Kedrų vila („Villa Les Cedres“) buvo pastatyta 1830 metais. 1672 kvadratinių metrų ploto rūmai įsikūrę 14 ha vaizdingoje teritorijoje Sen Žan Kap Feros pakrantėje. Vilos kambarius puošia dailios plokštės, kesoninės lubos, tam laikotarpiui būdingi apvadai ir įmantrūs sietynai.

Pasak „Bloomberg“, vilos bibliotekoje saugoma apie 3 tūkst. knygų. Tarp jų yra ir XVII amžiaus botanikos kodeksas, kuris taip pat parduodamas kartu su šios vilos kilimais, paveikslais ir baldais.
Karalius Leopoldas Kedrų vilą įsigijo 1904 metais ir praplėtė jos teritoriją. Ant vienos iš svetainės sienų tebekaba jo mėlynos ir aukso spalvos monograma, o kambariuose galima išvysti jo meilužės portretų.

Vėliau Kedrų vila priklausė Marnier – Lapostolle šeimai, kuri augino kedrus ir palmes, taip pat puoselėjo vilą supančias alyvmedžių giraites ir vaismedžių sodus – kai kurie medžiai čia buvo pasodinti net prieš 300 metų.

Praėjusiais metais 14 kambarių namus nusipirko italų alkoholinių gėrimų gamintojas Davide Campari, bet dabar jie vėl parduodami per nekilnojamojo turto agentūrą „Savills“.

Jei Sen Žan Kap Fera rūmai bus parduoti už tokią kainą, kokios prašoma, tai bus brangiausias gyvenamojo namo pardavimo sandoris istorijoje. Jis pralenks Los Andželo Bel Airo rajone esančią vilą „Clampett“, kuri rugpjūčio mėnesį buvo atiduota parduoti už 350 mln.
dolerių.

World’s most expensive property listed at $410 million owned by Davide Campari #whatusmenlike

A post shared by TG (@thetruegentlemenclub) on Oct 24, 2017 at 12:07pm PDT

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)