Apie tai rašo svetainė apartmenttherapy.com. Štai 10 pasiūlymų kiekvienam vaikų kambariui:

1. Kažkas, ant ko galima miegoti. Žinoma, lova vaikų kambaryje yra būtina, tačiau pasistenkite, kad ji būtų minkšta, šilta ir viliojanti. Tai garantija, kad jie lovoje ir ant jos praleis daugiau laiko ir ne tik miegodami.

2. Kažkas, kas švyti. Šviesos virš galvų gali būti per ryšku, ypač kai guldote vaikus miegoti. Naktinė lemputė ar žybsinčios švieselės gali suteikti kambariui kur kas daugiau jaukumo ir šilumos. Netgi žibintuvėlis, skirtas skaitymui po antklode, gali būti didelis privalumas.

3. Kažkas, kas rodo laiką. Net jei vaikai dar nepažįsta valandų, laikrodis gali padėti jas išmokti ir laikytis dienos režimo.

4. Kažkas, prie ko galima prisiglausti. Kai kam tai gali būti antklodė, o kitiems – pliušinis žaislas. Bet kokiu atveju, kažkas minkšto, ką galima laikyti, apsikabinti ir priglausti, vaikui suteikia daug komforto.

5. Kažkas, ką galima skaityti. Knygos lavina vaikų vaizduotę ir suteikia peno jų mintims. Pasistenkite, kad knygos būtų jiems po ranka ir mokykite juos skaityti savo pavyzdžiu. Tai padės užauginti skaitytoją visam gyvenimui.

6. Kažkas, kas yra pagaminta rankomis. Nors rankdarbiai nebūtinai atsiduria kiekvienų namų sąrašo viršuje, rankomis gaminti daiktai įneša į vaikų kambarį šeimos dvasios. Nepamirškite įtraukti ir pačių vaikų pagamintų darbelių!

7. Kažkas, kas keltų klausimų. Tegu vaikų kambaryje atsiduria koks nors daiktas, kuris juos intriguotų, kurstytų jų smalsumą apie gyvenimą ar gamtą, ar tiesiog verstų domėtis, kaip tai veikia.

8. Kažkas, kas verstų juos didžiuotis savimi. Tai gali būti medinė sportinė mašinėlė, kurią jie pasigamino per skautų stovyklą, karoliai iš makaronų, kuriuos jie suvėrė, ar pagyrimo raštas, kurį jie gavo mokykloje. Bet kokiu atveju, viskas, ką jie padarė patys, laimėjo ar pasiekė, gali tapti puikiu eksponatu.

9. Kažkas spalvota. Net jei jums patinka neutralių spalvų interjeras, įneškite šiek tiek spalvų. Spalvota pagalvėlė, antklodė, kėdė ar kilimėlis patraukia akį ir primena, kad gyvenimas su vaikais būna spalvingesnis.

10. Kažkas, ką jie išsirinko patys. Lengva pasiduoti pagundai dekoruoti vaikų erdvę be jų pačių indėlio. Jeigu jie jau turi savo norų, leiskite jiems patiems išsirinkti keletą daiktų ir patiems susikurti savo kampelį. Jie gali būti kur kas labiau intuityvūs, negu jums atrodo, nors, žinoma, jiems gali prireikti suaugusio žmogaus patarimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją