu pasirūpinti, kad vienas iš įspūdingiausių nekilnojamojo turto objektų pasaulyje atitektų žmogui ar kompanijai su tokiais pačiais aplinkosauginiais įsitikinimais.“

T. Boone Pickensas nebėra milijardierius. Remiantis naujausiais duomenimis, jo turtas vertinamas 500 mln. JAV dolerių, nes daugiau nei 1 mlrd. JAV dolerių jis paaukojo labdarai. Iš rančos pardavimo gautos lėšos bus pervestos T. Boone Pickenso fondui, kuris remia daugybę įvairių projektų.

„Šį pardavimą laikau nauja pradžia naujiems „Mesa Vista“ savininkams ir mano labdaros gavėjams“, – sakė turtuolis.

Naftos magnato ranča

Meilės ir vizijos rezultatas

1971 metais tuomet 43 metų T. Boone Pickensas nusipirko 2926 akrus žemės palei pietinį Kaneidiano upės krantą Robertso apygardoje. Tuo metu vienintelis čia naudojamas statinys buvo iš metalo plokščių pastatytas ūkinis pastatas.

O dabar rančos teritorijoje yra didžiulis pastatų kompleksas tobulai sutvarkytoje ir medžių apsuptoje aplinkoje. Vienu metu čia gali apsistoti net 52 svečiai. Svečiai čia gali ne tik medžioti putpeles, bet ir žaisti tenisą, mokytis šaudyti tyre, žaisti golfą ar žiūrėti filmus trisdešimties vietų kino teatre.

Religingi svečiai gali apsilankyti nuostabioje koplyčioje šalia upelio ir ežero.

Rytinėje rančos dalyje yra šunidės, kuriose gyvena 40 medžioklinių šunų. Juos prižiūri specialus personalas. Čia veikia ir veterinarijos klinika.

Tačiau pagrindinis rančos statinys – asmeninis T. Boone Pickenso namas. Didžiulį namą supa ežerai, tvenkiniai, kriokliai ir akvedukai. Visus juos sugalvojo pats turtuolis.

„Nežinau apie jokią kitą privačią investiciją, kai sukuriama tiek daug vandens telkinių, kuriuos sukūrė T. Boone Pickensas šioje rančoje. Tai tiesiog nuostabu“, – sakė už rančos pardavimą atsakingas nekilnojamojo turto agentas Samas Middletonas.

Nedidelis oro uostas

Nerimaujantys dėl rančos atokumo potencialūs investuotojai gali būti ramūs: čia įrengtas nedidelis pakilimo ir nusileidimo takas, kuriuo gali naudotis dauguma privačių lėktuvų. Be to, šalia yra angaras, kuriame lengvai telpa keli privatūs lėktuvai.

S. Middletonas pažymėjo, kad į rančą „Mesa Vista“ galima iš karto keltis, nes čia nieko daryti nereikia. „Baldai ,įranga, gyvuliai, traktoriai, vandens motociklai, medžiokliniai šunys. Tiesiog ateini ir gyveni“, – pasakojo agentas.

Jo teigimu, T. Boone Pickensas nusprendė parduoti rančą, nes jos priežiūra gerokai apsunkintų gyvenimą jo penkiems vaikams. Be to, jis pats nėra labai didelis paveldėto turto gerbėjas.

Apie rančos pardavimą magnatas pradėjo mąstyti prieš penkerius ar šešerius metus. „Dabar jis suprato, kad atėjo laikas tai padaryti, – sako S. Middletonas. – Galiu jums pasakyti, kad tai buvo labai sunkus sprendimas, nes stebėjau visą procesą.“

Naftos magnato ranča

Išlaikymas kainuoja milijonus

„Lėtai, bet užtikrintai mano prastėjantis regėjimas ir klausa privertė mane atsisakyti dalykų, kuriuos mėgau ir puikiai mokėjau daryti, ypač žaisti golfą ir medžioti. Nors „Mesa Vista“ grožis nesikeičia, rančos keliai, kuriais aš tūkstančius kartų važinėjau, dabar mano akyse yra išplaukę. Atėjo laikas susitaikyti su faktu, jog mano gyvenimas pasikeitė“, – sakė T. Boone Pickensas.

„Mesa Vista“ buvo T. Boone Pickenso antroji būstinė, kur jis priimdavo draugus, klientus ir įtakingus žmones. Čia lankėsi George‘as W. Bushas, Dickas Cheney, Nancy Reagan. Neseniai čia pramogavo Tedas Turneris.

T. Boone Pickensas tikisi, kad jo ranča susidomės „Amazon“ vadovas Jeffas Bezas, jeigu jis rimtai ketina šiame regione atidaryti antrą kompanijos būstinę.

Rančos išlaikymas per metus siekia kelis milijonus. Kiek žmonių gali sau leisti nusipirkti rančą už 250 mln. JAV dolerių ir skirti kelis milijonus jos išlaikymui? Dešimtys ar šimtai?

„Tai geras klausimas, – sako S. Middletonas. – Aš tikiuosi, kad kalbame apie šimtus. Tačiau negali būti tikras. Tokio objekto pardavimas yra labai įdomus procesas. Tam reikia specialaus žmogaus ar specialios komandos. Kiek aš žinau, Jungtinėse Valstijose daugiau nėra jokio panašaus tokio dydžio objekto su tokiais patobulinimais.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)