Toks apšvietimas nėra brangus ir jį sumontuoti paprasta. Galima kurti įvairias šviečiančias formas, ar lemputes įmontuoti ir užglaistyti sienoje, lubose ar net grindyse, rašoma pranešime.

„Pastebime, kad žmones labiau pradeda naudoti paslėptą šviesą nišose, kad būtų jaukiau. Populiarėja ir vadinamasis industrinis apšvietimas būstuose. LED Apšvietimo įmonės " Gitoma" vadybininkas Deividas Prieskienis teigia, jog akcentinis ir bendras apšvietimas interjere tuo pačiu imituoja tiesioginę ir netiesioginę šviesą gamtoje.

Tai kontrastas tarp saulėtos ir debesuotos dienos, kuri sukuria skirtingus apšvietimo scenarijus. Taip pat labai svarbus aspektas, kad tiesioginis apšvietimas realizuojamas, iš vieno taško prožektoriukai nukreipiami yra į visas puses, taškinė šviesa sukuria jaukumą, o apšviečiamos tik zonos, kuriose reikia ryškesnės šviesos. Toks apšvietimas taip pat lengvai montuojamas ir tuo pačiu palieka galimybes apšvietimą keisti. Tam užtenka tiesiog pasukti prožektoriuką į skirtingas puses, jis tampa universalus. Todėl sugalvojus, perstatyti kambaryje esančius baldus, nereikia atsižvelgti į esamų šviestuvų vietas. Pačių šviestuvų (prožektoriukų) dizainas, yra labai minimalistinis, suteikiantis būstui akcentą.

Miegamasis. Daug šviesos nereikalaujanti erdvė, todėl nereikėtų persistengti su šviesos ryškumu. Ilgainiui jis gali pradeti erzinti. Geriausiai miegamajame naudoti paslėptą šviesą nišose, tada sukuriama romantiška ir rami erdvė. R. Zabita pataria naudoti šiltai baltą, ramią šviesos spalvą. Žaismingumą mėgstantiems siūloma įsirengti šviesos spalvas keičiančią juostelę su nuotolinio valdymo pulteliu, šviesą galėsite reguliuoti lovoje, nereikės papildomai keltis, kad išjungtumėte. Miegamosiose zonose rekomenduojame įsigyti naktinių šviestuvėlių, kurie naudojami, kai nenorime naktį pažadinti partnerio, ar kai nenorime išsibudinti patys, toks šviestuvėlis naudojamas tamsiu paros metu, tik tam kad matytumėme kur eiti.

Vonia. Vonios erdvė reikalauja intensyvesnės (ryškesnės) šviesos, juk ten mes ruošiamės, prausiamės, dažomės ir tvarkomės, todėl reikia ryškesnės šviesos, taip pat labai svarbu, kad šviesa šioje patalpoje pasiskirstytų tolygiai ir nesudarytų šešėlių Jei vonios kambaryje bus per mažai šviesos, labai ženkliai suprastės matomumas žvelgiant į veidrodį. Taip pat svarbu pagalvoti ir apie veidrodžio apšvietimą, kad galėtume save ryškiai matyti. Veidrodžio apšvietimą rekomenduojam įjungti atskiru mygtuku, kad darant kitus ruošos darbus neerzintų ryškesnė šviesa. „Gitoma“ darbuotojas Henrikas Vasiljevas pataria įsirengti papildomą apšvietimą nakčiai, balduose ar po jais, jis turėtų būti labai silpnas, čia tam, kad naktį einant į vonios kambarį šviesa jūsų neišbudintų.

Virtuvė. Šioje zonoje reikalingas intensyvesnis apšvietimas, būtina nepamiršti apšviesti darbo zonas (kur bus ruošiamas maistas, plaunami indai ar kita). Tam paprastai papildomai naudojama ryškesnė LED juostelė, kuri įmontuojama balduose. Reikėtų neapsigauti ir su baldininkais iškarto suderinti kokio galingumo ir kokią LED juosta bus naudojama. Pasitaiko, kai baldininkai nepasitarę su klientu įdeda silpnesnę juostą, kuri neatlieka savo funkcijos (tai yra tampa tik dekoratyviniu pašvietimu, ir šviesos neužtenka gaminant maistą). Pagrindiniam apšvietimui reikėtų naudoti LED paneles, jos gražiai išskaido šviesą, apšvietimas tampa tolygus. Jas lengva montuoti, nes jos gipso plokštės storio lengvai montuojamos ir pritaikomos. Taip pat rekomenduojame naudoti papildomą Led juostų apšvietimą stalviršiui, kad gaminant pilnai pakaktų šviesos.

Svetainė. Tai poilsio zona, kurioje praleidžiame didžiausią laiko dalį. Todėl ten reikėtų pagalvoti apie du apšvietimus, vienas pagrindinis, kitas vakarinis, dekoratyvinis apšvietimas. Geriausia naudoti paslėptą apšvietimą jaukumui sukurti arba naudoti LED juostą, kurios šviesos srautą būtų galima reguliuoti pagal poreikį. Pagrindinis šviestuvas turėtų būti akcentas, interjero detalė. Jaukumui susikurti siūlome naudoti toršerus. Zoninio apšvietimas šaltinių svetainėje rekomenduojama, kuo daugiau, nes kiekvienas šeimos narys turi jaustis jaukiai užsiimant sava veikla kambaryje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)