Jei vis dėlto trokštate atnaujinti savo būstą, galite apsiriboti buičiai naudingais pirkiniais. Svetainė „Dom“ pristato dešimt įdomiausių 2017 metų vasaros buitinės technikos prietaisų namams. Daugumą jų galima įsigyti internetinėse parduotuvėse, netrikdant savo vasariško tingulio.

Išmanioji spyna

Išmaniąsias spynas, angliškai vadinamas „Smart Lock“, siūlo keli gamintojai. Jos veikia kartu su išmaniuoju telefonu ar planšetiniu kompiuteriu. Įsistačius tokią spyną, atidaryti duris ar patikrinti, ar jos uždarytos, galima per atstumą. Kai kurie modeliai turi integruotą balso asistentą, kuris jūsų prašymu užrakins ar atrakins duris bet kuriuo momentu. Be to, išmaniosios spynos turi galimybę duoti leidimą atrakinti duris tretiesiems asmenims – šeimos nariams ar draugams. Tokia spyna kainuoja apie 170 eurų – brangiau, negu įprastos.

Mini šaldytuvas

Jis skirtas tiems, kas mėgsta naktimis malšinti savo troškulį. Mini šaldytuvą galima pasistatyti miegamajame, todėl reikėtų rinktis kuo tyliau veikiantį modelį – priešingu atveju ramų miegą teks pamiršti. Jeigu jums svarbus tokio šaldytuvo dizainas, jų geriau dairytis užsienio interneto svetainėse. Populiarioje „Amazon“ platformoje, pavyzdžiui, miegamajam skirtą šaldytuvą galima rinktis iš aštuonių spalvų. Be to, jis turi šaldymo kamerą. Kaina – maždaug 100 eurų.

Viską išvalyti

Kai yra pagalbininkų, palaikyti namuose švarą būna kur kas lengviau. Tai nereiškia, kad į valymo darbus turite įtraukti kitus šeimos narius (jiems tai veikiausiai nepatiktų). Galite pasitelkti dulkių siurblį – tačiau ne įprastą, triukšmingą ir su amžinai trukdančiais laidais, bet belaidį ar net dulkių siurblį – robotą. Daugelis šeimininkių, beje, pirmenybę teikia pirmajam variantui – robotas ne visada „idealiai“ išvalo kambarius. Belaidžių dulkių siurblių galima įsigyti visose didžiosiose buitinės technikos parduotuvėse. Kaina, paieškojus internetinėse parduotuvėse – nuo 190 eurų.

…ir viską išdžiovinti

Švaru turi būti ne ten, kur valoma, bet ten, kur šiukšlinama. Lietingu metu nepamainoma gali būti batų lentyna, turinti šildymo funkciją – kad vanduo ir purvas nuo batų nepasklistų po visą butą. Ši avalynės lentyna tvirtinama prie sienos ir prie elektros tinklo jungiama laidu. Ją statyti galima bet kokiose patalpose, net ir vonios kambaryje. Jos kaina – apie 60 eurų.

Ypatinga lova

Kur kas sudėtingesnis išradimas – išmanioji lova. Tokią miegojimo vietą taip pat galima valdyti išmaniuoju telefonu: jis padės pasirinkti čiužinio minkštumą, o modeliuose, turinčiuose šildymo funkciją – norimą temperatūrą. Be to, išmanioji lova turi judesio jutiklius ir gali matuoti jūsų pulsą – prabudę galėsite matyti, kiek ramus buvo jūsų miegas. Kai kurie modeliai šiuos rodiklius gali fiksuoti iš karto dviem asmenims. Tokių lovų kainos prasideda nuo 500 eurų. Kitaip nei įprasti čiužiniai, jos pristatomos kompaktiškoje dėžėje.


Išmanusis termostatas

Šis prietaisas daugiausia skirtas nuosavų namų savininkams arba itin šiuolaikiškų butų gyventojams, nes senesnės statybos butų inžinerinės sistemos jo „nesuvirškins“. Išmanusis termostatas paprastai turi temperatūros, oro drėgmės, judesio ir šviesos jutiklius ir gali vienu metu kontroliuoti būsto šildymą, kondicionavimą, oro drėkinimą bei ventiliaciją. Kitaip tariant, tai kompiuteris, sukuriantis maksimaliai komfortišką klimatą namuose. Nuo įprastų termostatų jis skiriasi tuo, kad savarankiškai prisitaiko prie vartotojo poreikių – jam pačiam nieko reguliuoti nereikia. Toks daiktas kainuoja maždaug 110 dolerių.

Virdulys su belaidžiu internetu

Dar vienas „išminčius“ namuose – virdulys, turintis belaidžio interneto modulį, todėl taip pat valdomas per išmanųjį telefoną. Jis atrodo kaip įprastas elektrinis, 1,5 – 2 l talpos virdulys. Jis, nelygu modelis, gali turėti kelis temperatūrų režimus, pavyzdžiui, juodajai, žaliajai arbatai ar kavai paruošti. Kai kurie išmanieji virduliai taip pat turi automatinę pašildymo funkciją ir gali palaikyti nustatytą vandens temperatūrą. Privalumai akivaizdūs – jums nereikės bėgioti į virtuvę, kad įjungtumėt ir išjungtumėt virdulį. Tačiau atsistoti vis tiek reikės – vaikščioti šis prietaisas dar nemoka. Kaina – maždaug 215 eurų.

Elektroninė taupyklė

Vienas įdomesnių, bet sąlyginai nebrangių prietaisų yra taupyklė, galinti suskaičiuoti monetas kainuoja maždaug 14 eurų. Brangesni modeliai turi angą kupiūroms ir gali tiek priimti, tiek išduoti pinigus ir tuo pačiu suskaičiuoti, kiek pinigų buvo įnešta, ir kiek išduota. Tai savotiškas namų bankomatas. Be to, tokia taupyklė atlieka kalkuliatoriaus funkciją ir turi laikrodį su žadintuvu.

Šuniuk, nusišypsok

Tiems, kam įgriso nuolat rasti šuns apgraužtus batus, skirta naminių gyvūnų stebėjimo kamera su skanumynų išdavimo funkcija. Ji tinka ir katėms. Vienas iš tokių prietaisų – modelis „Furbo“ – interneto parduotuvėse kainuoja maždaug 145 – 170 eurų. Kamera įrengiama namuose, o vaizdas per specialų priedėlį transliuojamas į išmanųjį telefoną. Kamera turi garso jutiklius: jei šuo suloja, šeimininkas gauna signalą ir gali pakalbėti su augintiniu bei jį nuraminti. Prietaisas taip pat turi atskirą skyrelį maistui. Šuo pats jo nepasieks, tačiau šeimininkas gali išduoti vieną ar du šunims skirtus saldainius (iš viso iki 30 saldainių), tiesiog spustelėjęs mygtuką mobiliojoje programėlėje.

Robotas langams

Dar vienas namų ruošos pagalbininkas skirtas langams. Robotas, turintis nuotolinio valdymo pultelį, kainuoja maždaug 200 eurų, tačiau jums jau nebeteks plauti langų patiems ar samdyti svetimus žmones. Kokybiškiems modeliams nereikia papildomo aptarnavimo ir valymo – tereikės retkarčiais pakeisti daugkartines valymo servetėles. Šį robotą galima naudoti ir grindims, keraminėms plytelėms, veidrodžiams ir panašiems paviršiams valyti. Svarbiausia – sekti, kad robotas nenukeliautų pas kaimynus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)