1. Pažeminta vonia
Kasdieniam naudojimui dušo kabina kur kas patogesnė nei klaikinė vonia. Vis tik būtent vonia didina parduodamo buto patrauklumą, o atsiradus vaikams ji tampa tiesiog nepakeičiamu objektu. Siūlome kompromisinį sprendimą – pažemintą vonią. Taigi dar remonto darbų stadijoje būtina vonią statyti tiesiai ant betoninės plokštės. t. y. kuo žemiau. Svarbu dėmesingai atsižvelgti į visus išeinančių komunikacijų lygmenis jūsų namuose, o svarbiausia – kanalizacijos įvado aukštį. Savaime suprantama, negalima pamiršti hidroizoliacijos niuansų rašo the-village.ru.

Jei pasiseks, galėsite džiaugtis vonia, į kurią nesudėtinga įlipti, o kraštas atsidurs 10-12 centimetrų žemiau nei standartas. Jei šoninę vonios plokštumą ketinate dengti plytelėmis, rekomenduojama prie grindų palikti bent 7 centimetrų gylio įdubą. Toks sprendimas leis kur kas patogiau trinkti galvą, pasilenkus į priekį, maudyti vaiką ar tiesiog prieiti prie vonios.

2. Kosmetikai skirtos lentynos
Vonios kambarys labai greitai apauga pačiais įvairiausiais indeliais, buteliukais ir kitokiomis smulkmenomis, o chromuotos lentynos praranda žvilgesį, jas puola korozija ir atsiranda nuolatinis priežiūros poreikis. Rekomenduojama dar vykdant remonto darbus sienoje įrengti nedideles nišas flakonams, indeliams ir žvakėms. Pakaks vos 5-6 centimetrų lygio įdubų. Svarbiausia, kad tai neturi įtakos sienos funkcionalumui ir tvirtumui, nes paprastai tokios nišos apklijuojamos plytelėmis ir sutvirtinamos tarp sluoksnių.

Dar galima giliausiai esančią suformuotos nišos sienelę padengti drėgmei atspariu veidrodžiu – toks sprendimas vizualiai išplės net ir nedidelės vonios erdvę, ji taps erdvesnė ir lengvesnė. Svarbu tiksliai žinoti vietas, kuriose tokios nišos turėtų atsirasti: jos turi būti visada po anka, bet tuo pačiu į jas neturėtų patekti vandens iš dušo, o jei vis tik vanduo ten patektų, jis turėtų greitai išdžiūti.

3. Judesių jutikliai
Dažnai į vonios kambarį užsukame vos porai minučių. Įsivaizduokite, kad šviesa šioje patalpoje automatiškai įsijungia ir pati išsijungia po penkių minučių. Prie šios tvarkos priprantama taip greitai, kad vėliau kitose vietose net ima kelti nuostabą savaime neįsijungianti šviesa. Nors judesių jutikliai atrodo kaip sudėtingas prietaisas, mūsų dienomis siūloma įsigyti trišakių kištukinių lizdų su judesių jutikliu, kuriuos galima įmontuoti į įprastinį lizdą. Į šį trišakį galimą jungti drėgmei atsparų šviestuvą su elektros energiją taupančia LED lempute. Svarbiausia, kad jutiklis būtų įmontuotas 120-150 centimetrų atstumu nuo grindų – tada judesiai bus užfiksuoti. Taigi rekomenduojama numatyt vietą kištukiniams lizdams 120-150 cm aukštyje tiek vonios kambaryje, tiek ir drabužinėje.

4. Ventiliatorius
Ventiliatorius iš vonios kambario pašalina drėgmės perteklių. Vis tik tais atvejais, kai jam įjungti tenka paspausti papildomą mygtuką, neretai jį išjungti tiesiog pamirštama, o motoriuko resursai išsenka. Jei ventiliatorius bus pajungtas į tą patį tinklą, į kurį pajungtas šviestuvas, jis įsijungs ir veiks kiekvieną kartą, kai tik įsijungs šviesa, tačiau tai ne visada yra malonu. Ką daryti? Sugalvotas paprastas sprendimas – ventiliatorius su laikmačiu ir klavišas vietoje klasikinio jungiklio. Vienu paspaudimu sugrąžinama pradinė padėtis, veikimo principas – kaip durų skambučio. Taigi jei prireikė pašalinti drėgmės perteklių, spaudžiate klavišą – ventiliatorius ima veikti, o po 7-10 minučių, priklausomai nuo nustatymų, jis pats išsijungia.

5. Aukštas praustuvas
Jei praustuvas vonios kambaryje būtų pakeltas šiek tiek aukščiau, iki 90 centimetrų lygmens, juo naudotis prausiantis būtų patogiau: pasilenkti tektų mažiau, būtų išvengta daugybės purslų.

6. Skalbimo mašinos pjedestalas
Jei turite galimybę skalbimo mašiną statyti šiek tiek aukščiau jai padarant pjedestalą, būtent taip ir elkitės. Toks sprendimas gerokai palengvins skalbinių įkrovimo procesą, o apačioje bus galima skirti vietos skalbinių dėžei ir kitoms smulkmenoms. Vertėtų paminėti, kad toks paaukštinimas turi būti tinkamai įrengtas, kad atlaikytų prietaiso svorį ir skalbinius gręžiant kylančias vibracijas. Numatykite nedidelius kampučius, minimizuosiančius riziką skalbyklei „nušokti“ nuo paaukštinimo.

7. Protingas jungiklis arba viešbučio sistema
Visiems mums nesvetimos situacijos, kai išėjus iš buto suvokiama, kad kambaryje ar virtuvėje palikta šviesa. Kažin ar kas trykšta noru grįžti vien tam, kad akimirkai prieitų prie jungiklio.

Šiuolaikiniuose viešbučiuose tokia situacija iš esmės negalima, nes išeidami iš kambario išimate kortelę iš specialaus skaitytuvo ir šviesa automatiškai išsijungia. Laikas šį sprendimą perkelti į namus, nes jis tikrai labai patogus. Tereikia vykdant remonto darbus paprašyti elektriko tai padaryti. Tokiu atveju jums išeinant iš namų išsijungs tik apšvietimas, o visi kiti prietaisai, pavyzdžiui, šaldytuvas ir toliau veiks įprastiniu režimu.

8. Kištukinis lizdas su jungikliu
Kai kuriuos lizdus patalpoje galima pajungti prie standartinio šalia durų esančių jungiklių bloko. Įsivaizduokite, kaip patogu, kai vos palietę įprastinį jungiklį galite išjungti toršerą arba, pavyzdžiui, naujametinę girliandą, įjungtą į pažymėtą kištukinį lizdą. Šis triukas suteikia išskirtinio lankstumo renkantis apšvietimo scenarijų, o kombinuojant su jungikliu gyvenimui suteikiama papildomo komforto. Jei svetainė erdvi, būtų išmintinga numatyti kelis kontūrus lizdams, kad būtų galima pasirinkti, kurį toršerą išjungti palietus vieną ar kitą jungiklį.

9. Kištukinių lizdų išdėstymas
Aiškėja, kad vieni dažniausiai naudojamų kištukinių lizdų yra tie, kurie išdėstyti langų šonuose. Šiuolaikiškame būste laikoma daugybė pačių įvairiausių prietaisų, kuriais ne itin patogu naudotis, jei kištukinis lizdas atsiduria per žemai. 25 centimetrų atstumu nuo grindų esantys kištukiniai lizdai po truputį vietą užleidžia būtent tokiems sprendimams, išskirtiniu aktualumu pasižymintiems nedideliuose butuose.

10. Aukšta virtuvė
Standartinių virtuvės objektų aukščių autorius nėra žinomas, o skirtingose šalyse šie rodikliai nevienodi. Specialistai rekomenduoja virtuvės stalviršį montuoti 90-94 aukštyje, nes toks sprendimas suteiks šiek tiek papildomos erdvės, kuri itin aktuali, kai plotas nėra didelis. Taigi dėžė su įrankiais kuo puikiausiai tilps po orkaite, o kiekvieno stalčiaus naudingumas padidėja beveik 10 centimetrų.

11. Aukšta lova
Jei jums pasisekė ir galite mėgautis pro miegamojo langą atsiveriančiais puikiais vaizdais, laikas veikti. Pasistenkite rasti ar užsisakyti aukštesnę lovą ir čiužinį. Patikėkite, papildomi 10 centimetrų gali kardinaliai pakeisti pojūčius. Jei miegamajame turite balkoną ar lodžiją, patartina šiek tiek sumažinti palangės bloką, kad galėtumėte netrukdomai mėgautis peizažu už lango. Be to, kuo aukštesnė lova, tuo daugiau vietos daiktams laikyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)