64 metų Mohammedas al Malaheemas arba Abu Ali teigia, kad nakvynė šiame mažyčiame viešbutyje Jordanijos dykumoje esančiame Al Džajos kaimelyje prilygsta penkių žvaigždučių patirčiai.

„Šis kaimelis mano gimtinė. Aš čia gimiau, augau, gyvenu visą gyvenimą“, – sako viešbučio šeimininkas.

„Norėjau imtis veiklos, kuri bent kažkiek pagerintų situaciją, paskatintų turizmą. Čia verta atvykti vien dėl įstabaus kraštovaizdžio“, – savo namus reklamuoja Jordanijos gyventojas. Al Džajos kaimelis, kuriame pastaruoju metu gyventojų lieka vis mažiau, nes jie vyksta ieškoti geresnio gyvenimo didesniuose miestuose, įsikūręs netoliese XII amžiaus senumo pilies, tad apylinkių vaizdai tikrai gniaužia kvapą.

Idėja savo sename automobilyje įrengti mobilų viešbutį vyrui kilo išėjus į pensiją 2011 metais.

Į pagalbą pasitelkęs dukrą, kuri užsiėmė dizaino sprendimais, jis perdarė automobilį į prabangius ir tradicine Jordanijos dvasia alsuojančius apartamentus.

Kaip teigia Abu Ali, nakvoti šiame mažyčiame viešbutyje ant ratų taip patogu, jog galima drąsia teigti, jog komfortas prilygsta viešnagei penkių žvaigždučių viešbutyje.

Užrašas ant VW automobilio šono skelbia, kad tai „mažiausias viešbutis pasaulyje“. Remiantis Guinnesso rekordų knygos atstovais, šis titulas priklauso vienam Vokietijos Ambergo mieste esančiam vos 2,5 metro pločio viešbučiui „Eh'häusl Hotel“.

Abu Ali taip paniręs į šį savo projektą, jog iš banko pasiėmė paskolą savo viešbučio „vestibiuliui“ oloje, dar vadinamojoje Balduino I grota, įrengti. Grotos pavadinimas suteiktas Balduino I iš Jeruzalės, 1115 metais pastačiusio Monrealio pilį, atminimui.

Čia jis svečiams siūlo kavos, arbatos ir tradicinių jordaniškų užkandžių. Veikia ir nedidelė kioską primenanti krautuvėlė, kur lankytojai gali įsigyti įvairių suvenyrų ir kitų malonių smulkmenų, priminsiančių nakvynę šiame analogų visame pasaulyje neturinčiame viešbutyje.

Nors vienu metu šiame viešbutyje ant ratų negali apsistoti daugiau nei du žmonės, Abu Ali sako, kad svečių sulaukia iš viso pasaulio, o tarp jų nemažai ir itin svarbių asmenų.

Tie, kuriems nepasiseks rasti vietos nakvynei, gali pasimėgauti jordaniškais pusryčiais ar pietumis, kuriuos patiekia Abu Ali žmona ir dukros.

Naktis šiame unikaliame VW automobilyje kainuoja tikrai nedaug – apie 56 dolerius. Ar ši patirtis verta tokių pinigų? Prieš tai čia apsilankiusieji teigia, kad tikrai taip: tiesą sakant, komplimentams svečių knygoje jau nebėra vietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)