Likleihedo (Lickleyhead) pilis, stūksanti Škotijos šiaurėje, Aberdinšyro grafystėje, buvo pastatyta 1499 metais ir viduje iki šiol yra išsaugotas autentiškas interjeras. Jame galima išvysti daug medžio ir senovinių baldų. Kambarius puošia antikvariniai paveikslai ir meno dirbiniai. Viduramžių pilies bokšte iki šių dienų taip pat išliko kulkų žymės. Pilį supa gražūs parkai su šimtamečiais medžiais ir idealiai nupjautomis vejomis.

Vaikystės namai

Aktorė R. Leslie šioje pilyje augo iki dešimties metų, kol tėvai išsiuntė ją mokytis į mokyklą. Aktorės tėvas Sebastianas Leslie yra Leslie klano Aberdinšyre galva, rašo Didžiosios Britanijos leidinys „The Mirror“. Jis kartu su savo žmona, aktorės motina Candida iki šiol gyvena šioje pilyje.

Vieną pilies kambarį parai galima išsinuomoti už 110 svarų. Kai šeimininkai išvyksta už Aberdinšyro ribų, tuomet galima išsinuomoti ir visą pilį. Minimali nuomos trukmė – dvi paros. „Pilies kambariai nėra dideli ir tamsūs – tai labai patogi pilaitė“, - sakė aktorės motina Candida.

Svetainės „Airbnb“ skelbime rašoma, kad pilyje vienu metu gali apsistoti iki 14 svečių. Jiems skirti septyni miegamieji kambariai, kurių kiekvienas turi po vonios kambarį. Svečių paslaugoms taip pat skirtas didelis valgomasis, pokylių salė, pavėsinė su aikštele kepsniams ir lauko židiniu. Pilis idealiai tinka šeimos iškilmėms ar net nedidelėms vestuvėms, rašo šeimininkai. Jie tikina, kad svečiai gali laisvai vaikštinėti po pilį ir nesijausti apriboti. Pilyje yra ir šiuolaikinių civilizacijos pasiekimų: bevielis interneto ryšys, veikiantis visoje pilies teritorijoje, ir didžiulis televizorius su palydovine televizija.

It's been a pleasure #lickleyheadcastle Goodbye, you shall be missed! #castle #aberdeenshire #scotland #stagweekend

A post shared by Kacper Hamilton (@kacperhamilton) on May 2, 2016 at 9:47am PDT

Pardavinėjo nesėkmingai

Pilies prieigose taip pat netrūksta veiklos. Likleihedas įsikūręs šalia visame pasaulyje garsių golfo laukų. Jį supa daug manufaktūrų, kuriose gaminamas viskis, kitos Viduramžių pilys, o už pusvalandžio kelionės galima pasiekti garsiuosius Škotijos paplūdimius su pribloškiančiais vaizdais ir landšaftu.

„The Daily Mail“ duomenimis, 2013 metais Likleihedo pilis buvo pardavinėjama už 1,35 mln. svarų, bet jos niekas nenupirko.

Pirmą kartą R. Leslie pavardė žiniasklaidoje pasirodė po to, kai ji nusifilmavo seriale „Downtown Abbey“ („Dauntono abatija“), kur atliko kambarinės vaidmenį. Tačiau pasaulinę šlovę jai pelnė laukinukės Igrit vaidmuo „Sostų karuose“. Įdomu pastebėti, kad R. Leslie veikėja yra gana grubi ir neišauklėta, nepasižymi geromis manieromis ir neturi gražių apdarų, todėl ją sunku įsivaizduoti Viduramžių pilyje.

Minėtame seriale Igrit buvo pagrindinio veikėjo Džono Snou nuotaka ir tragiškai mirė jam ant rankų. Beje, prieš kelias savaites paaiškėjo, kad suvaidinta Igrit ir Džono meilė virto romantiškais jausmais ir tikrame gyvenime ir dabar aktoriai R. Leslie bei Kitas Haringtonas ruošiasi susituokti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)